Projectorganisaties gaan lachend hun faillissement tegemoet

Onze serie blogs bekijkt de manieren waarop een project kan mislukken.
Allemaal vrij voor de hand liggend denk je misschien. Maar in een markt die zo concurrerend is als die van projectorganisaties, loont het om ervoor te zorgen dat je de basisprincipes niet als vanzelfsprekend beschouwt. De kleinste onoplettendheid kan de balans in de war gooien die is vereist om een project op tijd en binnen budget op te leveren - en wie weet, misschien zelfs met winst.

Tip 4: Bereken de winstgevendheid van een project niet

En dat brengt ons bij de volgende tip om ervoor te zorgen dat een project in rook opgaat. Je kent het gezegde: falen om te plannen is plannen om te falen. Dus als het gaat om het berekenen van de winstgevendheid van een toekomstig project, doe het dan beter niet. Op die manier heb je waarschijnlijk geen enkel idee of het geld zal opleveren. En ga je met een big smile je faillissement tegemoet.

Heb geluk

In plaats van allerlei zaken, zoals verwachte winst, uit te pluizen, kun je je veel beter richten op belangrijkere zaken. Als je je de hele tijd zorgen moet maken over wat er allemaal kan gebeuren, krijg je nooit iets gedaan. Om echt hopeloos te falen, wil je ook vervelende karweitjes vermijden zoals het bijhouden van de werkelijk bestede uren, of de werkelijke kosten ten opzichte van de ramingen (hoewel, als je het echt serieus aanpakt, zijn er natuurlijk geen ramingen).

Mis 'm niet: onze snelgids om te falen

Ja, je leest het goed. Onze gloednieuwe snelgids leert je de kunst van het falen met 8 geweldige tips om volledig de mist in te gaan. Nee, het is geen gewone handleiding. Maar door je inzicht te geven in de meest voorkomende redenen voor het falen van een project, kan het een handig hulpmiddel zijn om ze te voorkomen. Wat heb je te verliezen?

Download je gratis snelgids

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel