Dienstverlening

Capaciteitsplanning voor projectorganisaties

De capaciteitsplanning is een zware dobber voor veel projectorganisaties. U kan al snel de mist ingaan bij het inplannen van uw collega’s. Vakanties, ziekte of projecten die uitlopen gooien vaak roet in het eten als u het perfecte projectteam probeert in te plannen. Dat is gewoon lastig om bij te houden voor dienstverleners. De oplossing? Automatiseren.

Als u precies weet wat uw capaciteit voor een project is, is het een koud kunstje om exact in te schatten wanneer u welke nieuwe opdrachten kunt aannemen. U wilt voorkomen dat u teveel hooi op uw vork neemt. Dat zorgt alleen maar voor problemen: denk aan reputatieschade en verlies van inkomsten.

Capaciteitsplanning goed gedaan

Maar hoe doet u het dan wel? Door te automatiseren en te integreren. Hoe dat eruit ziet? Uw verlof- en verzuimregistratie van alle collega’s geïntegreerd met de capaciteitsplanning. Beheer dit laatste via een online planbord. Dit planbord is dan weer gekoppeld aan uw relatiebeheer en projectadministratie.

"Uw verlof- en verzuimregistratie van alle collega’s geïntegreerd met de capaciteitsplanning."

Praktisch gezien betekent dit dat u tijdens het opstellen van de offerte ziet wie wanneer beschikbaar is. Indien bepaalde collega’s niet betrokken moeten worden bij dat ene project, kunt u meteen even schuiven met de planning van dat andere project waar u dan weer een vervanger op zet. Na afloop kunt u ook precies nagaan wie er allemaal bij het project betrokken was.

Scan uw planning skills

De kansen zijn er. Maar kan uw projectorganisatie ze pakken? Doe de online scan en weet het binnen 2 minuten. Volg de link, vul de meerkeuzevragen in en krijg advies op maat voor vervolgstappen.

Doe de online scan
Binnen 2 minuten resultaat

Author image
Remco Kroes

Remco heeft meer dan 13 jaar ervaring met het toepassen van business software oplossingen, zowel in Nederland als internationaal. Bij Exact is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Exact Online Zakelijke Dienstverlening.

BE Select your country