Robotic accounting bespaart tijd

Creativiteit creëert waarde. Dat kost tijd. Die krijg je als al je repetitieve werk geautomatiseerd verloopt. Daardoor kun je als boekhouder, controller of CFO beter adviseren.

Van boekhouder naar digitale CFO

Succesvolle bedrijven hebben één ding gemeen: hun financieel management staat als een huis. De boekhouding is door automatisering altijd actueel. De software verwerkt facturen, bankbestanden en onkostennota's op de achtergrond. Bij afwijkingen krijg je een seintje. Zo win je veel tijd en beschik je altijd over de juiste gegevens. Die zet je dan om naar waardevol advies.

Robotic accounting met Exact

Met de financiële oplossingen van Exact ben je goed voorbereid om een relevante rol te blijven spelen in 'the Internet of Business', waar systemen, machines en mensen zijn verbonden. Robotic accounting of automatisch boekhouden, elektronisch factureren en digitaal onkosten ingeven vormen de basis.

Onze drie belangrijkste voordelen

Altijd inzicht in jouw bedrijf

Via jouw laptop of de mobiele app heb je altijd inzicht in jouw bedrijf. Klanten vinden en behouden, daar begint het mee, voor elk bedrijf. Daarom hebben we facturatie en klantrelatiebeheer opgenomen in al onze cloud- en mobiele oplossingen.

Laat de robot het werk doen

Met artificiële intelligentie zijn jouw boekhouding, logistiek en productie een fluitje van een cent. Stuur digitale facturen die meteen betaald worden – en automatische herinneringen wanneer dat niet gebeurt.

Profiteer van een krachtig ecosysteem

Exact is het beste platform voor de samenwerking met jouw accountant. Zo kan jouw accountant je veel gerichter adviseren in minder tijd. Daarom bevelen accountants Exact al 35 jaar steevast aan. Via het Exact App Center heb je toegang tot 700 apps. Zo koppel je alle functies die je nodig hebt aan jouw financiële software.

Hoe Exact jouw boekhouding ondersteunt

UBL-standaard

Binnen enkele jaren is digitaal factureren in UBL-formaat de nieuwe standaard. UBL (Universal Business Language) wordt gebruikt om facturen tussen bedrijven maar ook tussen bedrijven en overheden digitaal uit te wisselen zonder manuele tussenkomst. Ofwel volledig digitaal van boekhouding naar boekhouding. De facturen komen meteen in de boekhouding terecht via het Peppol-platform. Dat zorgt voor minder fouten tijdens de verwerking ervan.

Voordelen van jouw boekhouding met Exact

Met Exact krijg je een compleet financieel overzicht. Met onze financiële dashboards en rapporten heb je meteen inzicht in al jouw financiële processen. Van een interactieve balans, budget en cashflow tot controles en audits. Risicobeheer, compliance en controle komen samen in één financieel systeem. Maak winst met financieel projectmanagement en verminder manueel werk door digitale verwerking en automatische inboeking van facturen. Andere voordelen zijn:

  • Zes realtime dashboards: verkoop, kosten, resultaten, liquiditeit, risico en management
  • Werk internationaal: inclusief talen en wet- en regelgeving van meer dan 40 landen
  • Verspil minder tijd en verhoog de kwaliteit: met centrale stamgegevens voor alle boekhoudingen
  • Geef snel en overzichtelijk goedkeuringen, waar en wanneer je wilt

Internationale financiële software

In de huidige digitale 24/7-economie is ondernemen bijna per definitie internationaal. Of je nu internationale vestigingen hebt of deze wilt openen of te maken hebt met internationale partners, leveranciers, afnemers of concurrentie. Wanneer jouw financiële processen in orde zijn, kun je jouw groei controleren en uitbouwen. Met de financiële software van Exact werk je met één centraal systeem in alle landen. Daardoor realiseer je razendsnel standaardisering, uniformiteit en compliance met lokale en internationale wet- en regelgeving in een standaard out-of-the-box financieel-managementsysteem.

Lees meer over Internationaal Zakendoen

Exact Proquro

'Procure to pay' of 'purchase to pay' is het automatiseren van het proces van aankoop tot crediteur, van het verzoek om een product of dienst aan te schaffen tot de uiteindelijke factuur en betaling. Vaak valt er in dit proces nog veel winst te halen. Aan de aankoopkant door slimmer te bestellen en aan de achterkant bij de crediteurenboekhouding.

Met Exact Proquro krijg je de controle over de uitgaven van jouw hele organisatie. Optimaliseer jouw aankoopprocessen met een zichtbaar financieel resultaat.

Ontdek Exact Proquro

Business intelligence en rapportering

Met onze business-intelligencetool Exact Insights beschik je over een standaard financieel dashboard. Hiermee zet je eenvoudig grote hoeveelheden gegevens moeiteloos om naar zinvolle informatie, organisatiebrede KPI's en trends. Een krachtig onderdeel van het financiële dashboard is de 'wat-als'-analyse. Aan de hand van een aantal variabelen die je opgeeft, berekent het systeem een aantal mogelijke scenario's. Ondersteun jouw financiële analyses met deze krachtige tool.

Alles over Exact Insights

Exact Consolidatie

De jaarafsluiting blijft een pittige klus voor elke boekhouding. Het is vaak een periode waarin je tot over jouw oren in de spreadsheets zit. Met Exact Consolidatie heb je toegang tot één centrale bron van financiële gegevens. Met dit instrument ben je in staat jouw financiële processen volledig te stroomlijnen en te monitoren. En de soepele koppeling met Exact voor Finance zorgt ervoor dat je moeiteloos jouw financiële gegevens, budgetten, prognoses en andere, niet-financiële gegevens importeert. Dat versnelt jouw periodieke afsluiting en ondersteunt je bij het budgetteren en maken van prognoses. Het zorgt er ook voor dat jouw managementrapporten gebaseerd zijn op de meest actuele informatie.

Meer over Exact Consolidatie

Kies jouw ideale configuratie

Exact ondersteunt al jouw processen op al je locaties met één oplossing. Onze producten zijn beschikbaar in verschillende configuraties, zodat je zelf kunt kiezen welke optie het best bij jouw wensen aansluit. Houd je van snelheid en toegankelijkheid? De Exact Cloud helpt Exact Online door gebruik te maken van de technologie van Amazon Web Services (AWS). De Exact Cloud maakt het ook mogelijk om oplossingen zoals Exact Globe+ en Exact Synergy door ons te laten beheren. Heb je graag alles zelf onder controle? Kies er dan voor om onze oplossingen in je eigen cloud te gebruiken of lokaal te installeren.

Ontdek onze configuraties
Business Software
Business Software
Business Software
Business Software
Business Software
Business Software
Business Software

Exact groeit met je mee

Eenvoudig in gebruik maar geavanceerd genoeg om te voldoen aan de behoeften van jouw bedrijf terwijl je groeit. We bieden één geïntegreerde softwaresuite die zorgt voor jouw boekhouding, HR en loonadministratie, en die met je meegroeit om al jouw operationele activiteiten te automatiseren. En we bieden flexibele en aanpasbare procesautomatisering om aan jouw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen. Of je nu freelancer, een snel groeiende kmo of een multinational bent.

Je bespaart kosten dankzij de flexibele inzet van functionaliteiten die zich snel en eenvoudig laten aanpassen aan jouw wensen, eventueel met de gespecialiseerde apps uit ons ecosysteem. Verbind systemen op het moment dat het nodig is of net om voorsprong op jouw concurrenten te nemen. Hierdoor kun je gecontroleerd groeien en toch grip houden op jouw financiën, zowel lokaal als internationaal. En van boekhouding tot volledig internationaal financieel management, met oplossingen voor consolidatie, onkostennota's, aankoopbeheer en business intelligence over alle vestigingen heen.

  • Lab9
  • Florensis
  • Bobbejaanland
  • Yogi Tea

KlantverhalenLab9

Exact vormt de basis alle financiële processen en biedt actueel inzicht in de financiële stand van zaken.

KlantverhalenFlorensis

We merken dat we internationaal veel meer dezelfde taal spreken. De communicatielijnen zijn korter en dat bevordert de uniformiteit.

KlantverhalenBobbejaanland

Exact heeft ons vooral veel opgeleverd op logistiek vlak. Hoe procesoptimalisatie een rollercoaster werd bij Bobbejaanland.

KlantverhalenYogi Tea

Zo houdt Yogi Tea wereldwijd controle over miljoenen theezakjes. Exact helpt ons te voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de FDA en andere autoriteiten.

Bent je ook toe aan robotic accounting?

BE Select your country