Nieuw in jouw oplossing

Onze specialisten kunnen niet wachten om je de nieuwste functionaliteiten te tonen. Ga direct naar je oplossing en ontdek welke verbeteringen en vernieuwingen voor jou zijn doorgevoerd. Benieuwd naar alle release notes? Bekijk ze in desupport portal.

Exact Online Boekhouden

Heb je te maken met verschillende structuren in je financiële administratie? Zoals een moeder-dochterverhouding of een holding met een werkvennootschap? Dan ben je ongetwijfeld al vertrouwd met rekening-courant voor diverse boekingen en aankoopboekingen.

Naast het doorboeken van gedeelde kosten, onderlinge vorderingen of schulden is het nu ook mogelijk om vanuit bank en kas direct openstaande posten in de betreffende boekhouding te matchen.

Krijg je daarnaast een betaling binnen die bedoeld is voor een aanverwante boekhouding? Dan kan je dit vanaf nu ook direct boeken met de functie Rekening-courant in bank.

Binnen Exact Online is het al langere tijd mogelijk om CODA-bestanden te importeren. Maar in het verleden werd alles omtrent leningen als een globaal bedrag geboekt. Omdat dit bedrag nog verder moest worden opgesplitst, was je als gebruiker extra tijd kwijt. Dit zorgde voor extra handelingen en daarnaast bestond de kans nog steeds dat er een fout werd gemaakt tijdens het splitsen.

Hier hebben we verandering in gebracht. Op het moment dat je nu een CODA-bestand importeert, kijkt Exact Online meteen naar de detailinformatie van de leningen. Vervolgens wordt deze detailinformatie automatisch opgesplitst volgens de betreffende categorie en wordt dit netjes verwerkt tot een boeking.

Dankzij deze verbetering zijn er minder handmatige handelingen nodig en wordt de kans op fouten verder beperkt!

Vanaf 1 januari 2024 hebben we de voormalige add-on Exact Online Debiteurenbeheer toegevoegd als standaardfunctie binnen Exact Online. Zo kunnen klanten die werken met Exact Online Boekhouden Plus en Professional nu werken met deze handige functie! Daarnaast is deze functie ook beschikbaar voor al onze klanten die werken met een van onze sectoroplossingen!

Met debiteurenbeheer kan je als ondernemer volledig geautomatiseerd betalingsherinneringen laten verzenden waarbij de juiste timing, boodschap en het aantal contactmomenten wordt bepaald met behulp van slimme software.

Exact Online accountancy suite

Veel accountants of boekhouders controleren de boekhouding nog handmatig. Met Smart Closing in Exact Online Boekhouden Professional is dat definitief verleden tijd.

Smart Closing is een checklist die een klantadministratie op nauwkeurigheid, volledigheid en betrouwbaarheid controleert. Dankzij deze toepassing kan je de btw-aangifte en de jaarafsluiting voor je klanten vlot en nauwkeurig uitvoeren.

Met de introductie van het nieuwe aankoopoverzicht heb je vanaf nu op één centrale plek in Exact Online inzicht in al je facturen, ongeacht de status van de verwerking en de invoermethode. Daarnaast kan je in de kolom Status of Betaalstatus direct zien welke facturen nog acties vereisen. Zo moet je voortaan maar één overzicht raadplegen om inzicht te krijgen in je factuurverwerking. Dit overzicht is ook beschikbaar voor gebruikers van Mijn[Kantoor]. Behalve voor klanten die werken met standaard klantadministraties, zij blijven werken via de digitale brievenbus.

Exact Online Handel

Vanaf nu is de Voorraadbeheer-app beschikbaar voor alle edities van Exact Online Handel. Afhankelijk van je abonnement krijg je toegang tot de verschillende functies. Zet de eerste stap naar een digitaal magazijn door de app te downloaden voor een voorraad die altijd up-to-date is.

Je kan nu meervoudige orderkosten aanmaken in je stamgegevens en deze gebruiken in je hele verkoopproces. Dit houdt in dat je de kosten in het subtotaal ziet in de offerte, de verkooporder en de verkoopfactuur. Met deze functie bespaar je tijd, verminder je de kans op fouten en communiceer je orderkosten transparant naar je klanten.

Je kan nu serie- en batchnummers van voorraadartikelen reserveren en koppelen aan je verkooporders. Met voorraadreserveringen reserveer je de hoeveelheid van een orderregel, zodat je zeker weet dat je genoeg artikelen op voorraad hebt om aan je klant te leveren. Zo kan je nu serie-/batchnummers toewijzen in de verkooporder. Je reserveert het juiste artikel en na het picken lever je aan de juiste klant. Praktisch, niet?

Exact Online Productie

Vanaf nu is de voorraadbeheer app beschikbaar voor alle edities van Exact Online Productie. Afhankelijk van je abonnement krijg je toegang tot de verschillende functies. Binnenkort komen er zelfs specifieke functies voor je productieproces! Dus zet vandaag de eerste stap naar een digitaal magazijn en download de app. Zo zorg je dat je voorraad altijd up to date is.

Je kan nu ook precies bijhouden welke specifieke serienummers op het geproduceerde of geassembleerde eindproduct terechtkomen als je meer dan één product assembleert. We hebben namelijk een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan Exact Online Productie Premium. Zo koppel je nu serienummers van deelartikelen aan het eindproduct.

Wanneer je materialen gaat uitgeven, wil je soms alleen de materialen pakken voor een specifieke bewerking. Daarom kan je nu materialen koppelen aan bewerkingen op stuklijsten. Op die manier kan je een bewerking al starten, ook als niet alle materialen voor de totale werkorder beschikbaar zijn. Op de nieuwe bewerkingsbon staan alle materialen die zijn gekoppeld aan een specifieke bewerking.

Exact Online Bouw

Met Exact Online Bouw word je werkbegroting uit IBIS automatisch ingelezen en kan je je project en aankopen beheren. We hebben dit nu verder uitgebreid en flexibeler gemaakt. Zo voeg je nu meerdere bestelregels samen tot één bestelregel. Ook kan je bestelregels opsplitsen. Tot slot maak je nu ook handmatig bestelregels aan zonder dat je de werkbegroting opnieuw hoeft in te lezen. Kortom, met deze uitbreidingen heb je meer flexibiliteit bij het aankopen vanuit je werkbegroting.

In Exact Online Bouw zijn de rechten van een medewerker afhankelijk van de afdeling waarin de medewerker werkzaam is. Deze rechten bepaal je per afdeling. Werk je met verschillende vestigingen, rayons of administraties? Dan kan je deze rechten nu preciezer aangeven. Per afdeling geef je aan tot welke geselecteerde filialen medewerkers van die afdeling toegang hebben.

In Exact Online Bouw kan je handig meerwerk vastleggen. Denk aan meerwerk toevoegen aan een offerte, of een subproject aanmaken om het meerwerk aan te sturen. Nu is het ook mogelijk om meerwerk over meerdere bewakingscodes te verdelen. Dit is vooral handig bij kleine aanpassingen, zoals extra stopcontacten of extra tegelwerk, die buiten het bouwplan vallen.

Het is nu mogelijk om de goedkeurder van een nog goed te keuren aankoopfactuur aan te passen. Voorheen was dit alleen mogelijk als je rechten had om de factuur te bewerken. Nu kan je medewerkers rechten verlenen om de goedkeurder van een aankoopfactuur aan te passen zonder dat ze daarbij de aankoopfactuur kunnen bewerken. Handig als je de projectleider zelf de goedkeuringsflow van een aankoopfactuur wil laten aanpassen!

Exact Online No hands Accounting

Sommige leveranciers gebruiken relatiespecifieke velden op hun elektronische factuur. Een bekend voorbeeld is de artikelgroepomschrijving die horecagroothandel Sligro gebruikt. Sinds kort is het mogelijk om deze relatiespecifieke velden toe te voegen aan de standaardomschrijving van boekingsvoorstellen.

Bovendien kan je op basis van die velden ook boekingen automatisch laten splitsen. Zo heb je meer flexibiliteit om de factuurverwerking in Exact Online aan te passen aan jouw noden!

Om precies te weten hoe je factuurverwerking ervoor staat, moest je tot nu toe naar verschillende plekken in Exact Online om volledig inzicht te krijgen. Vanaf nu vind je echter alle aankoopfacturen, ongeacht de status, terug op het vernieuwde aankoopoverzicht. Dat geldt dus ook voor facturen die nog niet zijn geboekt.

Op het nieuwe tabblad Documenten vind je voortaan alle factuurdocumenten terug en zie je precies voor welke documenten je nog actie moet ondernemen. Voor accountants is het handig om te weten dat het vernieuwde aankoopoverzicht ook beschikbaar is voor Mijn[Kantoor]-gebruikers.

Exact Synergy

De laatste versie van de Exact Synergy-app heeft een geweldige nieuwe functie: verschillende menustijlen! Je kan de vier verschillende types uitproberen en beslissen welke menustijl je wil gebruiken via de instellingen in de app. Ga naar de Exact Synergy-app in je App Store voor nog meer verbeteringen.

Exact Globe+

Deze release bevat veel eindejaarswijzigingen, zodat je helemaal klaar bent voor 2024. Daarnaast hebben we recent Globe+ voor Duitsland opnieuw GoBD-gecertificeerd en de jaarafsluiting op meerdere niveaus beschikbaar gesteld in de internationale wetgeving. Ten slotte hebben we ook veel wijzigingen doorgevoerd voor o.a. Australië, Zwitserland, Spanje, Italië en China.

Exact Online Consolidatie

De laatste versie van Exact Consolidatie is in een compleet nieuw jasje gestoken. De nieuwe gebruikersinterface is ontwikkeld om de gebruiksvriendelijkheid te maximaliseren. Hierdoor werk je nog vlotter en efficiënter in het product.

De afgelopen maanden zijn er diverse mogelijkheden toegevoegd aan de webclient. Zo kan je je eigen KPI-dashboard bouwen. Vanaf nu is het ook mogelijk om meerdere dashboards te maken. Verder is de verwerking van elementen verbeterd. Naast rekeningen en posities is het nu ook mogelijk om formules, referenties, totaalregels en mappen in grootboeken aan te maken, te bewerken en te verwijderen. Praktisch, niet?

BE Select your country