Bouw aan je digitaal fundament

De grootste problemen met de bouw van nu? Te krappe winstmarges, een gebrek aan efficiëntie bij de uitvoering van bedrijfsprocessen, een tekort aan (vakkundig) personeel en onvoldoende digitalisering. 

Digitaliseren helpt je vandaag al verder

Een bouwproject is complex. Iedereen moet op dezelfde golflengte zitten. Gebrekkige communicatie, een wirwar aan losse systemen, foutgevoelige spreadsheets en papieren documenten zorgen in de praktijk voor torenhoge kosten als iets fout loopt, onnodige verspilling en systematische inefficiëntie bij alle betrokken bedrijven. Door te digitaliseren lever je bouwprojecten sneller op tegen hogere marges. Het resultaat: tevreden, terugkerende klanten.

Exact, Jouw bouwpartner

Op zoek naar een partner die de bouw- én kmo-sector door en door kent? Bij ons ben je aan het juiste adres! Exact heeft ruim 30 jaar ervaring met het digitaliseren van bouwbedrijven in de kmo-sector.

Met Exact voor Bouw digitaliseer en integreer je zowel het kantoor als de werf én maak je binnen jouw bouwbedrijf optimaal gebruik van gegevens.

Het resultaat? Hogere marges door minder kans op fouten en een zorgvuldige tijdregistratie. En dankzij de duidelijke communicatie werk je samen met tevreden klanten, onderaannemers, leveranciers en andere partners - nu én in de toekomst.

Los deze dagelijkse problemen nu op

Voorkom torenhoge kosten als iets fout loopt

Bij een bouwproject is de tijdsdruk vaak hoog en de communicatie en informatie-uitwisseling versnipperd. De verschillende (onder)aannemers, afbraakbedrijven en de opdrachtgever werken soms wel, soms niet digitaal. En ze gebruiken verschillende pakketten en communicatiemiddelen: iedereen appt, belt en mailt langs elkaar heen. Dat leidt al snel tot misverstanden en uiteindelijk ook tot hoge kosten als het fout loopt.

Voorkom dat je fouten maakt

Nu het economisch goed gaat, stijgen de kosten voor personeel, materiaal en onderaannemers. Alleen: de volgende dip ligt misschien alweer op de loer. Met een papieren administratie, een paar aparte pakketten of een wildgroei aan foutgevoelige spreadsheets is het moeilijk om werknemers zo efficiënt mogelijk in te plannen.

Integreer je processen zodat je klaar bent voor de toekomst.

Het is gemakkelijk om te blijven meegaan in de dagelijkse drukte en een volledige digitalisering steeds uit te stellen. Door een gebrek aan integratie van de processen binnen je bouwbedrijf blijft je marge systematisch verdampen. En tegen de tijd dat de volgende crisis zich aandient, bent je te laat. Dan loop je kapitaal mis én kapen de concurrenten de opdrachten voor je neus weg.

  • Masters in Services
  • Gils Bouw, Service & Onderhoud
  • Vos Vakwerk
  • D&J Installatiebureau

KlantverhalenMasters in Services

De vlotte en korte implementatie zorgt nu al voor een enorme tijdsbesparing.

KlantverhalenGils Bouw, Service & Onderhoud

Dankzij Exact Online Bouw hebben wij onze omzet kunnen verdubbelen.

KlantverhalenVos Vakwerk

Digitalisering bespaart ons 40 uur administratief werk per maand.

KlantverhalenD&J Installatiebureau

Het aantal handelingen tijdens het aan- en verkoopproces is fors afgenomen.

Klaar zijn voor de toekomst én vandaag al hogere marges realiseren?

BE Select your country