Exact en Artificial Intelligence

Ontdek de volgende stap in slimme verwerking van je bedrijfsadministratie en krijg beter inzicht in je data. Zo maak je doordachte beslissingen.

Tijdsbesparing

Exact zet kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning in voor verbetering van efficiency en effectiviteit binnen bedrijfsadministraties. Door procesautomatisering realiseren klanten van Exact 89% tijdbesparing op de verwerking van banktransacties en 93% op factuurinvoer. Door toevoeging van AI krijgen gebruikers automatisch accurate boekingsvoorstellen te zien, zelfs als een historie in de administratie ontbreekt.

De jaarlijkse besparing komt alleen al voor banktransacties uit op ruim 100 jaar werk voor 1 persoon. Gebruikers van Exact Online genereren maandelijks namelijk 4.500.000 boekingsvoorstellen voor banktransacties. Handmatige verwerking van 1 banktransactie kost gemiddeld 15 seconden. Dankzij automatische voorstellen duurt dit minder dan 1 seconde. Opgeteld kunnen Belgische KMO's iedere maand 17.800 uur besparen. Oftewel: 100 jaar werk voor 1 persoon. Elk jaar weer.

AI, machine learning en Exact

Onze klanten, bedrijven en accountants die met Exact software werken, willen zoveel mogelijk tijd besteden aan hun kernactiviteiten. Artificial Intelligence ondersteunt hen daarbij, door te zorgen voor:

Slimme automatisering

Met technologie die leert hoe routinetaken uit te voeren en dit net zo efficiënt en intelligent doet als een mens. Daardoor bespaar je tijd.

Datagestuurde onderbouwing van beslissingen

Slimme algoritmes identificeren waardevolle trendinformatie in financiële gegevens. Die helpt je om je beter geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen.

Continue verbetering

De technologie is zelflerend wat betekent dat die zichzelf continu verbetert. Hoe meer data je verwerkt des te slimmer het systeem wordt.

AI in Exact software

Exact is al rijk aan AI-functies. Een duidelijk voorbeeld is het concept van ‘No hands accounting’. Dat helpt onze klanten bij automatiseringen van data-invoer en boekhoudprocessen. Afhankelijk van je voorkeursinstellingen vult de software automatisch gegevens in of doet een suggestie voor een grootboekrekening voor de boeking van een banktransactie. De software kan ook inkomende facturen op deze manier automatisch verwerken.

Dit is mogelijk dankzij de slimme verwerking van geanonimiseerde gegevens van de meer dan 675.000 bedrijven. Technologieën zoals machine learning en AI detecteren automatisch het gebruikersgedrag en beheer van transacties. Dit resulteert in nauwkeurige geautomatiseerde beslissingen en suggesties. Die voortdurend verbeteren dankzij het zelflerende vermogen van de technologie.

Profiteer van Artificial Intelligence

Bij Exact willen we dat je optimaal profiteert van de kracht van AI. Zo hoef je in de toekomst helemaal niets meer in te voeren. In plaats daarvan krijg je nieuwe inzichten door gegevens uit verschillende bronnen te combineren.  

Hoe gaat Exact om met privacy?

Alle AI-ontwikkelingen zijn gebaseerd op de volgende twee richtlijnen:

Alles wat we doen, voegt waarde toe voor de klant

Alles wat we ontwikkelen, moet onze klanten ondersteunen in het effectiever runnen van hun bedrijf. Dit betekent dat we voortdurend onderzoeken hoe gebruikers zo efficiënt mogelijk hun administratie kunnen voeren. Zo kunnen ze zich meer richten op het gebruik van hun gegevens om slimmere beslissingen te nemen op basis van Artificial Intelligence.

Alles wat we doen, volgt sterke ethische principes

We geven meer om de mensen achter de data dan om de gegevens zelf. We behandelen de gegevens van onze klanten met dezelfde omzichtigheid als onze eigen gegevens. Dus met maximale zorgvuldigheid.
BE Select your country