Dienstverlening

Projectorganisaties gebruiken deze belangrijke KPI’s

In de goeie oude tijd was er zoveel werk dat het vanzelf je kant op kwam. De sector maakte een enorme groei door. Bedrijven schoten als paddenstoelen uit de grond en groeiden als kolen. Dat waren nog eens tijden. Maar helaas, de zaken zijn veranderd. In 10 jaar tijd is die verkopersmarkt een kopersmarkt geworden, waarbij de klant aan zet is.

    • De vraag naar zakelijke dienstverlening daalt.

    • Klanten zijn veeleisender wat betreft kwaliteit en waarde.

    • Sterke concurrentie zet vergoedingen en marges verder onder druk.

    • Het is nog steeds lastig om nieuwe opdrachten binnen te halen.Dus wat ga je doen?

Het definiëren van duidelijke Key Performance Indicators (KPI) is essentieel als je effectief wil reageren in de markt van vandaag. Deze KPI's helpen je je prestaties te meten ten opzichte van de bedrijfsdoelen. Kortom, KPI's laten zien hoe goed je bedrijf het doet. Deze kennis kun je vervolgens gebruiken om je targets te stellen en je projectorganisatie te vergelijken met andere bedrijven binnen de sector.

Hoe presteert je bedrijf?

Met KPI's alleen ben je er nog niet. Natuurlijk is het goed om een set indicatoren te identificeren, maar dan moet je je bedrijf ook daadwerkelijk aan de hand van deze indicatoren kunnen controleren. Hou je KPI's goed in de gaten! Dan krijg je het inzicht dat nodig is om te weten of je op het juiste pad bent. Of waar je moet ingrijpen om je marges te beschermen, of het proces te verbeteren.

Alles samengevat in één infographic

Onze infographic laat je precies zien welke zes inzichten je absoluut nodig hebt.

Download de infographic

Author image
Remco Kroes

Remco heeft meer dan 13 jaar ervaring met het toepassen van business software oplossingen, zowel in Nederland als internationaal. Bij Exact is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Exact Online Zakelijke Dienstverlening.

BE Select your country