Grip op jouw aankoopproces met Exact Proquro

Wil je innovatief werken, anticipeer dan effectief op de marktvraag. Daarbij gebruik je ook de kennis van je leveranciers. Dat kan met een helder aankoopproces, omdat je dan zicht hebt op toekomstige aankoopkosten. Een goed aankoopsysteem helpt hierbij dankzij een solide contractbeheer, budgetbewaking, geautomatiseerde factuurverwerking en gedetailleerde rapporten. Exact Proquro is volledig geïntegreerd met de financiële oplossingen van Exact en vereenvoudigt complexe aankoopprocessen en biedt sneller inzicht en gemak.

Controle over kosten en uitgaven dankzij aankoopsoftware

Exact Proquro helpt aankoopkosten te beheren. Verbeter compliance met een aankoopworkflow, automatische factuurverwerking en een proactief goedkeuringsproces. Dat leidt tot sneller inzicht en gemak en forse kostenbesparingen.

Jouw voordelen met Exact Proquro

Exact Proquro is volledig geïntegreerd met de financiële oplossingen van Exact en maakt complexe aankoopprocessen eenvoudig.  

Helder inzicht in contracten

Contractmanagement stelt je in staat om alle soorten contracten eenvoudig en overzichtelijk vast te leggen en te bewaken. Krijg inzicht in afgesloten contracten en beheer en vernieuw je contractportefeuille vanuit een betrouwbare basis. Wist je dat je periodieke verplichtingen vanuit contracten vrij kunt laten vallen en automatisch kunt matchen met je facturen? Contractinformatie vormt zo de basis van je aankoop- en bestelproces.

Controle over het gehele bestelproces

Exact Proquro ondersteunt het hele aankoop- en bestelproces voor elke productgroep, van aanvraag over controle tot betaalbaar stellen van de factuur. Je definieert hierbij zelf het goedkeuringsproces. Je vermijdt ongeoorloofde verplichtingen door vooraf een selectie te maken van catalogi en leveranciers waar medewerkers mogen aankopen. Het resultaat: grip en controle over het aankoopproces, tijdwinst en minimale foutkans.

Snelle en foutloze factuurverwerking

Met Exact Proquro automatiseer je de volledige factuurverwerking, van ontvangst tot betaalbaarstelling. De verwerking gebeurt automatisch als facturen na controle overeenstemmen met de geautoriseerde en geaccepteerde orders: dit noemen we de 3-way-matching. Dat levert grote tijdwinst op en een verlaging van de kosten van de factuurafhandeling. Door de volledige integratie met de administratie worden stamgegevens op één plek beheerd en worden factuurgegevens direct geboekt in het financiële pakket van waaruit het betaalproces wordt uitgevoerd.

Slimme budgetbewaking

Als budgethouder blijf je verantwoordelijk voor wat jouw medewerkers aankopen. Daarom wil je budgetten kunnen sturen. Met aankoopsoftware die geïntegreerd is in jouw financieel systeem heb je rechtstreeks inzicht in je budget en kun je de vinger aan de pols houden bij de budgetuitgaven. Hoe het werkt? Stel budgetten in op een groot aantal variabelen, zoals kostenplaats, grootboekcode, leverancier, contract, budgethouder of een combinatie daarvan. Zo behoud je de controle.

Inzicht door diepgaande rapportages

Bewaar het overzicht op jouw financiële situatie dankzij rapporten die gebaseerd zijn op analyses van jouw aankoop, uitgaven, contracten en budgetten.

Externe medewerkers inhuren

Binnen Exact Proquro kunnen gepresteerde uren van externe medewerkers geregistreerd worden. Het inhuurproces ondersteunt het registreren van hun huurcontract, het invullen en beoordelen van digitale uurstaten, het verzenden van uurstaten naar de leverancier en de factuurmatching.

Jouw business kunnen runnen, altijd en overal

Van thuis uit, bij je klant of op kantoor: de software van Exact werkt overal. Beheer jouw belangrijke gegevens via laptop, smartphone en tablet. Exact ondersteunt je groei én uitdagingen, zodat je bedrijf kan blijven draaien. Wat er ook gebeurt.

Helder inzicht in contracten
Exact Purchase to Pay ondersteunt het gehele inkoop- en bestelproces
Snelle en foutloze factuurverwerking met Exact Purchase to Pay
Slimme budgetbewaking met Exact Purchase to Pay
rapportages in Exact Purchase to Pay
Externe medewerkers inhuren met Exact Purchase-to-Pay
Uw business kunnen runnen, altijd en overal

Deze bedrijven gingen je voor

Exact Proquro is volledig geïntegreerd in de financiële oplossingen van Exact en wordt o.a. gebruikt door bedrijven in het onderwijs, finance, de zorg en de zakelijke dienstverlening.

Onze oplossingen

 • Exact Proquro Plus

  Op aanvraag

  Optimaliseren en automatiseren van je gehele factuurverwerkingsproces (dus ook UBL, XML en PEPPOL facturen)

  Features

  • Factuurverwerking
  Download de factsheetPrijsaanvraag
 • Exact Proquro Premium

  Op aanvraag

  Optimaliseer en automatiseer je gehele inkoopproces

  Features

  • Contractmanagement
  • Bestellen
  • Factuurverwerking
  • Rapportage
  Download de factsheetPrijsaanvraag

Optimaal van start met consultants

Onze consultants zijn Exact-experts die zorgen dat je de voordelen van jouw bedrijfssoftware optimaal benut. Ze delen productkennis, geven gericht advies en helpen met de configuratie van de software.

Benieuwd hoe je kunt profiteren van inkoopsoftware?

Ontdek alles over de voordelen van geauomatiseerde purchase to pay processen in deze factsheet.
BE Select your country