Dienstverlening

Hoe Stardekk aan kostbare tijd en efficiëntie heeft gewonnen door te stoppen met Excel-rapporteringen

Stardekk is de leider in de ontwikkeling van online booking-systemen voor hotels, restaurants, bed & breakfasts en welzijnscentra. Het bedrijf - met hoofdzetel in Brugge - vereenvoudigt de administratieve taken die verbonden zijn aan de opvolging van online reservaties.

Indrukkwekkende groei

Stardekk werd opgericht in 1999 en specialiseert zich sinds 2009 in applicaties voor de horeca. Sindsdien kent het bedrijf een indrukwekkende groei. De recente inbreng van ING Private Equity in het bedrijfskapitaal heeft de nood aan een financiële en operationele reporting-tool voor de opvolging van de cijfers en belangrijkste KPI's versneld. Dit betekende meteen ook een meerwaarde ten opzicht van boekhoudkundige tools en eventuele Excel-tabellen.

De keuze viel dan logischerwijze op EMAsphere, een management tool dat zich toespitst op het beheer en de automatische opvolging van de cijfers en resultaten van het bedrijf. Deze oplossing heeft tevens ook het voordeel dat het zich heel eenvoudig integreert met het boekhoudpakket Exact.

Visueel sterke en bevattelijke financiële analyses

"EMAsphere heeft het mogelijk gemaakt om gemakkelijk volledige en voor iedere gebruiker aangepaste financiële rapporteringen op te zetten, of het nu gaat om de Raad van Bestuur, management of operationele teams" meldt Pierre Swenden, Business & Finance Controller Stardekk.

Deze rapporteringen, heel visueel en daardoor verstaanbaar voor iedereen, kunnen eenvoudig en snel aangepast worden, rekening houdend met de nieuwe operationele tendensen van het bedrijf en kunnen ondertussen steeds relevante KPI's per gebruiker tonen. "De mogelijkheid om de analyses met een onbeperkt aantal gebruikers te delen, alsook de samenwerkings-functionaliteiten van het platform zorgen ervoor dat deze tool onmisbaar is", verduidelijkt Pierre Swenden, die de tool ijverig gebruikt.

Daarbovenop zorgt de volledig automatische update van financiële informatie uit het Exact Online boekhoudsysteem ervoor dat foutjes in Excel-berekeningen en -bewerkingen verdwenen zijn ten voordele van tijdswinst. Tijd die voortaan kan worden geïnvesteerd in de analyse van de cijfers.

Een helder overzicht voor verhelderende beslissingen

"De EMAsphere-oplossing maakt voortaan integraal deel uit van het besluitvormingsproces van Stardekk. EMAsphere geeft ons een helder, up-to-date financieel en operationeel overzicht van onze activiteiten. Zonder deze management-tool zouden alle beslissingen gebaseerd zijn op gut feeling", besluit Pierre Swenden.

Stardekk is de leider in het ontwikkelen van online booking-systemen voor de horeca. Meer dan 3.000 hotels, verhuringen en B&B's in 49 landen wereldwijd gebruiken de Stardekk-toepassing voor hun prijzenbeheer en online reservaties. Stardekk is de geprivilegieerde IT-partner van Booking.com en Expedia, alsook de premium partner van Tripadvisor en HRS.

Author image
Gregory Verhulst

Gregory is sinds augustus 2014 Partner Manager van het Ecosysteem en het App Center bij Exact. // Depuis août 2014 Gregory est le Partner Manager de l'Ecosystème et l'App Center chez Exact.

BE Select your country