Verantwoord ondernemen

Het verschil maken, dat is waar we bij Exact voor gaan. We nemen graag verantwoorde beslissingen en doen zaken met respect voor elkaar en onze omgeving. Alleen zo kunnen we dromen waarmaken en op lange termijn van waarde zijn voor onze klanten, medewerkers, stakeholders en de samenleving.

raising-the-bar.jpg
welcome-everyone.jpg
work-hard-play-hard.jpg

Diverse en inclusieve werkplek

Bij Exact is iedereen welkom. Je vindt bij ons ruim 2.000 ambitieuze professionals met 50 verschillende nationaliteiten, culturen en religies. Ook qua kennis en ervaring zijn we anders. Ja, elke Exacter heeft een uniek karakter. En daar zijn we trots op, want diversiteit leidt tot creativiteit en verschillen maken ons sterker. Met ons 'Welcome Everyone Manifesto' dragen we uit dat we diversiteit omarmen en laten we zien hoe we dat waarmaken.

Aan de basis van onze manier van werken staan zes kernwaarden, die elke dag opnieuw het uitgangspunt van onze handelingen vormen. Zo willen we een uitdagende en inspirerende werkomgeving bieden, waar medewerkers de beste versie van zichzelf mogen zijn en zich gestimuleerd voelen om zich te ontwikkelen. Bij Exact krijgt elke werknemer gelijke kansen en beloningen, wij tolereren geen enkele vorm van discriminatie of intimidatie. Zo creëren we een inclusieve omgeving. Een plek waar het aangenaam werken is!

Verantwoordelijke partner

Ook voor onze klanten, leveranciers en partners willen we een betrouwbare partner zijn. Vertrouwen vormt immers de basis van ons succes. Meer dan 675.000 bedrijven vertrouwen hun gegevens aan ons toe. Daarom speelt cyber security een cruciale rol in ons bestaan. Om veiligheid te waarborgen ontwikkelen we oplossingen volgens het security by design principe, wat betekent dat gegevensbescherming het uitgangspunt is bij het ontwerp van onze software. Daarnaast houden we ons aan de normen die beschreven staan in ons compliancebeleid. Met het in acht nemen van normen, waarden, wet- en regelgeving zorgen we er niet alleen voor dat we de beste service bieden, maar werken we bovendien op een ethische, gepaste en legale manier. Iedereen die voor Exact werkt is daarom verplicht zijn of haar verantwoordelijkheden uit te voeren met professionele integriteit, met inachtneming van de belangen van Exact en de belangen van onze klanten, leveranciers en partners, in overeenstemming met ons compliancebeleid.

verantwoord-ondernemen-2.jpg

Duurzaamheid in onze bedrijfsvoering

Bij alles wat we doen, denken we groen. Dat zit in kleine dingen, zoals de papierstroom in onze kantoren verkleinen, afval scheiden en verlichting voorzien van bewegingssensoren. Maar bij Exact gaan we ook graag een stap verder. Daarom verbinden we ons aan doelstellingen op het gebied van CO2-uitstoot. In dat geval is minder meer. Om onze doelen te behalen reizen we zo weinig mogelijk met het vliegtuig, elektrificeren we ons wagenpark en legden we het dak van ons hoofdkantoor in Delft vol met zonnepanelen.

Bovendien motiveren we onze partners, leveranciers en klanten om ook groen te handelen. Met slimme softwareoplossingen inspireren we ze om nog meer digitaal te werken en hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Door efficiënter te programmeren kunnen we via onze software bijvoorbeeld de druk op datacenters verminderen en energie besparen. Met 675.000 klanten kunnen we echt impact maken. Op naar een groene toeleveringsketen!

Bijdragen aan de samenleving

We staan als organisatie middenin de samenleving en vinden het dan ook belangrijk om betrokken te zijn bij onze omgeving. We ondersteunen de samenleving op verschillende manieren en maken samen met onze collega’s een verschil.

Giving Back Days

Bij Exact vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een bijdrage leveren aan lokale initiatieven. Daarom krijgen zij de gelegenheid om tijdens de werkuren aan vrijwilligerswerk te doen. Elk jaar krijgen de ruim 2.000 medewerkers drie dagen om aan een goed doel naar keuze te besteden. Dat zijn vele duizenden dagen die we aan de samenleving teruggeven!

Exact Foundation

Met de Exact Foundation bieden we gelijke kansen voor iedereen door unieke leer- en onderwijsinitiatieven te ondersteunen. Zo helpen we mensen die dat nodig hebben om verder te komen in het leven, ongeacht hun afkomst, cultuur, religie, geslacht of seksuele voorkeur. Dat doen we bijvoorbeeld door non-profitorganisaties op diverse manieren – ook financieel – te ondersteunen.

Matching Funds

Via Matching Funds willen we medewerkers die zich inzetten voor goede doelen aanmoedigen en ondersteunen. Elke fondsenwervende activiteit van onze medewerkers kan in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Matching Fund. Als een Exact-medewerker dus geld inzamelt – bijvoorbeeld met een sponsorloop – dan legt Exact er een bedrag bovenop.

Exact Online voor Onderwijs

Exact is opgericht door zes studenten, we weten als geen ander hoe belangrijk leren is. Om de nieuwe generatie klaar te stomen voor de beroepspraktijk stellen we onze software gratis beschikbaar aan onderwijsinstellingen. De cloud-based leeromgeving biedt hen de mogelijkheid altijd en overal oefenopdrachten te doen.

BE Select your country