Gerichte klantbenadering, efficiënte sales en services

Klanten staan centraal in elke succesvolle bedrijfsvoering. Het is dus logisch om alle informatie die je over je klanten heeft op éen plaats eenvoudig te kunnen raadplegen en bijwerken. Zo hebben al je medewerkers toegang tot dezelfde, actuele afspraken en voorgeschiedenis. Je klanten zullen dat niet alleen enorm waarderen. Een consistente en persoonlijke klantbenadering – over alle kanalen, digitaal en offline – is een voorwaarde voor een duurzame en succesvolle klantrelatie.

Een efficiënte saleswerking maakt het verschil

Het efficiënt omzetten van verkoopkansen naar succes is de kerntaak van de verkoopafdeling. Dat proces zo efficiënt mogelijk maken hangt niet alleen af van de CRM-software die je gebruikt. Maar een systeem dat door eigen ervaring is ontwikkeld en gegroeid helpt enorm. Verkoopmedewerkers zijn geen boekhouders. Daarom moet het bijhouden en ophalen van informatie snel en eenvoudig kunnen gebeuren. Met heldere analyses is ook meteen duidelijk welke waarde verkopers kunnen halen uit altijd actuele klantinformatie. Dat is een goede incentive om elke afspraak en concurrentupdate te registreren.

Gericht je marktsegmenten bewerken

Als alle informatie van je contacten op één centrale plek wordt opgeslagen en aangevuld, wordt het gemakkelijker om gerichte marketingcampagnes te voeren. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van gekoppelde online marketingtools, marketing automation tools of e-mailmarketingsystemen.

Een campagne die zich op één bepaald segment richt, is effectiever en heeft een hogere conversie dan een algemene mailshot. Een efficiënte verkoop begint met een campagne om kwalitatieve leads te genereren en die snel van MQL naar SQL, en van SQL naar SAL kan converteren.

Marketing haalt voordeel uit centraal bijgehouden leadinformatie

Centraal opgeslagen klantinformatie, of het nu om transacties of sectorgegevens gaat, kan effectief worden ingezet voor een gerichte marketingactie die goed converteert, voor offline en online kanalen.

Sales maakt van elke verkoopkans een deal

Voorspelbaarheid op de verkoopafdeling is erg belangrijk. Prognoses waarop je kunt bouwen en bijsturen als het nodig is. Een samenwerking via apps en sociale interactie en heldere overzichten die snel inzoomen op de achtergrond leiden tot meer succes.

Services worden snel en effectief afgehandeld

Met Exact CRM verloopt het plannen en uitvoeren van taken erg efficiënt. Workflows die geen fouten toestaan en de kwaliteit waarborgen. En belangrijk: alles wat met betrekking tot de klant wordt opgeslagen, helpt de verkoopkans vergroten!

Hoge slagkracht, van verkoopkans tot deal

Van het segmenteren van je klantenbestand voor een gerichte marketingcampagne tot het controleren van je prognose tot op de laatste euro: Exact CRM is er om de conversie van lead naar deal zo effectief mogelijk te laten verlopen. De basis ligt altijd in het gemak waarmee de centraal opgeslagen klantinformatie kan worden gevonden en gebruikt.

  • Remedus

KlantverhalenRemedus

Door Exact Synergy werken we niet alleen efficiënter, maar ook sneller.

Wil je weten hoe je de groei van je onderneming versnelt?

BE Select your country