Dienstverlening

Abonnementen met een wekelijkse factuurperiode

Er komen steeds meer producten op de markt die op wekelijkse basis worden geleverd én afgerekend. Denk bijvoorbeeld aan de wekelijks geleverde maaltijdboxen, koffiecups of scheermesjes. Ook diensten worden vaak wekelijks geleverd, zoals bijvoorbeeld schoonmaakdiensten met een wekelijkse of tweewekelijkse frequentie. Daarvoor is het maandelijkse facturatiemodel ongeschikt, omdat niet elke maand evenveel weken telt. Gelukkig heeft de module Abonnementenbeheer in Exact Online de oplossing.

Facturatie afstemmen op leverfrequentie

Door de frequentie van de facturatie af te stemmen op die van de levering los je het bovenstaande probleem op. Daarom is het nu mogelijk om in de module Abonnementenbeheer je klanten op een wekelijks terugkerende frequentie te factureren.

Business software

Afbeelding 1: Abonnement met wekelijkse factuurperiode (klik om te vergroten).

Flexibel in te stellen

Met deze nieuwe optie kan je de factuurfrequentie flexibel instellen op een wekelijkse interval. Lever je een dienst of product één keer om de vier weken, dan kan je je klant ook om de vier weken een factuur sturen. Wil je liever om de twee of zes weken een factuur sturen? Geen probleem, dat kan ook. Je bepaalt zelf de factuurfrequentie. (zie onderstaande afbeelding)

Business software

Afbeelding 2: Abonnement met een abonnementsperiode van 52 weken. Die wordt per twee weken gefactureerd, en na de eerste abonnementsperiode wordt de abonnementsperiode automatisch met vier weken verlengd. (klik om te vergroten)

Automatische facturatie

Je kan facturen desgewenst automatisch laten genereren en versturen. Je kan zelfs per abonnement kiezen op welke weekdag je de factuur wil versturen. Zo bespaar je tijd, krijgen je abonnees automatisch op een vast moment de factuur en moet je niet meer omkijken naar het facturatieproces.

Pauzeren

Abonnementen vragen om flexibiliteit. Naast het wekelijks factureren kan je de klanten ook de optie geven om hun abonnement voor een aantal weken te pauzeren. Daarmee bied je klanten de mogelijkheid om hun abonnement te behouden in plaats van op te zeggen.

Business software

Afbeelding 3: Geef klanten de optie om hun abonnement tijdelijk te pauzeren.

Abonnementenbeheer in Exact Online

Met de module Abonnementenbeheer kan je je klanten periodiek factureren. Je hebt veel flexibiliteit om de frequentie van de facturatie, de duur van de abonnementsperiode en de voorwaarden voor het opzeggen en verlengen vast te leggen. Dat is erg handig voor het periodiek factureren van lidmaatschappen, bijdragen en vaste terugkerende bedragen (zoals huur of huurkoop). Heb je een incassocontract met je bank? Dan stuur je gewoon je incassofacturen naar de bank. Op basis van de verschillende abonnementsvoorwaarden krijg je snel inzicht in je verwachte omzet per maand. De uitgebreide MRR-rapporten over je maandelijks terugkerende inkomsten geven je de mogelijkheid om de groei en waarde van je abonnementen te sturen. Het is ook mogelijk om abonnementen volledig automatisch te factureren.

Wil je meer weten? Lees hier alles over de module Abonnementenbeheer.

Author image
Remco Kroes

Remco heeft meer dan 13 jaar ervaring met het toepassen van business software oplossingen, zowel in Nederland als internationaal. Bij Exact is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Exact Online Zakelijke Dienstverlening.

BE Select your country