Dienstverlening

Vermijd fouten en correcties in de tijdregistratie

Vermijd fouten en correcties in de tijdregistratie

Het corrigeren van fouten in tijdregistratie is omslachtig. Zeker als die foutieve uren al gefactureerd werden. Om fouten te vermijden, hebben we het mogelijk gemaakt om per medewerker te bepalen op welke uursoorten hij of zij mag boeken. Zo vermijdt u dat medewerkers per ongeluk op verkeerde uursoorten boeken.

Bespaar 30 minuten extra werk

Een fout is snel gemaakt. En omdat uursoorten verschillende tarieven kunnen hebben, kan die fout grote gevolgen hebben voor de facturatie en projectbewaking. Het kost veel extra tijd om zo’n fout recht te zetten.  

Bijvoorbeeld: u werkt met verschillende medewerkers met verschillende uurtarieven aan één project. Het vraagt de medewerker gemiddeld minder dan één minuut om zijn of haar uren te boeken. Maar werd een fout gemaakt die niet werd opgemerkt en dus gefactureerd? Dan kan het gemakkelijk een half uur kosten om die ene foutieve invoering recht te zetten. U moet uren corrigeren, opnieuw indienen, creditnota’s versturen, facturen opnieuw versturen, enz. Nogal omslachtig, dus. En dat niet alleen. Denk ook aan klachten van klanten: fouten in de facturatie zijn slecht voor uw imago.  Dat wilt u liever vermijden.   

Bepaal uursoorten per medewerker

Goed nieuws! Nu kunt u per medewerker bepalen welke uursoorten hij of zij kan gebruiken in de tijdregistratie. Dat werkt vlotter voor de medewerker en vermijdt fouten, omdat medewerkers niet meer op verkeerde uursoorten kunnen boeken. 

Zo werkt het

U gaat naar de medewerkerskaart en kiest het tabblad ‘Restricties uursoorten’. U selecteert de betreffende standaarduursoorten. Natuurlijk kunt u per project van de standaarduursoorten afwijken. Dat doet u door per project en per medewerker afwijkende restricties aan te geven.  

Business software

De voordelen op een rijtje:  

  • Meer gemak in de tijdregistratie 

Het is handiger voor de medewerker. Minder keuze in het selecteren van de juiste uursoort. Mag de medewerker maar één uursoort gebruiken? Dan wordt die automatisch ingevuld. 

  • Vermijd fouten en lastige correcties

U vermijdt fouten, bijvoorbeeld in de facturatie, en tijdrovende correcties die ontstaan door slordige fouten in de tijdregistratie. 

  • Meer flexibiliteit 

U kunt per project van de restricties afwijken en uw medewerker meer, minder of andere restricties geven. Zo heeft u volledige flexibiliteit om te bepalen welke uursoorten kunnen worden gebruikt.    

Wilt u meer informatie, bekijk dan de video of neem contact met ons op.  

Author image
Remco Kroes

Remco heeft meer dan 13 jaar ervaring met het toepassen van business software oplossingen, zowel in Nederland als internationaal. Bij Exact is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Exact Online Zakelijke Dienstverlening.

BE Select your country