Ondernemen

Wat is CRM en waarom hebben kmo’ers dit nodig?

klantengegevens cloud CRM-systeem Customer Relationship Management functionaliteit ondernemingen implementeren hardware bedrijfsprocessen realtime business software tool

Tijd is al kostbaar genoeg, dus waarom je tijd verdoen aan het vinden van een bezoekverslag, een offerte of specifieke klantengegevens? CRM software helpt je om dit soort informatie te structureren, en biedt je zo tijd en gemak. En als je denkt dat dit alleen geschikt is voor de grote bedrijven met drie lagen middenmanagement, heb je het mis! Dankzij de cloud is het gebruik van een CRM-systeem betaalbaarder dan ooit. Zo kunnen ook kmo’ers met een klein team zowel hun verkoop als klanttevredenheid gegarandeerd verhogen.

Wat is CRM?

CRM staat voor Customer Relationship Management. Oftewel een systeem om je klantrelaties te beheren. Met een geïntegreerd CRM-systeem verzamel en documenteert je alle informatie digitaal – uiteraard volledig binnen de richtlijnen van de AVG. Hierdoor heb je altijd inzicht in alle relevante klantinformatie. Van beursafspraak tot mail-historie, van overeenkomsten en offertes tot facturen en bestellingen. Doordat de informatie centraal is opgeslagen, kijkt iedereen binnen het bedrijf naar dezelfde actuele informatie. Hierdoor kun je jouw klant nog beter bedienen.

Zet een geoliede sales- en marketingmachine neer met CRM

CRM-software bevat de volgende functionaliteit:

  • Contracten en relaties worden op één centrale locatie beheerd
  • Communicatie & leadgeneratie worden aan elkaar gekoppeld
  • Verkoopkansen en de rest van de salesfunnel worden beheerd
  • Inzicht in klanten-, marketing- en verkoopprocessen

Je beheert dus je gegevens over klanten en prospects, contactgeschiedenis en de rest van je marketing- en salesactiviteiten in één systeem. Dit helpt je bij het neerzetten van een goed geoliede sales- en marketingmachine.

Kennis is macht

Met inzicht in klanten, campagneresultaten, salesconversie, concurrentie en social media, ben je in staat alle aspecten van jouw sales- en marketingprocessen te meten én te controleren. Hierdoor kun je op het juiste moment de juiste beslissingen nemen. En ontdek je waar je het proces kunt verbeteren.

CRM in de cloud

Ook kleinere ondernemingen profiteren van een CRM-systeem met CRM in de cloud. Het is betaalbaar, makkelijk te implementeren én te onderhouden zonder grote investeringen in hardware en talent. Dit maakt het voor kmo’ers met een klein team mogelijk om zowel hun verkoop als klanttevredenheid te verhogen.

De kracht van integratie

Daarnaast integreer je CRM met financiële en andere belangrijke bedrijfsprocessen waardoor je alle informatie die je over de klant hebt, koppelt. Zo heeft het salesteam altijd en overal een totaaloverzicht van iedere klant.

Neem je bedrijf overal mee naar toe

Met CRM in de cloud heb je 24/7 toegang tot je bedrijfsgegevens en realtime inzicht in alle belangrijke relatiegegevens. Ook via je smartphone of tablet. Elke kans die zich voordoet, kun je dus direct grijpen.

Bespaar tijd

Klinkt goed toch? Ontdek de mogelijkheden van CRM van Exact; een geïntegreerde, snelle en krachtige business software tool waarmee je jouw handen vrij krijgt. Zo kun je jouw klanten nog beter bedienen.

BE Select your country