Ondernemen

Wat is CRM en waarom hebben kmo’ers dit nodig?

klantengegevens cloud CRM-systeem Customer Relationship Management functionaliteit ondernemingen implementeren hardware bedrijfsprocessen realtime business software tool

Tijd is al kostbaar genoeg, dus waarom uw tijd verdoen aan het vinden van een bezoekverslag, een offerte of specifieke klantengegevens? CRM software helpt u om dit soort informatie te structureren, en biedt u zo tijd en gemak. En als u denkt dat dit alleen geschikt is voor de grote bedrijven met drie lagen middenmanagement, heb u het mis! Dankzij de cloud is het gebruik van een CRM-systeem betaalbaarder dan ooit.  Zo kunnen ook kmo’ers met een klein team zowel hun verkoop als klanttevredenheid gegarandeerd verhogen.

Wat is CRM?

CRM staat voor Customer Relationship Management. Oftewel een systeem om uw klantrelaties te beheren. Met een geïntegreerd CRM-systeem verzamel en documenteert u alle informatie digitaal – uiteraard volledig binnen de richtlijnen van de AVG. Hierdoor heb u altijd inzicht in alle relevante klantinformatie. Van beursafspraak tot mail-historie, van overeenkomsten en offertes tot facturen en bestellingen. Doordat de informatie centraal is opgeslagen, kijkt iedereen binnen het bedrijf naar dezelfde actuele informatie. Hierdoor kunt u uw klant nog beter bedienen.

Zet een geoliede sales- en marketingmachine neer met CRM

CRM-software bevat de volgende functionaliteit:

  • Contracten en relaties worden op één centrale locatie beheerd
  • Communicatie & leadgeneratie worden aan elkaar gekoppeld
  • Verkoopkansen en de rest van de salesfunnel worden beheerd
  • Inzicht in klanten-, marketing- en verkoopprocessen

U beheert dus uw gegevens over klanten en prospects, contactgeschiedenis en de rest van uw marketing- en salesactiviteiten in één systeem. Dit helpt u bij het neerzetten van een goed geoliede sales- en marketingmachine.

Kennis is macht

Met inzicht in klanten, campagneresultaten, salesconversie, concurrentie en social media, bent u in staat alle aspecten van uw sales- en marketingprocessen te meten én te controleren. Hierdoor kunt u op het juiste moment de juiste beslissingen nemen. En ontdekt u waar u het proces kunt verbeteren.

CRM in de cloud

Ook kleinere ondernemingen profiteren van een CRM-systeem met CRM in de cloud. Het is betaalbaar, makkelijk te implementeren én te onderhouden zonder grote investeringen in hardware en talent. Dit maakt het voor kmo’ers met een klein team mogelijk om zowel hun verkoop als klanttevredenheid te verhogen.

De kracht van integratie

Daarnaast integreert u CRM met financiële en andere belangrijke bedrijfsprocessen waardoor u alle informatie die u over klant hebt, koppelt. Zo heeft het salesteam altijd en overal een totaaloverzicht van iedere klant.

Neem uw bedrijf overal mee naar toe

Met CRM in de cloud hebt u 24/7 toegang tot uw bedrijfsgegevens en realtime inzicht in alle belangrijke relatiegegevens. Ook via uw smartphone of tablet. Elke kans die zich voordoet, kunt u dus direct grijpen.

Bespaar tijd

Klinkt goed toch? Ontdek de mogelijkheden van CRM van Exact; een geïntegreerde, snelle en krachtige business software tool waarmee u uw handen vrij krijgt. Zo kunt u uw klanten nog beter bedienen.

BE Select your country