Dienstverlening

Abonnement als verdienmodel is big business. Ook voor jou?

Weet je nog? Ooit kocht je cd’s of deed je een download van je favoriete muziek of als je die goede tv-serie wilde zien, kocht je een dvd-box. Nu is dat allemaal anders. We streamen! Goede voorbeelden van het abonnement als verdienmodel. Ook je business software is geen fysiek pakket meer, maar een abonnement. Wat zijn de voordelen van dit verdienmodel en hoe ga je  er administratief mee om?

Exact Online is er klaar voor
De trend is duidelijk: het abonnement als verdienmodel wordt snel populairder. Exact Online speelt hierop in met de losse module Contract ManagementHiermee breidt u Exact Online heel eenvoudig uit voor al uw producten of diensten die op contractbasis – als abonnement dus – verkoopt. Dat kan van alles zijn. De bloemist die elke week boeketten levert aan bedrijven of de machinebouwer die langskomt voor een maandelijkse onderhoudsbeurt.

3 grote voordelen van het abonnementsmodel
Producten en diensten als abonnement verkopen brengt een flink aantal voordelen met zich mee. We noemen hier de belangrijkste:

Voordeel 1: Verbeterde cashflow
Aan het abonnement is een automatische incasso verbonden, die bovendien vooraf betaald wordt. Ideaal! Dat is weer eens wat anders dan 8 weken wachten op je geld en eindeloos herinneringen sturen.

Voordeel 2: Voorspelbare omzet
Abonnementen zijn een regelmatige bron van inkomsten en dus krijg je een goed beeld van de te verwachten omzet. Door het verloop te monitoren kun je van tevoren zien wanneer je moet ingrijpen of bijsturen.

Voordeel 3: Continue klantenrelatie
Met een abonnement bind je je klanten en ben je minder afhankelijk van eenmalige transacties. Deze klantenrelatie geeft je de mogelijkheid elkaar beter te leren kennen. Zo ontdek je wat klanten belangrijk vinden en kun je nieuwe producten of diensten ontwikkelen en gericht verkopen. Ook je marketingcommunicatie wordt efficiënter. Op basis van de klanthistorie kun je duidelijke doelgroepen segmenteren, die je elk een passend aanbod kunt doen.

Exact Online Contract Management in het kort
Met de module Contract Management kun je abonnementen beheren, krijg je inzicht in je toekomstige omzetontwikkeling en beschik je over tools om te sturen op klantwaarde. De optimale integratie met boekhouding en CRM zorgt zo voor een totaaloplossing om slim je business te beheren én nieuwe business te generen. Zo profiteer je optimaal van het abonnementsmodel.

Geïnteresseerd in big business?
Wil je meer weten over de mogelijkheden over de module Contract Management? Lees meer op.

 

Author image
Remco Kroes

Remco heeft meer dan 13 jaar ervaring met het toepassen van business software oplossingen, zowel in Nederland als internationaal. Bij Exact is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Exact Online Zakelijke Dienstverlening.

BE Select your country