Dienstverlening

Abonnementsmodel steeds populairder bij zakelijk dienstverleners

Je ziet het steeds vaker: bedrijven die met een abonnementsmodel werken.Velen zijn er in korte tijd succesvol mee geworden. Maar het abonnementsmodel is veel meer dan een hype voor hippe start-ups. Dat bewijst de KMO Cloud Barometer 2015 van Exact en KPN. Volgens deze jaarlijkse graadmeter oriënteert zo'n 40% van de zakelijke dienstverleners zich op deze nieuwe manier van werken. Exact reageert op deze verandering in de markt met de nieuwe module Exact Online voor Project & Contract management.

Abonnementen: stabiele basis van terugkerende inkomsten

Leveren via een abonnementsmodel kan lucratief zijn. Trouwe afnemers zijn een zekere bron van inkomsten en de vaste klantrelatie is een mooie basis voor up- en cross-selling. Natuurlijk brengt een nieuw verdienmodel ook vragen met zich mee. Hoe verwerk je de terugkerende inkomsten in je administratie? Wat verdien je er nu echt aan? Daarom introduceert Exact een nieuwe module die terugkerende inkomsten koppelt aan uren en inzicht geeft in de toekomstige omzet en cashflow.

Alles-in-1 oplossing voor dienstverleners in de IT

Exact Online voor Project & Contract Management is speciaal ontwikkeld voor dienstverleners in de IT en biedt een wereld aan mogelijkheden. Zo kun je naast projecten ook makkelijk abonnementen en servicecontracten beheren. Dat maakt Exact Online een overzichtelijke alles-in-1 oplossing voor projectmanagement, urenregistratie, abonnements- en contractbeheer, facturatie, boekhouding & CRM. Nog een voordeel: alles staat in de cloud, dus alle relevante bedrijfsgegevens zijn 24/7 realtime beschikbaar.

Slimme tools kijken naar de toekomst

Met Exact Online voor Project & Contract Management kun je veel meer dan projecten beheren, het geeft ook inzicht. Krachtige rapportages voor terugkerende opbrengsten en verwachte omzetgroei uit abonnementen en servicescontracten schetsen een realistisch toekomstbeeld. Zo kun je altijd ingrijpen en bijsturen waar het nodig is.

Omzet en tijd per overeenkomst

Voor de officiële lancering is Exact Online voor Project & Contract Management uitvoerig getest en geëvalueerd. Onder andere door Asista IT b.V. in Gilze. Consultant Charlotte van den Bogaard: "We werken in onze branche met onderhoudsovereenkomsten op het gebied van systeembeheer. Dankzij Exact Online Project & Contract Management kunnen wij de omzet en besteedde tijd per overeenkomst inzien. Met de nieuwe MRR-reports krijgen we meer inzicht in de omzet en tijdsbestedingen per contract. Dat helpt ons bij de bedrijfsvoering."

Iets voor jou?

Meer weten over de mogelijkheden van Exact voor Project & Contract Management.

Meer over Exact voor Project & Contract Management.

Author image
Remco Kroes

Remco heeft meer dan 13 jaar ervaring met het toepassen van business software oplossingen, zowel in Nederland als internationaal. Bij Exact is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Exact Online Zakelijke Dienstverlening.

BE Select your country