Wat is de Cloud Accountant Award en hoe win je hem?

Cloud Accountant Award? Wat is dat voor award? De Cloud Accountant Award is de award voor het meest innovatieve accountants- of administratiekantoor van België. Ben jij de Cloud Accountant 2015? Heb jij als ondernemer een vernieuwende accountant? Inschrijven kan tot 2 oktober!

Exact-Cloud-Accountant-Award-2015

Aan het woord is Gerrit Veltkamp - Thought Leader Accountancy bij Exact Nederland. Hij is de voorzitter van de jury rondom de Cloud Accountant Award, die verder nog bestaat uit Benoît Vanderstichelen - Voorzitter van het IAB, Bart Van Coile - Ondervoorzitter van het IAB, Ann Vanbergen - Zaakvoerder Checked&Balanced bvba/Beheerder TaxExpert en Freddy Michiels - Hoofdredacteur KMO-insider.

De voorzitter geeft een aantal tips over essentiële zaken die jou de Cloud Accountant kunnen maken.

Tip 1: Adopteer de Cloud

"Een aantal zaken zijn voor ons belangrijk om tot een goed oordeel te komen. Het speelt uiteraard sterk mee of de accountant de cloud daadwerkelijk geadopteerd heeft. Voor een moderne accountant is het bijvoorbeeld belangrijk om informatie met de klant te delen, en dat doe je samen in de cloud. Zowel klant als accountant profiteert van de voordelen van de cloud. Bestanden zijn online gedeeld en zo werk je altijd in dezelfde versies."

Tip 2: Omarm je interne processen

"Ook kijken we hoe de accountant zijn interne processen regelt. Is de kennis bij de accountant up-to-date en is hij in staat om de rol van alleen boekhouder te ontstijgen?"

Tip 3: Werk proactief samen met je klant

"Het laatste aandachtspunt is die extra slag. Werk je als accountant echt proactief samen met je klant? Verras je hem bijvoorbeeld wel eens met een handig financieel dashboard? Signaleer je mogelijke problemen op tijd? Ben je goed bereikbaar en ben je een adviseur voor je klant, zodat hij kan doen wat hij het liefst doet: ondernemen?"

Wil ook jij kans maken op de Cloud Accountant Award?


Schrijf je nu in!

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel