Accountancy

Waarom zou je als accountant of boekhouder software adviseren?

Waarom zou je als accountant of boekhouder software adviseren? 

De rol van accountants en boekhouders is aan het veranderen. Het gaat minder om het controleren van de cijfers en meer om het begeleiden en adviseren van klanten. Daar hoort ook advies over boekhoudsoftware bij. Je vraagt je misschien af of dat wel in het takenpakket van een boekhouder hoort, maar in onze digitale wereld kan je er eigenlijk niet om heen. Bij Exact zijn we er zelfs van overtuigd dat advies geven over software niet alleen een essentiële stap is in de digitale transformatie van de accountancysector, maar ook een strategische zet is voor jou. In deze blog delen we enkele voordelen van software-advies.  

Win-win mogelijkheden voor jou en je klant

Gebruikmaken van boekhoudsoftware is een win-win voor je klant en voor jou. Voor je klant, want het beheer van de financiën wordt eenvoudiger, en kost minder tijd en moeite. Voor jou, want het is makkelijker om met klanten samen te werken en het verhoogt je serviceniveau. Klinkt als muziek in je oren, toch?

Máár het werkt alleen als je de juiste boekhoudsoftware adviseert. Want laten we eerlijk zijn: de foute software bezorgt alle partijen enorme kopzorgen. Door de juiste aanbevelingen te doen kan je die situatie niet alleen vermijden, maar ook:

 • Vertrouwen opbouwen
 • Je klanten meer waarde bieden
 • Mogelijk meer inkomsten genereren
Bij ons is Exact het product die deuren opent voor accountants om efficiënter te gaan werken.
Katrien Naert | IT Manager bij Titeca Accountancy

De voordelen van het geven van software-advies

Advies geven over software brengt veel voordelen voor jou en je klanten met zich mee. We zetten ze voor je op een rijtje.

Voordelen voor jou:

 1. Efficiënte samenwerking doordat de aanlevering van documenten en de communicatie via dezelfde software verloopt.
 2. Meer tijd over voor strategisch advies dankzij het automatiseren van handmatige routinetaken.
 3. Verbeterde productiviteit en nauwkeurigheid in financiële processen.

Voordelen voor je klanten:

 1. Stroomlijnen van bedrijfsprocessen en een betere algehele financiële gezondheid van hun bedrijf.
 2. Snellere rapportage dankzij real-time inzicht.
 3. Hogere bruto winstmarges doordat onderneming sneller groeit.

Kortom: accountants en boekhouders die hun klanten software-advies geven, laten hun praktijk het snelst groeien. En belangrijker nog: hebben een hogere brutowinst. Dat komt omdat hun klanten een beter financieel systeem voor hun bedrijf hebben. Ze groeien nu sneller dan ze ooit hadden gedacht en kunnen betere financiële beslissingen nemen op basis van actuele cijfers, die real-time beschikbaar zijn.  

Samenwerkingsvormen

Samenwerkingsvormen

Met Exact Online kun je op verschillende manieren met je klanten samenwerken. Bekijk in deze video de samenwerkingsscenario’s en deel deze óók met je klant!

Wat levert software-advies écht op? 

Jouw klanten zijn dankzij gepast software-advies bereid om een hogere vergoeding te betalen voor je geleverde diensten. Ook wordt samenwerken een stuk eenvoudiger als iedereen dezelfde software gebruikt. Klanten die van andere of voor jou onbekende boekhoudsoftware gebruikmaken, kosten meer tijd en moeite waardoor je snelheid verliest. Verder levert het geven van software-advies jou ook nog eens efficiëntiewinst op bij het:

 • Stroomlijnen van je werkprocessen
 • Versterken van je capaciteit
 • Verstevigen van je concurrentiepositie

Door je klanten op een positieve manier te laten zien welke efficiëntie er te behalen valt door dezelfde software te gebruiken als jou, zet je de eerste stap in het geven van relevant software-advies. Dus beantwoord niet alleen voor jezelf, maar ook voor je klanten de vraag: waarom is het gebruik van de juiste software zo belangrijk voor onze samenwerking?

Meerdere samenwerkingsscenario’s 

Niet elke klant wil of kan zelf de boekhouding doen. Daarom wil je als accountant of boekhouder meerdere samenwerkingsmogelijkheden aanbieden. Want de ene ondernemer wil alleen resultaten zien, terwijl de ander ook graag gebruikmaakt van een facturatietool of zelfs de complete bedrijfsboekhouding wil opvolgen.

Voor de efficiëntie en bedrijfsvoering van jouw kantoor, is het belangrijk om niet met alle opties mee te gaan. Als je werkprocessen automatiseert met de Accountancy suite, kan je uit vier samenwerkingsscenario’s kiezen. Meer informatie over de verschillende scenario’s en hoe en wanneer je ze inzet, lees je in dit blog.

Author image
Sabina Hamzabegović

De rol van de accountant als strategisch sparringpartner van de ondernemer die hen allround adviseert staat al jaren centraal in de verschillende rollen die Sabina bij Exact heeft gehad. Op dit moment is zij Senior Campaign Manager Accountancy.

BE Select your country