Accountancy

Ondernemingscoach: “Dankzij Mijn[Kantoor] werken wij tot 30% sneller samen met klant"

Weg van klassiek boekhouden, het anders doen dan wat de boekhoudwereld kent. Dat was de missie van Roel Van Uytvanghe toen hij in 2016 begon met Ondernemingscoach. Dat zijn aanpak werkt, blijkt uit de groei van het boekhoud- en advieskantoor: Roel en zijn team bedienen meer dan 300 klanten. Zoveel klanten bijstaan, is enkel mogelijk door de volledige digitalisering van zijn kantoor, meent Roel. Dankzij Exact Online kan hij klanten namelijk sneller en beter adviseren.

Roel Van Uytvanghe heeft een groeimindset, en die wil hij ook bij de klanten van Ondernemingscoach zien. “Wij hebben verschillende soorten klanten, van kleine ondernemers tot grote bedrijven. De grootte van een bedrijf maakt dan ook niets uit voor ons, wél dat ze zin hebben om te groeien, dat ze vooruit willen”, zegt Roel.

Verder dan de klassieke boekhouding

Want het boekhoud- en advieskantoor van Roel is erop gericht om elke klant te doen groeien. “We pakken het ruimer aan dan de traditionele boekhouder”, zegt Roel. “Je kunt natuurlijk de klassieke boekhouding niet volledig vermijden, maar waar andere boekhouders stoppen omdat het administratieve werk gedaan is, gaan wij verder met onze klanten. We denken mee met hen over hun groei, bekijken strategische volgende stappen en zorgen ervoor dat we zaken zoals belastingen zoveel mogelijk kunnen optimaliseren.”

Dat beaamt Julien De Brabanter. Hij heeft zijn eigen schrijnwerkerij en is klant bij Ondernemingscoach. “Het kantoor helpt me in de eerste plaats natuurlijk bij de administratieve taken van mijn bedrijf. Maar Roel heeft me ook erg geholpen bij het uitbreiden van mijn bedrijf: ik ben intussen gegroeid van eenmanszaak naar vennootschap.”

Ik schat dat de samenwerking tussen dossierbeheerder en klant 20 à 30% sneller verloopt dan vroeger dankzij MijnKantoor.
Roel van Uytvanghe | Zaakvoerder Ondernemingscoach

Een correctere boekhouding

Nadenken over groei, strategie, optimalisaties: daar kruipt veel tijd in. Hoe Roel dat doet? “Al van bij de start van Ondernemingscoach werk ik met Exact Online. Wij zijn een volledig gedigitaliseerd kantoor en met Exact kunnen we daar heel ver in gaan”, zegt hij. “De efficiëntie, snelheid en het gebruiksgemak van de software zorgen ervoor dat we veel tijd besparen.”

Niet alleen voor het team van Ondernemingscoach is Exact Online handig, maar ook voor de klanten van het kantoor. “Als ik klanten iets hoor zeggen over Exact, dan gaat het vooral over de gebruiksvriendelijkheid. Ik merk dat er zelden vragen komen over de tool, dus dat zegt genoeg”, aldus Roel. “Maar ook zij realiseren veel tijdswinst. Hun boekhouding bij ons indienen via Exact Online of een factuur opmaken gaat heel snel.”

Met Mijn[Kantoor] kunnen dossierbeheerder en klant vlotter samenwerken. Klanten kunnen documenten snel uploaden, waardoor boekhouders snel kunnen reageren als er iets ontbreekt of niet duidelijk is. “Ik ben er zeker van dat de boekhouding hierdoor correcter is”, zegt Roel. En, vult hij aan: “Ik schat dat de samenwerking tussen dossierbeheerder en klant 20 à 30% sneller verloopt dan vroeger dankzij Mijn[Kantoor]”, zegt Roel.

Het voordeel van verkoopfacturatie is dat ik mijn facturen snel kan opstellen, waardoor ze sneller bij mijn klanten belanden én ze ook sneller worden betaald.
.Julien den Brabanter | Schrijnwerker

Sneller factureren is sneller betaald worden

Julien bevestigt de woorden van Roel. “Administratie gaat erg vlot met Mijn[Kantoor]. Ik krijg veel facturen van leveranciers binnen, dus die opladen door gewoon een foto te nemen met de Mijn[Kantoor]-app geeft me veel tijdswinst”, klinkt het.

Ook de tool verkoopfacturatie maakt het administratieve werk van Julien eenvoudiger. “Het voordeel van verkoopfacturatie is dat ik mijn facturen snel kan opstellen, waardoor ze sneller bij mijn klanten belanden én ze ook sneller worden betaald, merk ik.” Al die zaken zorgen ervoor dat Julien zich niet te veel moet bezighouden met administratie, maar zich vooral kan focussen op het maken van meubelen en de groei van zijn zaak.

De support van Exact is een belangrijke reden om blijven samen te werken met hen.
Roel van Uytvanghe | Zaakvoerder Ondernemingscoach

Een vaste waarde

Ondernemingscoach gebruikt Exact Online Boekhouden met de modules Mijn[Kantoor] en verkoopfacturatie. Heel wat Exact-oplossingen dus, maar al die tools sluiten wel mooi aan bij elkaar. “En als er eens een probleem is, dan staat het team van Exact klaar”, bevestigt Roel. “Ik ben fan van de support van Exact, en ik merk dat onze klanten dat ook zijn. Het is een belangrijke reden om blijven samen te werken met Exact.”

“Een van de weinige verbeterpunten is het ontbreken van de mogelijkheid om comments toe te voegen in klantendossiers. Een dossier wordt immers niet altijd door dezelfde kantoormedewerker opgevolgd, en dus zou dergelijke feature welkom zijn. Ik hoop dat dit bij een van de volgende updates voorzien wordt.”

Voor Roel Van Uytvanghe is het duidelijk dat Exact “een vaste waarde blijft” voor zijn kantoor. Zeker nu hij binnenkort start met iets nieuws: Groeicoach. “Met Groeicoach richten we ons op het opleiden van ondernemers om hun zaak verder te doen groeien. De bedoeling is dat er een wisselwerking ontstaat tussen Groeicoach en Ondernemingscoach, waarbij de oplossingen van Exact natuurlijk een grote rol zullen spelen.”

Meer weten over Mijn[Kantoor]

Ontdek alle voordelen van Mijn[Kantoor]. Download het informatiepakket hier.

BE Select your country