Een bedrijfsplan maken doe je zo

Un business plan s’établit de la manière suivante

Als je jezelf tot business coach wilt ontwikkelen, maak je eerst met je klanten een bedrijfsplan op voor lange termijn. Hoe? Dat vertellen we je graag. Maar let op: het gaat om meer dan feiten en cijfers. Gevoel is ook belangrijk.

Maak het persoonlijk

Wees niet bang, we verwachten niet dat je je klant adviseert over die verdachte sms'jes van hun partner of wat die gevoelens diep van binnen nu écht betekenen. Met gevoel bedoelen we inlevend vermogen. De zaken vanuit het gezichtspunt van de klant bekijken. Zo ontwikkel je je. Je voegt waarde toe door gericht advies te geven en nieuwe diensten aan te bieden.

Het gaat ook om ambities

Het eerste wat je klant zal vragen is: “Wat heb ik daar aan?”. Het antwoord moet meer omvatten dan omzetstijging, margeverbetering en het vergroten van het marktaandeel. Natuurlijk ben je er om te helpen bij opstellen van de de doelen van je klanten - en deze te bereiken. Maar terwijl je daarmee bezig bent, wil je het je klanten ook mogelijk maken persoonlijke ambities te bereiken.

Waarom een bedrijfsplan zo goed werkt

Met een goed bedrijfsplan laat je je klanten veel meer zien over wat ze met je hulp kunnen bereiken. Het bewijst dat je begrijpt waar ze vandaan komen. En zodra dat zo is, komen de oplossingen vanzelf. Zo versterk je je positie en zet je jezelf neer als een betrouwbare, integrale partner voor lange termijn.

5 stappen om tot een effectief bedrijfsplan te komen

Een goed bedrijfsplan confronteert je klanten met de vraag hoe zij voorbereid zijn op de uitdagingen die hen te wachten staan. Als je samen met je klant een goed beeld heeft van hoe de zaken ervoor staan heb je direct al een veel beter idee van wat er in de toekomst haalbaar is. Je weet dan meteen hoe je de klant hierbij kunt helpen.

De 5 belangrijkste vragen die je moet stellen:


  1. Wat zijn de doelstellingen van de klant?

  2. Hoe bereik ik die doelstellingen?

  3. Waar liggen de kansen?

  4. Wat is de termijn?

  5. Hoe ga ik het succes meten?


Ontdek het in onze whitepaper

Onze whitepaper is een perfect startpunt voor het ontwikkelen van je diensten. Het laat niet alleen zien waarom je het over een andere boeg moet gooien, maar ook hoe je dat doet.

Download de whitepaper

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel