Zet je bedrijf in bloei

Profiteer van de vele innovaties die we deze Spring’22 Release hebben doorgevoerd. Zo ga je efficiënter te werk, bieden we je meer inzicht en krijg je grip op je cijfers. Klik in het menu op jouw Exact oplossing en ontdek welke verbeteringen en vernieuwingen we voor jou in petto hebben. Wil je alle release notes zien? Kijk dan op de support portal.

Exact Online Boekhouden

De nieuwe add-on Debiteurenbeheer is beschikbaar. Hiermee verstuur je automatisch betalingsherinneringen en hou je met het Debiteurendashboard eenvoudig alle acties en communicatie bij. De software kiest bovendien zelf het best passende communicatiekanaal. Zo word je voortaan sneller betaald en bewaar je tegelijk een goede klantrelatie.

No hands Accounting was al beschikbaar voor onze sectorspecifieke Exact Online-oplossingen. Maar binnenkort kan No hands Accounting ook het bestelnummer (PO-nummer) op een gescande aankoopfactuur herkennen en worden de bijbehorende bestelregels automatisch gelinkt aan de betreffende factuur.

Als ondernemer of accountant moet je het afgelopen boekjaar vóór juli afsluiten. Vanaf nu heb je de mogelijkheid om alle stappen en bijbehorende acties vanuit één overzichtelijke pagina te bekijken en uit te voeren in Exact Online. Bovendien kan je ook gemakkelijk verschillende boekjaren met elkaar vergelijken.

Exact Online Bouw

Vanaf 1 mei wordt de naam Exact bouw7 aangepast naar Exact Online Bouw. Om onze bouwoplossing beter te laten aansluiten bij onze andere Exact Online-oplossingen hebben we ook de namen van de verschillende edities aangepast. Behalve de naam en het logo verandert er voor jou als klant niets. De software blijft werken zoals je gewoon bent en je behoudt toegang tot dezelfde functies.

Het scherm Uren is op veel vlakken verbeterd. Wanneer het scherm vanuit het project wordt geopend, zie je nu direct het overzicht van de geboekte uren. Daarnaast is de invoer verbeterd, en kan je als je dat wil ook de begin- en eindtijd ingeven. Ook is het projectoverschrijdende urenoverzicht nu bereikbaar via het medewerkersmenu. Hier hebben we uitgebreide filtermogelijkheden en een detailscherm toegevoegd.

Exact Online Accountancy

Het opzetten en gebruiken van een praktijkboekhouding werd verbeterd. Zo voeg je betrokken gebruikers sneller toe aan klantenkaarten en kan je een standaardrol toevoegen aan je kantoorgebruikers. Ook kan je in het scherm ‘Te verwerken’ filteren op persoonlijke klanten. Tot slot kan je gemakkelijk nieuwe klanten aanmaken op basis van boekhoudingen die al in je abonnement zitten en kan je snel controleren welke klanten aan welke bedrijven gekoppeld zijn.

Om klanten nog beter inzicht te bieden, worden nieuwe mogelijkheden voor business reporting aan Exact Online Accountancy toegevoegd. Zo kan je eenvoudig verschillende budgetscenario’s genereren, meerdere dashboardpagina’s delen en beschik je over een nieuw balansoverzicht én winst- en verliesrapport voor je klanten.

InContext-communicatie heeft een nieuwe functie waarmee Mijn [Kantoor] gebruikers rechtstreeks vragen kunnen stellen aan hun accountant over verkoop- of aankoopfacturen. Na bijvoorbeeld het aanmaken van een verkoopfactuur kan je klant een notitie toevoegen, een vraag stellen, of een opmerking plaatsen die in de context van de factuur zelf wordt opgeslagen. Geen e-mails of WhatsApp-berichten meer, maar eenvoudig alle communicatie direct in Exact Online met Mijn[Kantoor].

Accountancy

Exact Online Handel / Productie

Je kan nu het totaalbedrag en het totale aantal per artikeltoeslaggroep weergeven in de lay-outs van je offertes, verkooporders en verkoopfacturen. Daarnaast kan je artikeltoeslagen nu via een .CSV-bestand importeren en exporteren, inclusief de omschrijvingen in alle talen.

Veel gebruikers willen direct vanuit de verkooporder doorgaan met de goederenlevering. Om dit proces zo efficiënt mogelijk te maken, kan je vanaf nu je picklijst direct afdrukken vanuit de verkooporder met de vernieuwde knop Picklijst.

Met de Exact Voorraadbeheer app org je dat je voorraad altijd up-to-date is. Vanaf nu ondersteunt de app ook het gebruik van Zebra TS21/26 Android-scanners. Wanneer je in de app een barcode wil scannen, druk je gewoon op de scanknop van je scanner. Door het gebruik van de ingebouwde infraroodbarcodescanner wordt de barcode sneller herkend, ook bij weinig licht. Zo ben je niet langer afhankelijk van de camera van je mobiele telefoon.

Handel & Productie

Exact Online Abonnementenbeheer

Er komen steeds meer producten en diensten op de markt die op een wekelijkse basis worden geleverd én afgerekend. Om dit goed af te stemmen op de facturatie is het vanaf nu mogelijk om in de module Abonnementsbeheer je klanten op een wekelijkse terugkerende frequentie te factureren.

Als je abonnementen uit Exact Online via een API uitwisselt met andere applicaties, kan je nu gebruikmaken van de Sync API. Met die nieuwe API kan je sneller alle gewijzigde en nieuwe abonnementen uit Exact Online ophalen. Zo kan je efficiënt andere applicaties bijwerken, zodat de gegevens in beide systemen gelijk blijven.

Abonnementenbeheer

Exact Online Uren & Facturen / Project Management

In Exact Online Project Management kan je de Work Breakdown Structure (WBS) gebruiken om de begrote activiteiten binnen een project vast te leggen. Bij het aanmaken van een nieuwe activiteit worden nu de begrote omzet en kosten automatisch ingevuld op basis van de gekoppelde uursoort en het gebudgetteerde aantal uren. Ook kan je instellen dat de gekoppelde uursoort verplicht is bij de tijdregistratie. Dit voorkomt fouten, geeft je meer controle en maakt het gemakkelijker voor de medewerker.

In Exact Online kan je gewerkte uren weergeven in een digitale urenstaat. Direct nadat je het werk werd verricht, kan je de gewerkte uren online laten goedkeuren door je klant. De projectfilter laat nu heel handig de meest recente projecten zien waarop je uren hebt geboekt in plaats van alle projecten.

Met de nieuwe API kan je sneller alle gewijzigde en nieuwe WBS-gegevens ophalen uit Exact Online. Hiermee kan je het andere systeem, waarmee gesynchroniseerd wordt, bijwerken. Zo blijven de WBS-gegevens in beide systemen gelijk.

PSA

Exact Globe / Globe+

Exact Globe werd onder de motorkap compleet vernieuwd en biedt heel wat mogelijkheden voor innovaties. Die vernieuwde versie is nu beschikbaar: Exact Globe+. Bedrijven die werken met de financiële en logistieke functionaliteiten binnen Globe kunnen nu overstappen naar Exact Globe+. Ook zijn de Nederlandse en Belgische wetgevingen nu beschikbaar. De komende maanden worden ook overige wetgevingen en andere functies zoals productie en WMS beschikbaar.

Met Exact Globe kan je rekenen op continue updates van aankomende wettelijke vereisten in een groot aantal landen. Elke maand krijg je verbeteringen en wijzigingen door via productupdates, zodat je voldoet aan de wetgeving in de landen waar je actief bent. De afgelopen maanden hebben we wijzigingen doorgevoerd voor o.a. Oostenrijk, Polen, Spanje, Italië, Portugal en de VS.

Exact Synergy

Binnen Exact RPA hebben we verschillende innovaties doorgevoerd. Zo kunnen SSRS-rapporten en Crystal Reports worden uitgevoerd vanuit de Rules Engine en worden ze opgeslagen als document of per e-mail verzonden. Met de Rules Engine kunnen entiteiten manueel worden ingevoerd wanneer er geen entiteiten beschikbaar zijn. Zo wordt de oplossing flexibeler.

Exact SRXP

Exact Insights

In de laatste versie van Exact Insights introduceren we een aantal nieuwe functies die zorgen voor een betere weergave van de gegevens. Zo krijg jij nog sneller en duidelijker inzicht in je cijfers.

Exact Insights

Exact Purchase to Pay

In de laatste versie van Purchase to Pay werden opnieuw verschillende verbeteringen doorgevoerd in de diverse modules. Zowel in de contractmanagement-, bestel-, factuur-, budget- als beheermodule. Ook werden verbeteringen doorgevoerd in de koppelingen met verschillende Exact-applicaties.

Exact Purchase to Pay

Exact Seasonal Releases

De wereld verandert snel, dus Exact verandert mee. In de lente, herfst en winter brengen we je op de hoogte van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen in onze producten, zodat jij altijd het maximale uit je Exact software kunt halen.

BE Select your country