Jouw bedrijfssucces op de eerste plaats

Maak kennis met de nieuwste functionaliteiten die we met de Autumn’22 Release hebben ingevoerd. Klik in het menu van je Exact-oplossing om alle verbeteringen en vernieuwingen te zien. Benieuwd naar alle release notes? Bekijk ze op de support portal.

Exact Online Boekhouden

Als je regelmatig te maken krijgt met terugkerende boekingen, kan je die voortaan telkens kopiëren. Denk bijvoorbeeld aan de maandelijkse huur voor een bedrijfspand. Met No hands accounting kan je die boekingen automatisch aanmaken. Je geeft op voorhand de gewenste frequentie en de periode aan waarin de boeking moet gebeuren. Onze boekhoudsoftware doet de rest!

De dalende waarde van je activa kan je vanaf nu volledig automatisch boeken via periodieke afschrijvingen. Denk bijvoorbeeld aan computers of bedrijfspanden. Via No hands accounting registreer je dat eenvoudig.

Elke ondernemer of accountant moet wel eens een diverse boeking kopiëren. Vanaf nu kan je die eenvoudig zelf dupliceren. Dat scheelt veel manuele invoer én tijd. Bovendien kan je de aangemaakte boeking achteraf wijzigen. Bedankt aan alle gebruikers die via de Support Portal stemden op dit idee.

Exact Online Accountancy

Op de centrale klantenfiche leg je nu nog sneller een team medewerkers vast. Handig om de voortgang te bewaken én je dienstverlening nauwgezet te volgen. Daarnaast is de contactpersonenfiche uitgebreid met interne klantnotities en verschijnt de notitie voortaan automatisch in gekoppelde financiële administraties.

Via de facturatiemodule van Mijn [Kantoor] verstuur je nu ook veilig en in real time facturen via het Peppol-netwerk. Direct van boekhouding naar boekhouding. Handig voor je klant en voor jezelf. Meld jezelf aan op het Peppol-netwerk via Mijn [Kantoor] en facturen inscannen of manueel invoeren is verleden tijd.

Exact Online Handel / Productie

Vanaf nu kan je hoeveelheden tot drie decimalen na de komma bijhouden, zodat je de inkomende en uitgaande goederenstroom zo nauwkeurig mogelijk registreert. Dat is zeker handig wanneer je werkt met bijvoorbeeld bulkgoederen of goederen van hoge waarde. Je kan de instelling per boekhouding aanpassen. Let wel op: eenmaal ingesteld kan je de instelling niet terug wijzigen.

Wanneer je bij een klant staat of onderweg bent en aanpassingen wil maken, heb je niet altijd een laptop of pc bij de hand. Daarom is het vanaf deze release mogelijk om orders in te voeren en te wijzingen via de Exact Online-app. Je kan bestaande orders inzien en aanpassen en nieuwe orders aanmaken.

Vanaf nu kan je eenvoudig overzicht houden wanneer je voor meerdere bestellingen één verzamelfactuur aanmaakt. Je ziet direct welke regel betrekking heeft op welke bestelling en vanuit de factuur kan je rechtstreeks de bestellingen openen. Er werd ook een nieuwe kolom toegevoegd waar je per regel een link ziet naar de betreffende bestelling.

Exact Online Projecten

In de Work Breakdown Structure (WBS) in Exact Online Projecten kan je vanaf nu per activiteit bepalen welke facturatiemethode van toepassing is. Zo kan je bijvoorbeeld op een vaste projectprijs eenvoudig aangeven welke onderdelen onder de vaste prijsafspraak vallen en welke werkzaamheden op nacalculatiebasis moeten worden gefactureerd.

Medio oktober beschikbaar

In Exact Online Projecten kan je vanaf nu per kostenpost extra informatie vastleggen om uitgaven beter te budgetteren. Ook kan je direct op basis van dit budget een aankooporder voor je leverancier aanmaken.

Medio oktober beschikbaar

Je wil graag zien wie er bij welke projecten betrokken is. Daarom kan je vanaf nu eenvoudig medewerkers als projectlid toevoegen en aangeven welk type tijd ze mogen registreren. Je kan ook nog gemakkelijker een overzicht maken wie bij welke projecten betrokken is.

Vanaf nu kan je bij projecten die je op nacalculatie levert omzet direct toewijzen aan een medewerker. Als je weet wie er welke omzet genereert, kan je de opbrengsten en uitgaven nog gemakkelijker groeperen en analyseren.

Om de productiviteitsdoelstellingen nauwkeurig te volgen, kan je voortaan per medewerker aangeven welk percentage van de werkbare uren factureerbaar moet zijn. De werkbare uren worden gebaseerd op de roosteruren minus feestdagen in die periode. Dat is erg handig voor bureaus die de productiviteit van medewerkers meten op basis van het aantal factureerbare uren in een bepaalde periode.

Met de urenstaat maak je gewerkte uren transparant voordat je ze factureert. We hebben de urenstaat verbeterd. Het is nu mogelijk om de klant eenvoudig een handtekening te laten plaatsen bij het accepteren van een urenstaat. Dat kan zowel via de browser op de pc als mobiel.

Exact Online Bouw

Maak je gebruik van meerdere filialen? Je kan nu bij de e-mailinstellingen aangeven vanuit welk filiaal de mail verzonden moet worden. Kies dan bij type afzender voor: Filiaal. Als je tags gebruikt binnen je e-mail voor bedrijfsgegevens, worden de gegevens vanuit je filiaal hiervoor gebruikt.

Je kan vanaf nu het meer- en minderwerk scheiden van je gewone werkzaamheden. We hebben een nieuw overzicht toegevoegd waar je snel en gemakkelijk per regel ziet wat de status is. Daar kan je het meerwerk beheren en factureren en verzoeken tot wijziging (VTW) doen.

Het is nu mogelijk om rechtstreeks vanuit een offerte een termijnschema aan te maken. Om dit te doen zet je bij het winnen van de offerte de optie ‘Termijnschema voor vorderingsstaat maken’ aan. Hierna wordt er automatisch een termijnschema aangemaakt voor de vorderingsstaten.

Exact Online Debiteurenbeheer

Bij sommige ondernemingen moeten herinneringen naar een specifieke contactpersoon, afdeling of vestiging worden gestuurd. Vanaf nu is het mogelijk om naast een afwijkend factuuradres ook contactgegevens voor debiteurenbeheer in te stellen. Zo ben je er zeker van dat je herinneringen op de juiste manier worden aangeleverd bij je klant en vergroot je de kans op een snelle betaling.

Met communicatiescenario's kan je vanaf nu niet alleen herinneringen laten versturen, maar ook automatisch beltaken aanmaken. Want een beller is sneller! Zo zorg je ervoor dat de verantwoordelijke persoon binnen je bedrijf zonder jouw tussenkomst een seintje krijgt wanneer een klant opnieuw moet worden opgebeld. Via diezelfde taak kan de persoon vervolgens verslag uitbrengen over het telefoongesprek.

Binnenkort beschikbaar

Een geplande herinnering kan om verschillende redenen verzet, geblokkeerd of gedeblokkeerd worden. Waarschijnlijk heb je de klant al gesproken en beloofde hij om het openstaande bedrag morgen over te schrijven. Vanaf nu kan je bij het aanpassen van een geplande herinnering dat soort belangrijke informatie vastleggen in een notitie. Zo weet iedereen binnen je onderneming hoe het zit.

Exact Online Abonnementenbeheer

Met Exact Online abonnementenbeheer heb je veel flexibiliteit om de frequentie van facturatie, de duur van de abonnementsperiode en voorwaarden in te stellen. Je kan ook abonnementen onderhouden die automatisch (stilzwijgend) of manueel worden verlengd. Terwijl abonnementen vroeger altijd tegen actuele artikelprijzen verlengd werden, hebben we nu bij manueel verlengen een extra optie toegevoegd om te verlengen met behoud van de huidige prijs.

Abonnementenbeheer

Exact Globe+

De gebruiksinterface kreeg een nieuwe look, het instellen van printers en het afdrukken in PDF verloopt nu veel eenvoudiger en de productie- en magazijnfuncties zijn beschikbaar. We hebben ook veel wetgevingen toegevoegd, waaronder de Spaanse, Thaise, Chinese en Maleisische. Exact Globe+ is de compleet vernieuwde versie van Exact Globe.

Updates en upgrades verlopen vanaf nu veel vlotter dankzij het nieuwe installatieprogramma. Meld je in Globe+ aan met je Exact-account en het installatieprogramma neemt de bestaande installatie-instellingen over. Vervolgens word je stap voor stap door het installatieproces begeleid. En terwijl de installatie gebeurt, krijg je info over onze laatste innovaties.

De printmogelijkheden werden uitgebreid. Vanaf nu kan je de standaard printerstuurprogramma's van Microsoft Windows gebruiken. Zo gaat het instellen van printers en afdrukken veel vlotter. Denk bijvoorbeeld aan afdrukken in een RDS- of Citrix-omgeving. Bovendien kan je vanaf nu andere lettertypes gebruiken, zoals barcodes of huisstijllettertypes.

Exact Globe+

Exact Financials

Voortaan kunnen Azure Active Directory id’s eenvoudiger gekoppeld worden, met als voordeel dat er één authenticatiepunt in je organisatie nodig is dat ook werkt voor Exact-gebruikers. Doordat eigenschappen een lengte van maximaal 256 tekens kunnen hebben, moeten id’s uit Azure Active Directory niet meer getransformeerd worden.

Vanaf nu kan je in de document indicator direct zien als er meerdere documenten gekoppeld zijn. Als je de kolom ‘documenten’ toevoegt aan je overzicht, kan je via een enkel of dubbel icoon zien of er één of meerdere documenten gekoppeld zijn. Door daarop te klikken zie je een voorbeeld. Bij meerdere documenten kan je de andere documenten bekijken met de rechtermuisknop via de optie ‘Documenten’.

Voortaan kan je een verwerkingsscherm bewaren waarbij geen selectie ingegeven is. Hiermee wordt het importeren van boekingen via bijvoorbeeld een fmuta.csv of budgetten nog eenvoudiger! Zo moet je heel wat minder onthouden. Het bewaren van een ingevuld scherm doe je bovenin via het radartje waar een naam aan die selectie gegeven kan worden.

Voortaan kan je instellen dat vóórdat iemand een boeking verwijdert, je hier een goedkeuring verplicht maakt. Na goedkeuring kan de boeking worden verwijderd of je kan het ongedaan maken door ze te verwerpen. Je kan ook zelf regels instellen voor het verwijderen van boekingen, bijvoorbeeld als het gaat om een hoog bedrag of een specifiek dagboek.

What's coming up?

Bij Exact zitten we nooit stil. Benieuwd waar we op dit moment mee bezig zijn? Neem een kijkje in de innovatiekeuken van Exact en ontdek wat we allemaal nog voor jou in petto hebben.

BE Select your country