Slimmer en efficiënter werken

Profiteer van de vele innovaties die we met deze Winter’22 Release hebben doorgevoerd. Ze helpen je efficiënter te werken en bieden meer inzicht en meer grip op je cijfers. Want met 'ongeveer' weet je niks, met Exact weet je alles. Klik in het menu op jouw Exact-oplossing en ontdek welke verbeteringen en vernieuwingen we voor jou in petto hebben. Wil je alle release notes zien? Kijk dan op de support portal.

Exact Online Boekhouden

Verkoop je aan particulieren binnen de EU? Dan moet je sinds 1 juli 2021 werken volgens de nieuwe btw-regels voor e-commerce, ook wel bekend als de One Stop Shop-regeling. Het is nu mogelijk om de facturen die daaronder vallen correct te boeken met een aparte btw-code en de bijbehorende btw-bedragen te groeperen in een handig rapport. Zo zie je voortaan gemakkelijk wat je moet invullen in jouw aangifte.

Voor ondernemers die willen overstappen van Expert/M naar Exact Online is er nu een handige conversietool beschikbaar. Daarmee zet je een complete boekhouding over naar Exact Online – tot 7 boekjaren terug en inclusief alle financiële stamgegevens. Dat is vooral handig voor accountants en boekhouders die hun klanten willen ontzorgen bij de migratie naar moderne boekhoudsoftware.

De Exact Online App krijgt een compleet nieuw en fris uiterlijk en wordt gefaseerd beschikbaar gemaakt voor zowel Android als iPhone. We hebben ook een van de meest gevraagde productsuggesties toegevoegd: de app in donkere modus bekijken. Dat is rustiger voor de ogen en werkt aangenamer.

Exact Online Accountancy

De klant kan nu zelf zijn contactgegevens aanpassen via PBC-vragenlijsten. Door een veld te koppelen aan een vraag wordt het antwoord dat de klant geeft, na akkoord door de accountant, rechtstreeks doorgevoerd in de contactgegevens. Zo wordt je CRM-systeem moeiteloos zorgvuldig bijgewerkt.

Wil je een (nieuwe) klant snel informeren over de ondernemersoplossingen van Exact Online, dan kan dat voortaan veel gemakkelijker. Gaat de klant akkoord, dan koppelen we de nieuwe Exact Online-klantomgeving meteen aan jouw Exact Online Accountancy-omgeving, voor een vliegende start. Weet je al goed wat je klant nodig heeft, gebruik dan onze uitnodigingswizard.

Voor accountants die willen overstappen van Expert/M naar Exact Online is er nu een handige conversietool beschikbaar. Daarmee zet je een complete boekhouding over naar Exact Online – tot 7 boekjaren terug en inclusief alle financiële stamgegevens. Dat is vooral handig voor accountants die hun klanten willen ontzorgen bij de migratie naar moderne boekhoudsoftware.

Exact Online Handel / Productie

Je kunt vanaf nu artikelen bekijken in de Voorraadbeheer-app. Zo zie je in het overzicht van de app de actuele voorraad van het artikel. Als je een artikel opent, dan zie je bovendien de voorraad per locatie en kun je gegevens zoals de standaardlocatie en barcode aanpassen. Verder hebben we het aanpassen van locaties intuïtiever gemaakt, en de stabiliteit en consistentie verbeterd.

Het is vanaf nu mogelijk om een datumtraject mee te geven aan de aankoopprijzen. Zo kun je prijzen vastleggen voor de toekomst en krijg je een beter inzicht in de historiek van je prijzen. Bij het invoeren van bestellingen wordt automatisch de juiste prijs gekozen op basis van de datum. Daarnaast kun je de aankoopprijzen voortaan gemakkelijk via de importfunctie aanmaken en bijwerken voor al je leveranciers. Ook via de import kun je de startdatum meegeven waardoor je prijsaanpassingen beter kunt voorbereiden.

Om het API-verkeer efficiënt te laten verlopen, hebben we nieuwe sync-API's toegevoegd voor ItemWarehouses (voorraad per magazijn) en StockPositionsStorageLocations (vooraad per magazijnlocatie). Met die nieuwe API endpoints wordt het gemakkelijker en efficiënter om voorraad per magazijn en per locatie uit Exact Online op te halen. We hebben ook velden toegevoegd aan de InvoiceSalesorders-API.

Abonnementenbeheer

In Exact Online kun je offertes en verkooptrajecten beheren. Je kunt nu heel eenvoudig een geaccepteerde offerte omzetten naar een abonnement. Na acceptatie van de offerte kun je nu kiezen om de offerteregels naar een abonnement om te zetten om zo de klant periodiek te factureren.

Gedurende de looptijd van een abonnement kunnen er wijzigingen optreden. Standaard worden wijzigingen in de laatst gefactureerde abonnementsperiode pro rata in rekening gebracht of je kiest voor een correctiefactuur. Nu kun je er ook voor kiezen om bij wijzigingen geen correctiefacturen aan te maken. Wijzigingen in de laatst gefactureerde periode worden dan niet gefactureerd, maar pas vanaf de eerstvolgende factuurperiode.

Abonnementenbeheer

Exact Online Uren & Facturen / Project Management

In Exact Online Project Management leg je de scope en het budget van een project vast in de Work Breakdown Structure (WBS). We hebben het makkelijker gemaakt om die projectbegroting op te bouwen. Met behulp van een WBS-template kun je activiteiten bijvoorbeeld per deliverable vooraf vastleggen en kun je die als een soort bouwsteen gebruiken om jouw projectbegroting snel op te bouwen.

Het klantenbestand is één van de meest waardevolle assets van een bedrijf. Het is dus logisch dat veel ondernemers die gegevens bijvoorbeeld niet met externe tijdschrijvers willen delen. Het is vanaf nu mogelijk om bijvoorbeeld tijdschrijvers beperkt inzicht te geven door hun geen rechten te geven om klanten te zoeken.

De Exact Online-app krijgt een compleet nieuw en fris uiterlijk en wordt gefaseerd beschikbaar gemaakt voor zowel Android als iPhone. Zo is het scherm om uren in te voeren in de app nog overzichtelijker gemaakt en kun je gewerkte uren gemakkelijk bijhouden met behulp van een start-stoptimer.

Exact bouw7

Het wordt steeds belangrijker om zaken centraal te beheren. Dankzij de vernieuwde KAM-module is dat nu mogelijk. Nadat de formulieren, dagboeken en toolboxmeetings in de mobiele app zijn ingevuld, kun je daar via de KAM-module in de webomgeving een overzicht van genereren.

Het is nu mogelijk om je lopend werk met één druk op de knop te boeken in Exact Online. Synchroniseer de kosten op projectniveau naar de boekhouding en laat boekingen beschikbaar worden bij het afsluiten van een project. Zo heb je altijd inzicht in de financiële status van jouw projectadministratie en kun je die verwerken in de boekhouding.

De verbeterde Control-module is nu beschikbaar. Zo kun je nu de status per bewakingscode zien, zijn de subprojecten toegevoegd aan de controle van het hoofdproject en kun je nu op drie niveaus bewaken (object, hoofdstuk en bewakingscode). Verder is het nu mogelijk om automatisch de standopname te laten berekenen. Dankzij de verbeteringen heb je nog meer inzicht in jouw projectbewaking en reken je op meerdere niveaus.

Exact Globe / Globe+

Exact Globe+ is de nieuwe versie van Globe en onder de motorkap compleet vernieuwd met nieuwe technologie. Ook de gebruikersinterface is verbeterd: modern, gebruiksvriendelijk en toch vertrouwd. Exact Globe+ wordt nu gefaseerd uitgerold voor Nederland en België met boekhouden en logistiek. Daar voegen we de komende maanden Productie, WMS en andere wetgevingen aan toe.

Met Exact Globe kun je rekenen op continue updates van aankomende wettelijke vereisten in een groot aantal landen. Deze Release bevat veel eindejaarswijzigingen, zodat je goed voorbereid van start kunt gaan in 2022. We hebben diverse wijzigingen doorgevoerd voor o.a. Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië.

Exact Financials

De nieuwste versie (7.31) bevat veel nieuwe functionaliteiten voor een nog betere gebruikerservaring en tijdwinst. Zo is het vanaf deze versie mogelijk om te bepalen hoelang het duurt voordat de WebUI zichzelf uitlogt. Ook kun je het verzenden van e-mails in een logboek registreren en kunnen selectiecriteria die ingegeven zijn in verwerkingschermen bewaard worden als lay-out per gebruiker of voor het hele bedrijf.

Exact Insights

Bij Exact vinden we het belangrijk om goed grip te houden op cijfers zodat je snel beslissingen kunt nemen op basis van de juiste inzichten. Daarom hebben we weer verschillende verbeteringen doorgevoerd. Ontdek de nieuwe innovaties binnen Exact Insights om sneller inzichten te krijgen.

Exact Insights

Exact SRXP

Bij Exact innoveren we continu om ondernemingen zo goed mogelijk te blijven ondersteunen, zodat ze grip houden op hun cijfers en de juiste beslissingen nemen. Ontdek welke innovaties binnen Exact SRXP zijn doorgevoerd.

Exact SRXP

Exact Purchase to Pay

Bij Exact innoveren we continu om ondernemingen zo goed mogelijk te blijven ondersteunen, zodat ze grip houden op hun cijfers en de juiste beslissingen nemen. Ontdek welke innovaties en verbeteringen binnen Purchase to Pay zijn doorgevoerd.

Exact Purchase to Pay

Exact Consolidatie

De nieuwste versie van Exact Consolidatie bevat tal van nieuwe kenmerken voor nog meer gebruiksgemak. Zo heb je met de webclient snel en eenvoudig toegang tot je financiële gegevens vanaf je computer, iPad of Android-tablet, wordt authenticatie via MS Azure Active Directory en SAML 2.0 ondersteund en zijn er verbeteringen wat de performantie betreft.

Exact Consolidatie

Exact Seasonal Releases

De wereld verandert snel, dus verandert Exact mee. In de lente, herfst en winter brengen we je op de hoogte van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen in onze producten, zodat je altijd het maximum uit jouw Exact-software kunt halen.

BE Select your country