Nog veiliger inloggen met 2-step verification

We zijn ons allemaal bewust van het belang om onze online-gegevens veilig te bewaren. Slecht geschreven e-mails van een ex-CEO van één of andere grote bank zijn één ding, maar de dreiging door phishing en malware is tegenwoordig zeer reëel en niet om mee te lachen. Moest iemand je accountnaam en wachtwoord te pakken krijgen…wel, laten we daar maar niet aan denken.

2-sign-in-even-more-securely_blog


We stellen je graag voor aan… een goede nachtrust


Laten we je even geruststellen, want Exact is blij je nog een gratis innovatie voor te stellen: de aankomende introductie van 2-step verification. “2-step wat?” we horen het je al zeggen. Wel, 2-step verification voegt een extra niveau bescherming toe bij het gebruikelijke gebruikersnaam/wachtwoord-proces.

Een unieke toegangscode


Vanaf nu moet je bij het inloggen een tweede unieke code invoeren om je identiteit te bevestigen. Deze code wordt automatisch gegenereerd door een applicatie op je smartphone volgens het Time-Based One-Time Password (TOTP) protocol. Dat is een soort van Google Authenticator.

Moet je dit gebruiken?


De keuze is aan jou, maar wij bevelen het echt aan. Je accountbeheerder kan al je gebruikers verplichten de 2-step verification te gebruiken. Maar tegelijkertijd kun je deze nieuwe functionaliteit ook uitschakelen als je dat echt wilt. Maar vandaag de dag is veiligheid iets dat altijd prioriteit zou moeten hebben.

Wanneer wordt dit beschikbaar?


Door het introduceren van 2-step verification helpt Exact niet enkel om efficiënter te werken, maar ook om een betere nachtrust te hebben. Deze volgende stap op het vlak van verhoogde veiligheid is nu al gecontroleerd beschikbaar. Alle Exact-gebruikers in alle landen zullen er dan gratis gebruik van kunnen maken in september.
Deel dit artikel

Reageer op dit artikel