Accountancy

Nog veiliger inloggen met 2-step verification

We zijn ons allemaal bewust van het belang om onze online-gegevens veilig te bewaren. Slecht geschreven e-mails van een ex-CEO van één of andere grote bank zijn één ding, maar de dreiging door phishing en malware is tegenwoordig zeer reëel en niet om mee te lachen. Moest iemand je accountnaam en wachtwoord te pakken krijgen…wel, laten we daar maar niet aan denken.

We stellen je graag voor aan… een goede nachtrust


Laten we je even geruststellen, want Exact is blij je nog een gratis innovatie voor te stellen: de aankomende introductie van 2-step verification. “2-step wat?” we horen het je al zeggen. Wel, 2-step verification voegt een extra niveau bescherming toe bij het gebruikelijke gebruikersnaam/wachtwoord-proces.

Een unieke toegangscode


Vanaf nu moet je bij het inloggen een tweede unieke code invoeren om je identiteit te bevestigen. Deze code wordt automatisch gegenereerd door een applicatie op je smartphone volgens het Time-Based One-Time Password (TOTP) protocol. Dat is een soort van Google Authenticator.

Moet je dit gebruiken?


De keuze is aan jou, maar wij bevelen het echt aan. Je accountbeheerder kan al je gebruikers verplichten de 2-step verification te gebruiken. Maar tegelijkertijd kun je deze nieuwe functionaliteit ook uitschakelen als je dat echt wilt. Maar vandaag de dag is veiligheid iets dat altijd prioriteit zou moeten hebben.

Wanneer wordt dit beschikbaar?


Door het introduceren van 2-step verification helpt Exact niet enkel om efficiënter te werken, maar ook om een betere nachtrust te hebben. Deze volgende stap op het vlak van verhoogde veiligheid is nu al gecontroleerd beschikbaar. Alle Exact-gebruikers in alle landen zullen er dan gratis gebruik van kunnen maken in september.

Author image
Olivier Constant

Al meer dan 18 jaar is Olivier gefocust op het ontwikkelen en opbouwen van klanten- en partnerrelaties, het aanbieden van toegevoegde waarde, inzichtelijke en strategische input in hun zakelijke activiteiten. Sinds 2011 is hij verantwoordelijk binnen Exact voor Business Development van de Accountancy Sector in België en Luxemburg. /// Depuis 18 ans Olivier se concentre sur la création et le développement d’un large réseau de clients et de partenaires, offrant du conseil à forte valeur ajoutée, précis and stratégique pour leurs business. Depuis 2011, il est responsable au sein d’Exact pour le Business Development du secteur Fiduciaire et Comptable en Belgique et au Luxembourg.

BE Select your country