Ondernemen

8 aanpassingen in No hands Accounting die je niet wil missen

8 aanpassingen in No hands Accounting die je niet wil missen

Als ondernemer verlies je vaak veel tijd aan vervelende boekhoudtaken. Elke keer zie je op tegen het moment waarop je de cijfers moet bijwerken. Je ziet door de bomen het bos niet meer en je beschikt zelden over de laatste cijfers wanneer je ze nodig hebt. Dat wil je natuurlijk niet. Wij kunnen je helpen. Met No hands Accounting krijg je grip op je cijfers en worden alle administratieve taken geautomatiseerd. De software verzamelt zelfstandig vanuit verschillende bronnen de benodigde gegevens en documenten en verwerkt die zelfstandig voor een bijgewerkte en complete administratie. Zo heb je altijd realtime inzicht in de prestaties van je bedrijf en kan je goed onderbouwde beslissingen nemen. En heb je altijd een voorsprong op je concurrenten. Wij optimaliseren No hands Accounting continu zodat jij als ondernemer alles eruit kan halen dat erin zit!

Meer dan een scanservice

No hands Accounting biedt meer dan alleen een scanservice. Zo zorgt de software er onder andere voor dat alle gegevens, zoals de btw-codes en grootboekrekeningen, automatisch worden ingevuld in een boekingsvoorstel. Sterker nog, No hands Accounting herkent patronen zodat bij een volgende vergelijkbare factuur de juiste gegevens automatisch worden ingevuld. Daarnaast kan je ook verschillende goedkeuringsprocessen met meerdere rollen en stappen vastleggen. Bovendien is No hands Accounting een integraal onderdeel van onze software dat je eenvoudig kan activeren. Zo hoef je niet in te loggen in verschillende applicaties. Een win-winsituatie!

No hands Accounting anno 2022

Je kon het hierboven al lezen. Wij blijven onze software optimaliseren zodat jij als ondernemer alles eruit kan halen dat erin zit. In 2022 hebben we verschillende aanpassingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat jouw boekhouding nog vlotter verloopt. We zetten ze even op een rijtje.

1. Vereenvoudigen van boekingsvoorstellen

Dankzij onze aanpassingen is het nu veel eenvoudiger om boekingsvoorstellen te maken. De software herkent onder andere veel sneller een contact in het systeem, zelfs als er een andere naam op de factuur staat dan in het systeem. Ook wijzigingen worden automatisch herkend. Als je voor een grootboekrekening twee keer dezelfde wijziging hebt aangebracht, dan wordt in het volgende voorstel de gewijzigde grootboekrekening gebruikt. Daarnaast ontvang je nu ook een waarschuwing wanneer de herkende munt verschilt van de valuta in de stamgegevens. Bovendien heb je dankzij onze verbeteringen meer overzicht en inzicht in de gescande facturen die zijn ingediend. Zo zie je bijvoorbeeld waarom een factuur werd afgewezen. Je moet dus minder gegevens zelf invullen of controleren. Dat bespaart je tijd, vermindert de kans dat je een fout maakt en geeft je inzicht in de prestaties van je onderneming.

2. Toevoegen van projectmanagers aan het goedkeuringsproces

Het is nu mogelijk om facturen die bij een project horen automatisch toe te kennen aan de juiste projectmanager. Zo creëer je een gestroomlijnd proces waarbij de juiste controles worden gedaan door de juiste mensen.

3. Automatisch genereren van nieuw boekjaar

Is een nieuw jaar begonnen? Dan is het tijd om een nieuw boekjaar aan te maken. Omdat je dat maar één keer per jaar doet, is het altijd even zoeken hoe dat weeral werkt. Nu doet Exact Online het voor jou. Met één druk op de knop accepteer je het voorstel en kan je aan de slag met het nieuwe boekjaar.

4. Automatisch aanmaken van terugkerende boekingen

Bij het maken van een vaste boeking heb je sinds kort de optie om boekingen automatisch te laten invoeren op basis van een door jou gekozen frequentie. Bovendien kan je ook aangeven tijdens welke periode dit moet gebeuren. Je hoeft het maar één keer in te stellen en de software neemt het werk van je over.

5. Automatisch aanmaken van activa-afschrijvingen

In No hands Accounting kan je per activum een afschrijvingsmethode selecteren waarmee Exact Online automatisch berekent welk bedrag afgeschreven moet worden. Vroeger moest je als gebruiker zelf periodiek de afschrijving berekenen en boeken. Dat is voorbij, want als je werkt met No hands Accounting zorgt onze software ervoor dat de afschrijvingen op het juiste moment geboekt worden!

6. Toevoegen van aankoper aan het goedkeuringsproces

Naast het toevoegen van een projectmanager aan het goedkeuringsproces kan je nu ook een aankoper koppelen aan een bepaalde factuur. Zodra een factuur bij een bepaalde bestelling wordt gevoegd, wordt de factuur automatisch gekoppeld aan de bijbehorende aankoper.

7. Toevoegen van kostenplaats en project aan het boekingsvoorstel

In de software kan je voortaan kostenplaatsen en projecten koppelen aan facturen. Denk bijvoorbeeld aan een afdeling van je bedrijf die bepaalde goederen aankocht. Op die manier krijg je meer inzicht in de financiën van relevante kostenplaatsen en projecten en zorg je er tegelijk voor dat de juiste koppelingen worden gemaakt in de boekhouding.

8. Herkennen van het bestelnummer op de factuur

No hands Accounting kan ook het bestelnummer (PO-nummer) op een gescande aankoopfactuur herkennen. Daarnaast worden de bijbehorende bestelregels automatisch gekoppeld aan de betreffende factuur. Vroeger moest je dat manueel invullen, een tijdrovende bezigheid. Door die aanpassing bespaar je veel tijd en krijg je meer inzicht in de verwerking van bestellingen. No hands Accounting zorgt er dus voor dat je logistieke processen automatisch en vlot verlopen.

Zelf aan de slag met No hands Accounting? Op onze website vind je meer informatie.

BE Select your country