{{pageLevelVariables}} Exact Consolidation

Exact Consolidatie
Powered by Lucanet

Maak het managen van uw complexe financiële organisatie eenvoudig

Sluit elke financiële periode snel en eenvoudig af met 100% zekerheid. Zonder Excel.

Geef een boost aan uw corporate performance management. Met Exact Consolidatie zijn uw financiële managementprocessen gelinkt aan één centrale bron. Alle financiële data, budgetten, forecasts en andere niet-financiële gegevens worden moeiteloos op elkaar afgestemd en geanalyseerd. Dit versnelt uw maandafsluiting en ondersteunt u bij het budgetteren en forecasten. Zo zijn uw managementrapportages gebaseerd op de meest actuele informatie.

De voordelen van Exact Consolidatie

  • Zoom in tot op detailniveau
  • Versnel uw financiële processen
  • Geen spreadsheets of frustraties meer
  • Eén centrale gegevensbron met de daadwerkelijke financiële situatie
  • Exact Consolidatie is intuïtief en gemakkelijk in gebruik

Hoe Exact Consolidatie tijd bespaart en meer inzicht geeft

Eén betrouwbare dataset

Lange en tijdrovende afsluitcycli behoren tot het verleden. Vergeet complexe en inflexibele spreadsheets. Met Exact Consolidatie profiteert u van een compleet financieel datawarehouse. Eén centrale plek waar u alle antwoorden vindt. Wat uw accountingstandaarden ook zijn (bijvoorbeeld US-GAAP, IFRS, HBG).

Bekijk de situatie vanuit elke hoek

Wilt u direct inzicht in uw organisatiebrede resultaten? Vanuit het perspectief van zowel de juridische afdeling als het management? Exact Consolidatie bied u gesegmenteerde rapportages en parallelle creatie van geconsolideerde P&L overzichten, balansen en cashflow statements. Voor hoeveel niveaus van subconsolidatie dan ook.

Een heldere audit trail

Voeg documenten en commentaren toe om een complete audit trail te creëren, met ondersteunend bewijs voor iedere correctie. Alle veranderingen tijdens uw maand- of jaarafsluiting worden gelogd in het systeem. Dit tilt de betrouwbaarheid van uw processen en de kwaliteit van uw data naar een hoger niveau.

Verschillende valuta gedekt

Het automatisch omrekenen van valuta naar historische, gemiddelde en dagwaarden bespaart tijd en biedt transparantie. Wilt u de impact van veranderende valutawaarden inschatten? Of wilt u daadwerkelijke resultaten versus gebudgetteerde waarden zien? Dit wordt in-memory en realtime omgerekend, zodat u direct de impact ziet.

Self service reporting

Krachtige wizards ondersteunen de geautomatiseerde aanmaak van transactie- en consolidatiegegevens, maar ook van intercompany eliminaties. Zelfs voor deelnemingen met veranderende eigendomspercentages. De oplossing bevat closure en disclosure management. Met workflows die elke stap van het proces volgen en begeleiden. U bepaalt zelf heel eenvoudig de regels en KPI-rapportages, zonder de hulp van IT of dure consultants.

Inzicht voor alle stakeholders

Geef management direct toegang tot de cockpit of een specifiek KPI-rapport binnen het systeem. Gebruik de krachtige Excel add-in met pivot table ondersteuning. Dit helpt u om snel gedetailleerde informatie te delen met de relevante stakeholders. State of the art interfaces voor XMLA, ODBO en MDX zorgen voor een naadloze integratie met uw bestaande rapportage- en/of BI-omgeving, inclusief MS Reporting Services voor Synergy of Exact Insights.

Vapro over Exact Consolidatie

Vapro"Binnen drie maanden gingen we live met Exact Consolidation powered by Lucanet "
VAPRO heeft dagen bespaard door Exact Consolidation voor hun jaarafsluiting te gebruiken. Lees hoe het bedrijf tijd en geld heeft bespaard, de nauwkeurigheid van rapportages heeft verbeterd, en de oplossing binnen recordtijd heeft geïmplementeerd.

Lees meer

10 Redenen om nu te stoppen met consolideren via Excel

Maand – en jaarafsluitingen blijven een pittige klus voor elk financieel team. Voor veel processen worden Excel spreadsheets gebruikt. Maar Excel is tijdrovend en foutgevoelig. We hebben de 10 redenen waarom het afsluiten van boekjaren in Excel moet stoppen.

Lees het artikel