Sneller inzicht en grip dankzij slimme consolidatiesoftware

Vertrouw net als andere CFO’s, controllers en finance managers voor een soepel en efficiënt consolidatieproces op Exact Consolidatie. Een complete Financial Performance Management tool waarmee je razendsnel je consolidaties, planning en rapportages maakt. Je bespaart tijd en maakt beslissingen op basis van de meest actuele financiële data.

Exact Consolidatie is powered by LucaNet. 

Alle cijfers bij elkaar geven het meeste inzicht

Met veel verschillende vestigingen, een internationale omgeving met diverse valuta en meerdere administraties in verschillende spreadsheets heb je geen overzicht meer in je data. Hierdoor kost consolideren, plannen en rapporteren veel te veel tijd. 

Exact Consolidatie zorgt voor één centrale bron met de meest actuele financiële data. Met één druk op de knop maak je hiermee je consolidaties, planning en rapportages. Zo worden alle financiële data, maar ook niet-financiële gegevens moeiteloos op elkaar afgestemd.

De voordelen van Exact Consolidatie

Eén betrouwbare dataset

Vergeet complexe en inflexibele spreadsheets. Met Exact Consolidatie profiteer je van een compleet financieel datawarehouse en één centrale plaats waar je alle antwoorden vindt. Wat je accountingstandaarden ook zijn (bijvoorbeeld US-GAAP, IFRS, HBG).

Bekijk de situatie vanuit elke hoek

Exact Consolidatie biedt gesegmenteerde rapportages, geconsolideerde P&L overzichten, balansen en cashflow statements. Voor hoeveel niveaus van subconsolidatie dan ook. Zo heb je direct inzicht in organisatiebrede resultaten, vanuit verschillende perspectieven, wat inzicht biedt voor al je stakeholders.

Volledige ESG compliance

Met Exact Consolidatie ben je volledig compliant aan de ESG rapportage-eisen door volledige controle en transparantie over je ESG-gegevens. De software helpt je bij het cijfermatig in kaart brengen van ESG-relevante activiteiten, zoals EU-taxonomie-mapping, de berekening van kengetallen, prestatieanalyse en rapportage. Dit kun je gebruiken ter verantwoording aan management, stakeholders en investeerders. Zo stel je geautomatiseerd, snel en betrouwbaar het jaarverslag van je concern op, waarvan de managementrapportage in de toekomst ook het duurzaamheidsrapport bevat.

Een heldere audit trail

Voeg documenten en commentaren toe om een complete audit trail te creëren, met ondersteunend bewijs voor iedere correctie. Alle veranderingen tijdens de maand- of jaarafsluiting worden gelogd in het systeem. Dit tilt de betrouwbaarheid van je processen en de kwaliteit van je data naar een hoger niveau.

Verschillende valuta gedekt

Het automatisch omrekenen van valuta bespaart tijd en biedt transparantie. Wil je de impact van veranderende valutawaarden inschatten? Of wil je daadwerkelijke resultaten versus gebudgetteerde waarden zien? Dit wordt in-memory en realtime omgerekend, zodat je direct de impact ziet.

Self service reporting

Krachtige wizards ondersteunen de geautomatiseerde aanmaak van transactie- en consolidatiegegevens, maar ook van intercompany eliminaties. Zelfs voor deelnemingen met veranderende eigendomspercentages. De oplossing bevat closure en disclosure management. Met workflows die elke stap van het proces volgen en begeleiden. Je bepaalt zelf heel eenvoudig de regels en KPI-rapportages.

Eén betrouwbare dataset
Bekijk de situatie vanuit elke hoek
ESG
Business Software
Verschillende valuta gedekt
Self service reporting

Optimaal van start met consultants

Onze consultants zijn Exact-experts die zorgen dat je de voordelen van je bedrijfssoftware optimaal benut. Ze delen productkennis, geven gericht advies en helpen met de configuratie van de software.

  • Vapro

KlantverhalenVapro

Binnen drie maanden gingen we live met Exact Consolidation powered by Lucanet.

BE Select your country