Ondernemen

De belangrijkste voordelen van een online boekhoudprogramma

Steeds meer ondernemers gebruiken een online boekhoudprogramma in plaats van een offline systeem. Naar verwachting zal online software nog populairder worden. Belangrijke redenen om over te stappen naar een online boekhoudmethode zijn het gemak, de overzichtelijkheid en de controle over je financiën. Welke voordelen heeft het gebruik van online boekhoudsoftware voor jou en aan welke voorwaarden moet die software voldoen?

Efficiëntie en kwaliteit

Online boekhouden is efficiënt en het zorgt ervoor dat je met zo weinig mogelijk moeite optimale resultaten bereikt. Je hebt overal, altijd en op elk toestel toegang tot je boekhouding (waarbij de meeste mensen hun boekhouding gewoon via de computer bijhouden – slechts een klein percentage gebruikt hiervoor een app). Informatie wordt eenmalig bij de bron ingevoerd en hoeft niet telkens opnieuw te worden overgetikt. Dat is niet alleen efficiënter, maar ook minder foutgevoelig. Doordat er sprake is van standaardkoppelingen en integratie met andere systemen die je nodig hebt voor je boekhouding, vergroot de kwaliteit van je gegevens en weet je zeker dat de gegevensuitwisseling voldoet aan de GDPR en andere wetgeving.

Veilig werken in één en dezelfde boekhouding

Software die online beschikbaar is, moet voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid en prestatie. Online software wordt gehost in grote, goed beveiligde datacenters waar elke wijziging in de relevante wet- en regelgeving direct wordt toegepast. Als klant en gebruiker van online boekhoudsoftware hoef je zelf nergens meer over na te denken, behalve over het bijhouden van de boekhouding natuurlijk. Toegang tot informatie, het maken en beschikbaar hebben van back-ups, koppelingen met andere systemen, het werken met de meest recente versie van de software – alles wordt voor je geregeld door de leverancier van de software. En met online boekhoudsoftware beschikken zowel jij als je boekhouder/accountant over dezelfde informatie. Je krijgt allebei toegang, kan het werk in goed overleg verdelen en samenwerken in dezelfde bestanden.

Snel te gebruiken

Online boekhoudsoftware is direct inzetbaar: zodra je via een website of telefonisch een abonnement hebt afgesloten, kan je in geen tijd aan de slag. Door templates voor een standaard basisboekhouding te gebruiken, heb je je boekhouding snel geconfigureerd en maak je indirect gebruik van gespecialiseerde kennis die in die templates werd verwerkt. Koppelingen met andere pakketten die je nodig hebt, zijn standaard beschikbaar (al dan niet tegen extra betaling). Denk hierbij aan integraties met CRM-systemen, banken of sectorspecifieke applicaties. Doordat gebruikers van online systemen met zo weinig mogelijk hulp met de software aan de slag moeten kunnen, worden hoge eisen gesteld aan de gebruiksvriendelijkheid ervan. Dankzij de intuïtieve configuratie voelt het al snel alsof je al jaren met de software werkt.

Betalen voor wat je gebruikt

Bij online boekhoudsoftware bepaal je zelf wat je wil gebruiken en waarvoor je betaalt. Jij weet als geen ander welke boekhoudkundige functionaliteit je nodig hebt om je boekhouding goed te kunnen bijhouden. Hetzelfde geldt voor de koppelingen met applicaties en systemen van derden. Het aantal gebruikers dat gaat werken met de software is samen met de functionaliteit die zij nodig hebben bepalend voor het best passende abonnement en de vaste prijs die ze hiervoor moeten betalen.

Check de voorwaarden!

Bovenstaande opsomming is daarmee bovendien een lijstje van voorwaarden waaraan goede online boekhoudsoftware moet voldoen. Kijk jij momenteel uit naar (nieuwe) online boekhoudsoftware? Dan kan je ook gebruikmaken van deze demo die meer in detail beschrijft waarop je moet letten bij de keuze en aankoop van online boekhoudsoftware. Je kan onze software ook 30 dagen vrijblijvend gratis proberen.

BE Select your country