Nieuws

Exact Spring'23 Release ondersteunt kmo’s met verdere automatisering

Efficiëntere bedrijfsvoering met lancering Activity Feed en optimalisatie voor debiteurenbeheer
Wemmel 30 mei 2023 – Uit het MKB Barometer onderzoek 2023 blijkt dat ondernemers nog steeds kansen laten liggen op vlak van automatisering om bedrijfsuitdagingen het hoofd te bieden. Toch zijn er nog heel wat mogelijkheden die ze kunnen verzilveren met innovatie. Daarom introduceert Exact in de Spring‘23 Release nieuwe functionaliteiten zoals de Activity Feed in Exact Online, maar ook optimalisaties bij debiteurenbeheer. Deze functionaliteiten ontzorgen ondernemers en hun accountants verder van administratie en bieden inzicht in nog meer kansen voor automatisering.

Joep Hoeks, Chief Product Officer bij Exact zegt: “Automatisering is een sterke manier voor ondernemers om zich te wapenen tegen uitdagingen zoals het structurele personeelstekort, stijgende kosten en tijdrovende bedrijfsadministratie zoals jaarrekeningen of offertebeheer. Tegelijkertijd helpt het medewerkers om hun tijd en energie zoveel mogelijk te steken in zaken waar ze meer voldoening en waarde uit halen. Bij Exact kennen we die uitdagingen als geen ander en daarom bieden we met deze release weer nieuwe automatiseringstools die ondernemers hierbij helpen. Uitzicht begint met inzicht, en real-time inzicht in je cijfers ondersteunt ondernemers om de beste beslissingen te maken op basis van data.”

Automatische administratie in Exact Online

Exact lanceert de Activity Feed (een activiteitenoverzicht); een nieuwe functionaliteit in Exact Online. Deze creëert een overzicht voor de gebruiker, die zo in één oogopslag kan zien waar processen geautomatiseerd zijn en waar niet, zodat de gebruiker dit naar eigen voorkeur kan aanpassen.

Automatisering voor accountants – en administratiekantoren

Met behulp van de Activity Feed zien accountants meteen welke taken ze handmatig moeten uitvoeren, en welke al uitgevoerd zijn door Exact Online. Denk hierbij bijvoorbeeld aan automatische factuurverwerking.

Exact Online Kantoorbeheer brengt structuur aan in alle werkzaamheden op het kantoor, zoals het slimmer organiseren van taken en activiteiten, voor meer grip en controle op de planning en voortgang. Een aantal klanten test momenteel de nieuwe Essentials editie. Zodra we deze fase succesvol hebben afgerond komt deze eerste editie beschikbaar.

CRM: actief offertebeheer

Wie sneller offertes kan versturen en behandelen, haalt meer business binnen. Exact ontwikkelt daarom nieuwe features voor ‘Offertebeheer’ zodat gebruikers online offertes kunnen aanvaarden. Bovendien kunnen ze met de app ook snel offertes aanmaken en versturen – of dat nu vanaf kantoor is of onderweg. Tot slot kunnen ze met de vernieuwde ‘verkoopkans-cockpit’ de voortgang en status van uitgebrachte offertes eenvoudig opvragen. Zo krijgen ze een overzicht van alle lopende trajecten, en kunnen ze een verkoopprognose opstellen.

Betalingsregelingen in Exact Online Debiteurenbeheer

Het is binnenkort mogelijk om gemakkelijk betalingsregelingen in te stellen en te beheren in Exact Online Debiteurenbeheer. Gebruikers kunnen aangeven welk bedrag, en in welke termijnen en wanneer, klanten moeten betalen. Dit verbetert cashflow voor organisaties, maar helpt hun klanten ook om regelmatige en verantwoorde betalingstermijnen te handhaven. Regelingen gekoppeld aan die betalingen zijn ook beter te managen met de Spring’23 Release. Gebruikers kunnen naast het geautomatiseerd proces vanaf nu ook handmatig herinneringen versturen als zij dat willen. Dit kan handig zijn wanneer je een keer af wil wijken van het standaard herinneringsprofiel.

Een volledig overzicht van alle nieuwe features binnen de Spring‘23 Release in Exact Online vind je hier. 
Business software
Exact

Mediacontact

Wil je meer informatie over dit bericht, heb je een interviewverzoek, of andere media-gerelateerde vragen? Neem contact op met Annemarije Dérogée, head of Corporate Communications bij Exact, via media@exact.com.
BE Select your country