Accountancy

Waarom veranderen van accountancy software?

Waarom veranderen van accountancy software?

De zomer is een prima moment om over te stappen op nieuwe accountancy software. Maar waarom is die verandering nu zo belangrijk? Het afbouwen van de administratieve druk, het ontwikkelen van de adviesrol en online samenwerken met de klant zijn drie belangrijke uitdagingen waar de accountancysector op dit moment mee te maken heeft. Accountants gaan steeds actiever op zoek naar digitale oplossingen om klanten beter te bedienen en die veranderingen vinden hoe dan ook plaats in de cloud. Veel kantoren hebben al ervaren wat digitalisering en verandering opleveren. Wij laten je graag kennismaken met de voordelen en ervaringen die digitalisering met zich meebrengt en wat dit voor jou kan betekenen.

Echt digitaliseren begint aan de voorkant

Het verminderen van de administratieve druk is één van de belangrijkste uitdagingen binnen de accountancysector. Meer en meer kantoren hebben hun processen al gedigitaliseerd, maar hoe efficiënt is dat? De aanlevering gebeurt nog steeds via apps, e-mail, Dropbox of andere online tools. Dat lijkt al een hele verbetering, maar vaak vergen die tools toch nog manuele handelingen. Dat is niet echt tijdsefficiënt. Echt digitaliseren begint dan ook aan de ‘voorkant’. Met het gebruik van onze slimme software is het voor klanten mogelijk om de boekhouding digitaal aan te leveren, op ieder gewenst moment, waar dan ook. Op die manier geef je jouw klant de mogelijkheden die nodig zijn om de boekhouding gespreid, over de maanden heen, aan te leveren en kost het jou nog geen minuut om die te controleren en corrigeren. De tijd die je daarmee bespaart kun je gebruiken om je klanten te voorzien van actuele cijfers en passend advies over mogelijke kansen.

Communiceer gemakkelijk met je klant

Ondernemers vinden dat accountants meer moeten investeren in snelheid en reactievermogen. Zij willen namelijk sneller antwoord en vaker inzicht in (realtime) data. Neem bijvoorbeeld de 'openstaande boekingen’. Vaak zien we dat het proces van openstaande boekingen een tijdrovend proces is dat ook onnodig kan leiden tot fouten. Daarnaast is de contacthistorie met de klant vaak niet overzichtelijk waardoor je ook zaken kwijt kunt raken die je eerder hebt besproken of verzonden. Om het proces van openstaande boekingen efficiënt te laten verlopen voor je klant en medewerkers, is er in de Mijn[Kantoor]-app een chatfunctie beschikbaar. Die functie is een chat die je kunt activeren vanuit een boeking waar een vraag over is. De klant ontvangt een melding via de app en kan meteen zien over welke boeking het gaat en erop reageren. Daarnaast is het voor de klant ook mogelijk om ontbrekende documenten toe te voegen. Op die manier geniet je van het digitale gemak en heb je altijd en overal rechtstreeks contact met je klant waardoor problemen effectief kunnen worden opgelost.

De winst van werken met slimme accountancy software

Het verbeteren van de kwaliteit van diensten is een belangrijk onderwerp binnen de accountancysector. Terwijl veel accountants op dit moment nog met veel losse softwaretoepassingen werken, vaak in combinatie met programma’s als Excel, merken we dat de behoefte aan goede systemen groeit. Met het gebruik van slimme accountancy software integreer je naadloos de processen voor zowel je klanten als je kantoor. Door kantoorprocessen te standaardiseren, is het voor je klanten gemakkelijker om de boekhouding tijdig en volledig aan te leveren. Daarbij is accountancy software vaak zelflerend en kan het zo het manuele werk van je overnemen via automatische bankkoppelingen, intelligente scans en suggesties. Met die manier van werken win je tijd en beschik je altijd en overal over de meest actuele cijfers.

Waarom dus veranderen van accountancy software?

De accountancysector maakt zich op voor de toekomst en ook jij kunt niet achterblijven. Het is duidelijk wat de zakelijke uitdagingen van dit moment zijn en het antwoord is simpel: gebruik slimme accountancy software. Dat levert tijdswinst op die je kunt besteden aan wat er echt toe doet: je klanten voorzien van actuele cijfers en passend advies over mogelijke kansen. Het is dus niet de vraag of je moet veranderen, maar hoe snel je daarmee kunt beginnen. Je leest meer over de waarde van verandering in het whitepaper “Waarom veranderen van accountancy software”.

BE Select your country