Accountancy

7 tips waar u als kleiner boekhoudkantoor op zou moeten letten bij accountancy software

7 redenen waarom u als kleiner boekhoudkantoor niet voor de goedkoopste oplossing zou moeten gaan

De waarde van software wordt bepaald door wat het uw kantoor oplevert qua automatiseringsvoordelen. U kunt natuurlijk voor de laagste prijs gaan, maar levert dit u ook de het meeste op in efficiency bijvoorbeeld? Wij geven u 7 redenen waarom het de moeite loont om te investeren in de software van Exact. Tenslotte vertrouwen meer dan 7.000 grote en kleine accountants en administratiekantoren op de accountancy software van Exact.

Meer werk, minder handen

In een kleiner kantoor zijn er minder helpende handen, en misschien kunt of wilt u geen extra personeel aannemen. Ook niet voor de piekmomenten. Dus moet de automatisering u helpen om pieken te vermijden, met digitalisering en slimme functies. Onze software neemt u werk uit handen of voorkomt dat u meer handen nodig heeft. Wij noemen dat No hands accounting. Dat levert alleen maar voordelen op voor u én uw klant, omdat u meer werk kunt verzetten in dezelfde tijd – of zelfs sneller.

Altijd realtime inzicht

Verras uw klanten met realtime inzicht. In plaats van aan het einde van het kwartaal een rapport op te stellen, kunt u veel sneller relevante informatie aanleveren via een online dashboard. Dat kan door de boekhouding te laten aanleveren via een app en door de automatisering zoveel mogelijk het invoer- en boekingswerk te laten doen. Via onze app is de boekhouding altijd toegankelijk en hebben uw klanten direct een actueel beeld van hun financiële situatie. Zo voorkomt u vragen en onnodige onderbrekingen. En dankzij de digitale aanlevering en verwerking door slimme Scan&Herken-functies kunt u de tijd tussen aanlevering en inzicht versnellen voor klanten.

Betere communicatie = tijdsbesparing

Hoeveel tijd verliest u aan ontbrekende bonnetjes of andere zaken in een klantboekhouding? Dat leidt tot ontelbare e-mails, Excel-sheets en Whatsapp-berichten die veel tijd kosten. Dankzij in-context communicatie vraagt u ze via de software voortaan eenvoudig op bij de klant en wordt de boeking in kwestie meteen daaraan gekoppeld. Uw klant kan dan direct digitaal de juiste documenten opladen. Dat scheelt u per maand weer heel wat uren! En uw uw medewerkers zijn hierover natuurlijk enthousiast. Zorg dan ook dat ze reclame maken voor de nieuwe aanpak. Er zullen ook wel medewerkers zijn die iets moeilijker te overtuigen zijn. Maar luister naar hen en speel daarop in. Een handig hulpmiddel hierbij is de Change Curve. Daarmee ontdekt en begrijpt u in welke fase zij zitten. Anticipeer daarop, reik een helpende hand en voor u het weet zijn ze helemaal mee. Bied genoeg ondersteuning en besef dat u af en toe even zult moeten terugschakelen. Dat vergt de nodige tijd en energie.

Veiligheid voor alles

Moderne cloudsoftware betekent onderhoudsvrije en altijd up-to-date software die voldoet aan de laatste technologische eisen. Uw documenten staan veilig opgeslagen en u moet niet langer investeren in dure licenties of back-upsystemen. U kunt er ook op rekenen dat de ontwikkelaars de software steeds beter maken.

Alles centraal

Alles op één plek. Gebruik niet langer voor elke taak een andere tool. Door de wirwar van aan elkaar gekoppelde applicaties wordt belangrijke bedrijfsinformatie versnipperd opgeslagen. Kies één complete oplossing, zodat u werkt met een centraal klantdossier, zonder onderbrekingen.

Voorkom fouten

Minimaliseer het aantal manuele acties. Zo versnelt u niet alleen de verwerking, maar beperkt u ook de kans op menselijke fouten. Want correcties kosten tijd en dus ook geld. Onze software heeft signaalfuncties en een handige Vinden&Corrigeren-functie die snel fouten en afwijkingen opspoort.

U staat er niet alleen voor

Profiteer van onze kennis en ervaring. De ingebruikname van de software ondersteunen we met (online) kennissessies voor u en uw klanten. Daarnaast bieden we gratis online trainingen tijdens het opstarten met Exact. U hoeft dus niet te vrezen voor een dure implementatie.

Bent u klaar voor verandering?

Het Accountancy Resource Center biedt de ondersteuning die u nodig heeft om uw ambities te verwezenlijken en bevat alles wat u nodig heeft om optimaal aan de slag te gaan met de nieuwe software. Ook in de samenwerking met uw klant.

Een investering die zich terugbetaalt

Conclusie: de hogere investering in software verdient u snel terug. Als kleiner kantoor profiteert u bovendien meer van softwarefuncties die werk uit handen nemen. Wij helpen u tijd te besparen op de verwerking, zodat u meer tijd overhoudt om meer klanten te bedienen of extra diensten aan te bieden. Zo wordt uw waarde voor klanten groter.

Passend advies voor kleinere accountants- of boekhoudkantoren

Wat zou voor u of voor uw kantoor een overweging zijn om de stap te maken naar accountancysoftware? Laat het ons weten, we zijn benieuwd! Wilt u weten hoe uw kantoor met Exact voor Accountancy kan profiteren van slimme automatisering en digitaal gemak voor uw klanten? Onze adviseurs hebben al honderden kleinere kantoren voorzien van een passende oplossing.

Author image
Sarah Kocken

Sarah werkt als Senior Demand Generation Professional voor het Accountancyteam. Als content specialist richt zij zich op het bedenken, maken en delen van campagnes die accountants inspireren en helpen.

BE Select your country