Ondernemen

Krijg sneller betaald met betaallinkjes van Mollie

Krijg sneller betaald met betaallinkjes van Mollie
Als ondernemer wil je geen cashflowproblemen. Daarom verdient je debiteurenbeheer alle aandacht. Want zo’n 30% van alle facturen blijft te lang liggen en 12% wordt zelfs helemaal niet betaald. Met Mollie-betaallinks in Exact vereenvoudig je niet alleen je debiteurenbeheer, maar bied je ook nog meer (direct) betaalgemak. Zo doe je dat.

Waarom wil je betaallinks van Mollie integreren in je debiteurenbeheer?

Met Exact Online Debiteurenbeheer kan je betaallinks van Mollie meesturen met al je facturen en betalingsherinneringen. Dat lijkt misschien een klein detail, maar die links kunnen een enorm verschil maken in je debiteurenbeheer én je cashflow.

  • Wanneer je een betaallink toevoegt aan je facturen en betaalherinneringen, zullen je zakelijke klanten vaak sneller betalen. Waarom? Het scheelt namelijk redelijk wat tijd in vergelijking met het manueel boeken van een betaling. Je biedt dus meer betaalgemak.
  • Betaallinks van Mollie bieden jou (de debiteurenbeheerder) ook extra gemak. De afschriften van je Mollie-betalingen ontvang je namelijk automatisch in Exact Online. Daarmee kan je vervolgens eenvoudig boekingen aanmaken voor alle Mollie-transacties.
  • Vergeet ook niet om de Mollie-links mee te sturen met je betalingsherinneringen. Ook zo bied je extra (snel) betaalgemak en zullen klanten eerder geneigd zijn om de openstaande verkoopfactuur direct te betalen.

Hoe integreer je betaallinks van Mollie met Exact Online Debiteurenbeheer?

Als je de add-on Debiteurenbeheer hebt ingesteld in Exact, kan je in een paar stappen Mollie-betaallinks integreren.

Stap 1: Selecteer Mollie als betalingsprovider

Ga in Exact Online naar Bedrijfsnaam > Instellingen – en klik op het tabblad Betalingsproviders. Klik op de knop Connect via Mollie. Er verschijnt nu een dialoogvenster: vul hier je bedrijfsgegevens in en klik op Doorgaan.

Stap 2: Log in bij Mollie of maak een account aan

Je wordt nu doorgestuurd naar de inlogpagina van Mollie. Je kan inloggen als je al een account hebt of direct een account aanmaken bij Mollie.

Stap 3: Geef Exact Online toegang tot je Mollie-account

Vergeet niet om de optie Toegang toestaan te selecteren. Die rechten heeft Exact Online nodig om de betaallinks aan te maken en om de betaalstatus van Mollie op te halen.

Stap 4: Vul je bedrijfsgegevens in

Klik nu door via de hyperlink Basisinformatie toevoegen. Vul alle verplichte informatie in, zodat je direct de diensten van Mollie kan gebruiken.

  • Bij Websiteprofiel vul je de website-URL in vanwaar je factuur wordt verstuurd. Dat is meestal je eigen website. Maar als je die niet hebt, dan vul je in ‘start.exactonline.nl’.
  • Je mag het veld met de API-sleutel overslaan. Een API-koppeling is namelijk niet nodig voor Exact Online.

Stap 5: voeg de Mollie-link toe aan al je facturen en betaalherinneringen

Wanneer je alle informatie hebt ingevuld, kan je voortaan betaallinks toevoegen aan al je facturen en betaallinks. Daarvoor vink je in Exact Online Debiteurenbeheer de optie Betaallink inschakelen aan.

Zo maak je je debiteurenbeheer nog efficiënter in een paar simpele stappen. Gebruik vanaf nu zoveel mogelijk de Mollie-betaallinks en bied je klanten optimaal (direct) betaalgemak.

BE Select your country