Bouw

Zo vermindert u als bouwbedrijf de faalkosten: 5 tips

Zo verminder je als bouwbedrijf de faalkosten: 5 tips

De bouwsector is ingewikkeld. Projecten duren soms jaren, er lopen veel processen door elkaar en zijn veel verschillende partijen betrokken. Een klein foutje kan snel voor grote problemen zorgen en dat kost ook weer geld. De jaarlijkse faalkosten in de Belgische bouwsector lopen in de miljarden. Volgens onderzoek worden de faalkosten geschat op 5 à 10 procent van omzet. Wilt u als bouwbedrijf uw faalkosten verminderen? Wij geven u vijf tips.

Wat zijn faalkosten in de bouw?

Het zit eigenlijk al in de naam. Faalkosten zijn kosten die ontstaan door fouten of falen. Bijvoorbeeld als een project te laat wordt opgeleverd of als het niet voldoet aan de eisen van de klant. Het kost een bedrijf extra geld om dit op te lossen. Zo zijn aanvullende arbeidskosten, een schadevergoeding of aankoop van extra materiaal voorbeelden van faalkosten.

1. Bereid u goed voor

Elk bouwproject kent een startfase waarin het ontwerp wordt gemaakt en de verschillende partijen het project voorbereiden. Besteed in deze fase meer tijd aan de wensen van de opdrachtgever. Stel ook een realistische planning op en identificeer eventuele risico’s.

Door een uitgebreide voorbereiding loopt u minder risico op verrassingen tijdens de uitvoerfase. U heeft realistisch gepland, dus de kans op vertraging is kleiner. En doordat u aandacht besteedt aan de eisen van de opdrachtgever voorkomt u eventuele onverwachte wijzigingen in het ontwerp tijdens de uitvoering. Zo vangt u vertragingen, kwaliteits-issues en eventuele claims op.

2. Werk met vaste partners

In de bouwsector werkt u als bouwbedrijf met veel partijen samen aan één eindproject. Een goede samenwerking is daarom natuurlijk essentieel. Samenwerken met vaste partners draagt bij tot een vermindering van faalkosten. Dit zorgt voor meer onderlinge betrokkenheid en voorkomt misverstanden, omdat u elkaar beter kent. Probeer ook vanaf het begin van een project direct met alle partijen op te starten, voor zover als mogelijk. Zo wijzen alle neuzen vanaf de start in dezelfde richting.

3. Denk vanuit de klant

Als bouwbedrijf wilt u uiteraard een project opleveren naar de volle tevredenheid van de opdrachtgever. Ondertussen gaan veel faalkosten hand in hand met het niet of onjuist uitvoeren van een opdracht. Het gaat dus niet om ‘beter’ of ‘sneller’ werken, maar om te werken vanuit het oogpunt vanuit de klant. Waar kent hij of zij waarde aan toe? Denk daarom te allen tijde klantgericht en structureer de processen naar wat de klant het belangrijkst vindt. Op die manier voorkomt u veel faalkosten.

4. Investeer in uw personeel

Zolang uw personeel de juiste ervaring, vaardigheden en kennis niet hebben, wordt het risico op fouten natuurlijk groter. Investeer daarom in uw werknemers, zodat ze goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Misschien kost dit in het begin wat extra maar goed opgeleid personeel verdient zichzelf terug. Zeker als u hiermee faalkosten voorkomt.

Het toont ook dat uw personeel waardevol is voor het bedrijf, wat mensen motiveert om bij u in dienst te blijven. In de bouw ligt goed personeel niet voor het rapen. Als uw mensen de kans krijgen om hun kennis en vaardigheden uit te breiden, is de kans groter dat ze niet overstappen naar een concurrent.

5. Maak gebruik van innovatie en digitalisering

In veel processen moeten verschillende taken manueel uitgevoerd worden. Ook werken bedrijven nog vaak op papier of met spreadsheets in Excel. Dit is erg foutgevoelig. Procesinnovatie- en digitalisering helpt om fouten te voorkomen en kosten te verlagen. Door slimme software te gebruiken verkleint u uw foutmarges, heeft u meer inzicht in de verschillende workflows en kunt u efficiënter voorraden aankopen.

Uw partner in de bouw

Exact biedt software die u kan helpen om als bouwbedrijf uw faalkosten te verminderen. Met Exact bouw7 werkt u met alle verschillende partijen in één systeem. Of u nu op kantoor zit, op de bouwwerf staat of onderweg bent: u heeft overal toegang tot Exact bouw7. U heeft hierdoor direct inzicht in de projectadministratie en iedereen kan realtime aan de meest actuele informatie. Zo minimaliseert u de kans op miscommunicatie, levert u sneller projecten op en bent u altijd op de hoogte van de belangrijkste cijfers.

BE Select your country