Finance

Ennatuurlijk: “Met Exact zijn we klaar voor de toekomst”

Ennatuurlijk is één van de grootste warmtebedrijven van Nederland die zich met zo’n 200 medewerkers dagelijks inzet voor het verduurzamen van Nederland. Na oprichting in 2014 levert Ennatuurlijk lokale en duurzamere warmte en koude aan inmiddels meer dan 85.000 particuliere klanten, ruim 1.200 zakelijke klanten in zo'n 90 gemeentes. Voor duurzame ambities zijn duurzame processen nodig. Julian Langeraert, Manager Accounting & Financial Control bij Ennatuurlijk, vertelt hoe de duurzame sofware van Exact helpt hun financiële processen te stroomlijnen.

Best of breed landschap

Als Manager Accounting & Financial Control is Julian binnen Ennatuurlijk verantwoordelijk voor de complete financiële administratie: van het inkoopproces en de crediteurenadministratie tot btw-aangiftes, externe verslaglegging en alle fiscaliteiten. “Bij Ennatuurlijk is gekozen voor een best of breed landschap met veel verschillende applicaties. Zo doen wij ons inkoopproces via Exact's inkoopoplossing: Exact Proquro. In Exact Proquro komen alle inkoopfacturen binnen en worden deze automatisch ingelezen. Ook kun je workflows instellen en deze makkelijk aanpassen. Dat maakt de processen veel efficiënter en scheelt veel werk voor de crediteurenadministratie. Daarbovenop maken we gebruik van verschillende betalingssystemen en hebben we een aparte applicatie voor onze debiteuren. ”

Julian Langeraert over Exact
Efficiëntie wil niet zeggen dat je iets met minder mensen wil doen, maar juist met dezelfde mensen, meer wil doen.”
Julian Langeraert | Manager Accounting & Financial Control

Alle informatie komt samen in Exact 

In Exact komt de output van die verschillende applicaties samen. “Exact Financials is eigenlijk de centrale vergaarbak waar alle financiële informatie wordt verzameld. Het feit dat we in één pakket meerdere administraties kunnen draaien en bestaande applicaties goed op elkaar aan kunnen laten sluiten werkt ontzettend fijn. De informatie van Exact Financials kunnen we vervolgens met één druk op de knop uploaden in Exact's consolidatiesoftware, waar we eenvoudig kunnen rapporteren op onze cijfers. Zo is onze administratie van A tot Z gestroomlijnd.“

Exact is de centrale vergaarbak waar alle informatie samenkomt.”

Efficiëntie op nummer één

Ennatuurlijk is altijd opzoek naar de meest efficiënte oplossingen. “Efficiëntie wil niet zeggen dat je iets met minder mensen wil doen, maar met dezelfde mensen, meer wil doen. Dat is ook onze insteek. Of het nou gaat om het verduurzamen van onze warmte of onze financiële processen. Alles staat in het teken van verder groeien. Met als uiteindelijke doelstelling: een 100% CO2 neutrale levering van warmte en koude in 2040. Overal. In die ambitie kunnen we vertrouwen op de toekomstbestendige software van Exact, nu en in de toekomst.”

BE Select your country