Finance

Ontdek Control & Protection Automation (CPA)

Meer banken en minder administratieve rompslomp

Na de financiële crisis besloten we voor onze drie firma's CPA, Control & Protection en KBS het risico te spreiden door rekeningen te openen bij drie verschillende banken" zegt Annick Geerts, Office Manager van CPA. Vanzelfsprekend leidde dit tot meer administratieve rompslomp bij het uitvoeren van leveranciersbetalingen en het opvolgen van inkomende betalingen. Elke week vraagt Annick Geerts in Exact Globe een lijst op van de uit te voeren betalingen voor de drie bedrijven. Per rekeningnummer, dus negen keer in totaal, diende ik een betalingsbestand te exporteren uit Exact Globe en vervolgens te importeren in Isabel. Dit was niet alleen tijdrovend, maar bovendien bestond het gevaar dat ik me zou vergissen in de naam van het bestand of een bestand over het hoofd zou zien. Dat was niet langer houdbaar en daarom zijn we gestart met Isabel Go.

Isabel Go in Exact Globe? 3 ondernemingen en 3 banken in één klik

"Dankzij Isabel Go, de Isabel- knop in Exact Globe, kan ik nu alle betalingen voor de drie ondernemingen selecteren en vervolgens in één keer doorsturen naar Isabel 6 zonder hiervoor Exact Globe te moeten verlaten. Bovendien wordt de boekhouding hiervan automatisch via e-mail op de hoogte gebracht. Wanneer ik klaar ben, hoef ik slechts één keer in te loggen in Isabel 6 om de betalingen goed te keuren. Dit is bijzonder gemakkelijk en betekent een grote tijdwinst" zegt Annick Geerts.

Dankzij Isabel Go, de Isabel- knop in Exact Globe, kan ik nu alle betalingen voor de drie ondernemingen selecteren en vervolgens in één keer doorsturen naar Isabel 6 zonder hiervoor Exact Globe te moeten verlaten.

De SEPA standaard in Isabel 6

"Het internet vergemakkelijkt de aankoop van producten bij diverse internationale leveranciers. Dit heeft bij CPA geleid tot een grote stijging van het aantal internationale betalingen? zegt Annick Geerts. ?Vroeger was dit een omslachtig proces, waarbij elke bank een andere procedure hanteerde. Toen we in 2010 vernamen dat we konden overstappen op de multi-banking oplossing Isabel 6, die bovendien de SEPA-standaard ondersteunde, hebben we als één van de eerste klanten hierop ingetekend. Isabel 6 heeft een frisse lay-out en is bijzonder gebruiksvriendelijk. Internationale en nationale betalingen laten zich nu even snel en gemakkelijk uitvoeren."

Bankafschriften inlezen en facturen automatisch afpunten

Binnen enkele maanden zal CPA overstappen op facturen met gestructureerde mededelingen. Van zodra dit op punt staat, zal het bedrijf ook gebruik maken van een ander voordeel van de Isabel Go integratie in Exact Globe: "Met de Isabel Go knop in Exact Globe kan ik dan rechtstreeks alle bankafschriften importeren uit Isabel 6 en invoeren in Exact Globe. Dankzij de gestructureerde mededeling zullen deze inkomende betalingen automatisch afgepunt worden. Manuele boekingen behoren hiermee voortaan tot het verleden, een enorme tijdwinst als je bedenkt dat het gaat om 1.200 facturen per jaar!"

Bedrijfsprofiel

CPA uit Wilrijk staat voor ruim 25 jaar ervaring in industriële automatisering: van het ontwerp en de analyse, tot de programmering, de installatie en het onderhoud achteraf. De klanten van CPA zijn internationale spelers in de energie- en metaalsector, zoals GE Power, Procter & Gamble, Duracell, ArcelorMittal, Electrabel, TWB,... Het bedrijf telt 30 medewerkers en realiseert een omzet van ruim vijf miljoen euro. CPA deelt haar locatie met Control & Protection en KBS, twee zelfstandige ondernemingen van dezelfde oprichter. Control & Protection verdeelt hoofdzakelijk elektrisch materiaal voor de industrie, terwijl KBS gespecialiseerd is in brandwerende producten en systemen.

In een oogopslag

  • Betalingsbestanden van 3 bedrijven met 18 rekeningen bij 3 verschillende banken worden met één klik doorgestuurd naar Isabel 6 zonder het boekhoudpakket Exact Globe te moeten verlaten.
  • Ondersteuning van SEPA standaard in Isabel 6 vereenvoudigt de betaling van tientallen internationale leveranciers
  • Automatisch binnenhalen van bankafschriften uit Isabel 6 zal een enorme tijdsbesparing opleveren bij het afpunten van uitgaande facturen
BE Select your country