Finance

Garage Leo Peeters

Garage Leo Peeters werkte vroeger met een zelfontwikkeld boekhoudpakket. Toen dit boekhoudprogramma niet meer voldeed, bleek het te duur om een eigen programmeur voor de drie garages een nieuw programma te laten ontwikkelen. “We wilden het pakket voortdurend up-to-date houden en ook nieuwe functionaliteiten bijcreëren. De kostprijs bleek te hoog en daartegenover stonden verschillende kant-en-klare producten. Na vergelijking van deze pakketten, hebben we het meest gebruiksvriendelijke gekozen: Exact Globe van Exact, aldus Joëlle Peeters medezaakvoerder van Garage Leo Peeters. Bovendien kon dit pakket perfect gekoppeld worden aan het bestaande garagepakket van Garage Leo Peeters.
Na vergelijking van deze pakketten, hebben we het meest gebruiksvriendelijke gekozen: Exact Globe van Exact.

Altijd up-to-date

"De omschakeling naar Exact Globe is heel vlot verlopen. Het programma werd door kmo-dienstenbedrijf ORBID geïnstalleerd en gedurende twee dagen is een medewerker hierover opleiding komen geven. Ook nadien was ORBID steeds bereid om onze vragen snel te beantwoorden en in te spelen op onze behoeftes. Vandaag kennen we het programma door en door, maar wanneer we vragen hebben, kunnen we terecht bij de helpdesk. De ondersteuning is uitstekend.", zegt Joelle Peeters.

"Ook om het pakket up-to-date te houden, denk maar aan de elektronische btw-aangifte, is het eenvoudig. ORBID komt langs voor de installatie en geeft onze boekhouders een opleiding. Bovendien stelt Exact zelf regelmatig upgrades ter beschikking waarvoor we al dan niet moeten bijbetalen."

Uitbreiding garagepakket

Dankzij de koppeling van het garageprogramma aan Exact Globe is het hele pakket bijzonder uitgebreid en efficiënt. Van stap 1 tot het afschrijven van een voertuig vind je alles snel en gemakkelijk terug. Zo kan je ook de omzet van de wisselstukken voor een bepaald filiaal weergeven of zien waarop je kan besparen. De boekhouding is ook veel gestructureerder en overzichtelijker. Je kan heel snel details van rekeningen bekijken, tussenbalansen opvragen, lijsten met openstaande saldo’s trekken,... Wanneer je alle aan- en verkopen meteen inboekt, krijg je telkens een actueel overzicht van de grootboekrekening.”

Ook de klanten van Garage Leo Peeters genieten in zekere zin voordeel van het nieuwe pakket: de rekeninguitreksels zijn erg gedetailleerd. Zo weet de klant precies welk stuk hij al betaald heeft, welke facturen nog verschuldigd zijn en wanneer die vervallen.

Betere klantenservice

“We werken ongeveer 5 jaar samen met ORBID. Sinds ongeveer een jaar komt een medewerker van ORBID, Cindy Parthoens, via co-sourcing 1 of 2 dagen per maand in elk filiaal langs om de boekhouding in te geven.” Cosourcing is een deeltijdse, professionele en flexibele formule waarbij op regelmatige tijdstippen een medewerker van ORBID in een bedrijf langs gaat om er continuïteit te garanderen en de groei te stimuleren. Flexibel, omdat de frequentie waarop een ORBID medewerker ingeschakeld wordt, wordt aangepast aan de behoefte van het bedrijf.

“Wij zijn heel tevreden over deze extra service, tenslotte zijn de mensen van ORBID hiervoor opgeleid en gaan zij heel correct en efficiënt tewerk. Bovendien is het altijd dezelfde persoon, die ons en onze manier van werken intussen ook goed kent.” Vroeger gaf een eigen werknemer de boekhouding in, wat vaak leidde tot avond- en weekendwerk. Nu kan deze extra tijd en energie aan andere zaken worden besteed. “Zo gaan we steevast voor een betere service naar onze klanten toe.”

Over Nissan Leo Peeters

Nissan Leo Peeters bestaat al ruim 40 jaar en heeft drie vestigingen waarvan een in Aarschot, een in Keerbergen en een in Vilvoorde. In Aarschot verdeelde Leo Peeters oorspronkelijk enkel trucks. Sinds september biedt Leo Peeters er ook een volledig gamma personenwagens aan.

BE Select your country