Finance

TRIGO Group: "With Exact we speak the same language all around the world"

Met 10.000 werknemers in bijna 30 landen is TRIGO wereldwijd marktleider in kwaliteitsmanagementdiensten voor de auto-, luchtvaart-, spoorweg- en zware transportindustrie. Maureen Déflubé, Finance digital solutions Product Owner bij TRIGO, vertelt in dit interview over de uitdagingen waar TRIGO voor stond als snel groeiend groot internationaal bedrijf en hoe de complete ERP Finance oplossing van Exact helpt deze op te lossen. 

Kan je iets vertellen over jezelf en je rol bij TRIGO? 
"Ik ben Maureen Déflubé en ik ben Product Owner Finance digital solutions bij TRIGO, in de buurt van Parijs. In mijn rol ben ik de schakel tussen gebruikers en de technische teams die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de systemen. Ik zorg ervoor dat de digitale systemen van TRIGO Group Finance voldoen aan de zakelijke behoeften en onze efficiëntiedoelen."
Maureen Déflubé, Product Owner Finance digital solutions bij TRIGO

Wat is TRIGO Group? 
TRIGO is wereldwijd marktleider in kwaliteitsmanagementdiensten voor de auto-, lucht- en ruimtevaart-, spoorweg- en zware transportindustrie. Met 10.000 werknemers in bijna 30 landen bieden we een uitgebreid pakket aan diensten voor de hele toeleveringsketen, van productie-inspectie tot audit, advies, engineering en training. TRIGO ontwikkelt technologische oplossingen op basis van kunstmatige intelligentie, virtuele realiteit, batterijbeheer en gegevensanalyse.

Al onze informatie was verspreid over verschillende bronnen, waardoor het erg moeilijk was om de juiste informatie te vinden. Bovendien was het uitzoeken van lokale wetten en regels voor elk land erg tijdrovend.

Tegen welke uitdagingen liep TRIGO en specifiek de financiële administratie aan voordat jullie Exact gebruikte? 
"We groeiden zowel organisch als door overnames, wat de complexiteit van een grote groep met zich meebracht en de middelen van een kleinere. We hadden te maken met veel verschillende back-office tools. Al onze informatie was verspreid over verschillende bronnen, wat het erg moeilijk maakte om de juiste informatie te vinden. Bovendien was het uitzoeken van lokale wetten en regels voor elk land erg tijdrovend"

Naar wat voor soort oplossing waren jullie op zoek?
"Bij het zoeken naar een financiële oplossing waren drie dingen belangrijk voor ons: 

  1. Het standaardiseren en stroomlijnen van strenge processen voor bepaalde belangrijke bedrijfsprocessen.
  2. Het selecteren van best of breed software voor belangrijke gebieden in ons bedrijf.
  3. Het vinden van een oplossing die past bij ons bedrijf en onze cultuur, rekening houdend met lokale beperkingen en beperkte middelen."
Het resultaat is dat we nu wereldwijd allemaal dezelfde financiële taal spreken.
Welke concrete voordelen heeft TRIGO groep ervaren sinds het gebruik van Exact?
"Om de discrepantie tussen back-office tools, procedures en handmatige interventies aan te pakken, hebben we in totaal 4 best of breed gespecialiseerde oplossingen geïmplementeerd met de bijbehorende efficiënte processen. Als lokale boekhoud- en facturatieoplossing vormt Exact het hart van onze financiële processen en TRIGO's digitale strategie.   Exact was een van de best of breed oplossingen die op de markt beschikbaar was. Het beantwoordt veel groepsvereisten, maar ook lokale belastingvereisten. Het resultaat is dat we nu wereldwijd allemaal dezelfde financiële taal spreken."
Business software

Waarom zou je Exact aanbevelen aan andere bedrijven?
"Exact biedt een complete ERP Finance oplossing, die wendbaarheid brengt aan internationale bedrijven zoals TRIGO. De belangrijkste succesfactor in het implementatieproces was het teamwork. Onze Operations, Finance en Exact teams over de hele wereld kaderden de oplossing in, waardoor we onze back-office kosten konden verlagen en onze Days Sales Outstanding konden verbeteren. We waardeerden de toegewijde professionals van Exact die altijd beschikbaar waren om het implementatieproces te vergemakkelijken."

We waardeerden de toegewijde professionals van Exact die altijd beschikbaar waren om het implementatieproces te vergemakkelijken.

Welke toekomstplannen of ambities heeft TRIGO?  
"TRIGO zal blijven groeien en bloeien om de maakindustrie duurzamer en efficiënter te maken. Dankzij Exact hebben we een financiële oplossing die deze groei ondersteunt." 

BE Select your country