Finance

Zo kreeg De Koninklijke Barenbrug Groep grip op transacties met vreemde valuta

Gras is meer dan ‘groen voor in de achtertuin’. Daar weet het innovatieve graszaadbedrijf De Koninklijke Barenbrug Groep alles van. Vanuit agrarisch oogpunt is gras namelijk cruciaal om in de toekomst te voldoen aan de toenemende vraag naar voedsel. Barenbrug houdt zich wereldwijd bezig met onderzoek, ontwikkeling, productie, vermarkten en verkopen van graszaden – ’s werelds belangrijkste gewas. Met vestigingen in 18 landen op 6 continenten is De Koninklijke Barenbrug Groep duidelijk een bedrijf van wereldformaat. En dat brengt op financieel gebied de nodige uitdagingen met zich mee. 

Transacties met vreemde valuta: een arbeidsintensieve klus

"Wij verwerken zowel aankoop- als verkoopfacturen met meerdere vreemde valuta’s", vertelt Leon Wielders, teamleider Financiën bij Barenbrug. "De financiële cijfers moeten de laatste jaren steeds sneller en vlotter beschikbaar zijn. Daarom moeten we op elk moment een up-to-date beeld hebben van de cijfers. Sinds 2006 werken we met Exact Globe, waarbij

we gebruikmaken van diverse modules. Dat biedt ons de juiste ondersteuning bij onze internationale bedrijfsvoering. Maar omdat we werken met meerdere boekhoudingen is het manueel invoeren van koersen altijd een arbeidsintensieve bezigheid. Omdat wisselkoersen heel sterk schommelen, is de boekhouding ook niet altijd even actueel. Daarom waren wij op zoek naar een betaalbare, praktische oplossing die ervoor zorgt dat we dagelijks actuele koersen in onze boekhoudingen hebben staan."

“Met de wisselkoersimport beschikken we altijd over actuele koersen en zijn onze boekhoudingen up-to-date."

Alles onder controle met de wisselkoersimport

Die oplossing kwam van SBN Solutions B.V. Die Exact-partner ontwikkelde een wisselkoersimport voor Exact Globe en Exact Financials, die gebruikers meer grip en controle geeft op de verwerking van transacties met vreemde valuta. "De wisselkoersimport van SBN Solutions biedt een oplossing die werkt met de standaardsoftware van Exact", vervolgt Wielders. "Wanneer Exact dan met een update komt, hebben we geen problemen met het wachten op en installeren van updates van een leverancier van maatwerk. Dat vinden wij een groot voordeel. Daarbij kunnen we met de wisselkoersimport zelf de gewenste valuta toevoegen of verwijderen en nieuwe boekhoudingen toevoegen. Dat betekent dat we alles zelf onder controle houden, zonder dat we daarvoor een consultant moeten raadplegen. Ook bij vakantie of ziekte doet de koppeling gewoon zijn werk. Zo beschikken we altijd over actuele koersen en zijn onze boekhoudingen up-to-date."

Meer weten? 

Wilt u meer weten over de wisselkoersimport voor Exact Globe en Exact Financials, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Klik hier.
BE Select your country