Finance

Van Gorp Schilders

Schildersbedrijf van Gorp werd opgericht in 1976. In 1995 besloten de broers Danny en Luc Van Gorp om het familiebedrijf van hun vader over te nemen, een gespecialiseerd schildersbedrijf in Oud-Turnhout met zo’n 20 mensen in dienst. Het schildersbedrijf is gespecialiseerd in grote projecten, zoals ziekenhuizen en scholen. Daarnaast werkt Van Gorp voor het St. Jozef ziekenhuis in Turnhout als een permanente opdracht, waarbij zij het onderhoud verzorgen.

Centraal in de boekhouding van Van Gorp staat administratrice Suzy Moonen, die de boekhouding van het bedrijf in haar eentje bestiert. Mevrouw Moonen gaat al meer dan 10 jaar met veel plezier naar haar werk. Moonen: “Je merkt aan alles dat het een familiebedrijf is, het is dus heel familiair en zeer aangenaam om hier te werken. De twee broers hebben het bedrijf indertijd overgenomen, en hebben ieder hun eigen visie en manier van werken, maar je ziet dat ze elkaar versterken. Ook in deze economisch zware tijden merk je dat het een solide bedrijf is.”

Mevrouw Moonen houdt graag de touwtjes in eigen handen, en is dan ook de enige die met Exact Globe werkt. Moonen: “Ik ben begonnen met Cubic for Dos, toen de overstap gemaakt naar Exact Cubic Pro en nu werk ik met Exact Globe.”

Geruisloze overstap

De overstap naar Exact Globe heeft zij gedaan op aanraden van Exact verdeler B2B Facts. Moonen: “De Exact verdeler heeft mij, vanaf het moment dat Exact Globe beschikbaar werd, aangeraden om de overstap te maken naar Globe. Er waren zeker geen problemen met het oude pakket, maar het is de ondersteuning die beter aansluit.” De overstap is geruisloos verlopen. Moonen: “Het is absoluut geen grote stap van Cubic Pro naar Exact Globe. Er is geen groot verschil. Het is nog steeds heel gemakkelijk in gebruik, en zeer overzichtelijk. Ik hoef niet te zoeken, maar ik kom meteen op de juiste plaats. Het tabblad in het programma maakt het ook heel makkelijk; je ziet direct waar je naar toe moet.”

Ik ben begonnen met Cubic for Dos, toen de overstap gemaakt naar Exact Cubic Pro en nu werk ik met Exact Globe.

Uitgebreide mogelijkheden

Alhoewel de mogelijkheden van Exact Globe uitgebreid zijn, gebruikt Suzy Moonen Globe enkel voor het boekhouden. Moonen: “Ik ben iemand die van nature zelf op zoek gaat naar hoe iets werkt en in elkaar steekt. Ik onderzoek en ontdek graag zelf, zo vind ik mijn weg wel. En zo heb ik Globe ook leren ontdekken. Ik zou alleen meer tijd moeten nemen om alle extra mogelijkheden uit het pakket te kunnen ontdekken en halen. Zo maak ik bijvoorbeeld nog geen gebruik van de mogelijkheid tot stockbeheer.”

Moonen vervolgt: “Op jaarbasis verwerk ik ongeveer 1200 facturen in totaal; 400 verkoop, 800 inkoop. En ik verwerk de bank- en kasstukken in Exact Globe. Hiermee heb ik het overzicht van de openstaande boekingen. De hele historiek van alles wat geboekt is zit in het systeem. De jaarlijkse BTW listing haal ik hier ook uit. Daarnaast vind ik Globe erg praktisch bij het versturen van kaartjes naar onze relaties, de adressenlijst hiervoor haal ik zo uit het systeem.”

Geen zorgen over veiligheid

Ook over de veiligheid maakt Suzy Moonen zich geen enkele zorgen: “Er is een automatische back-up, en ik maak zelf ook nog een back-up. Het is eigenlijk maar één enkele druk op de knop, heel gemakkelijk.” Haar verdeler, B2B Facts, is de beheerder van het programma en de updates. Indien updates voor Exact Globe beschikbaar zijn dan is dat direct zichtbaar in het systeem. 
Dat werkt naar alle tevredenheid van mevrouw Moonen: “Als iets vastloopt dan helpt hij onmiddellijk en correct.”

Direct inzicht

Suzy Moonen besluit met het grootste voordeel van Exact Globe voor haar: “Wat ik persoonlijk heel makkelijk vind is, dat als ik iets verkeerd heb ingeboekt, dat ik eerst zie wat de tegenboeking zal worden. Zo heb ik direct het inzicht. Dat werkt voor mij als een heel groot voordeel gezien de hoeveelheid boekingen die ik invoer. Exact Globe werkt heel gebruiksvriendelijk. Het loopt soepel en snel. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben over het pakket.”

BE Select your country