Handel

Bazar Bizar: Ondernemen met passie

En grip op uw cijfers

De mooiste, high-end bohemien handgemaakte items voor je interieur: tafelaccessoires en tuinmeubilair, spiegels en lampen. Ontworpen in Antwerpen, gemaakt in Bali. De verkopen van Bazar Bizar schieten door het dak. Het eerlijke en ecologische verhaal achter het concept spreekt veel mensen aan. Om te zorgen voor de beste leverbetrouwbaarheid en gezonde marges maakt het bedrijf in unieke interieurproducten gebruik van de software van Exact.

Bazar Bizar nodigt je uit voor een verre reis naar de dansende eilanden, oude tradities en hemelse stranden van Indonesië. Het Belgische interieurmerk dat is ontstaan uit een levenslange passie voor reizen, creëert zeer originele designstukken gemaakt van natuurlijke, ecologische materialen zoals (gerecycled) hout, rotan, waterhyacint, bamboe en terracotta. “In onze catalogi vind je bohemian meubelen, lampen, serviesgoed, huishoudartikelen, accessoires en decoratieve items,” zegt zaakvoerder Eddy Roothaert die samen met zijn vrouw Pascale Pelsmaekers de drijvende kracht is achter het merk.

Dankzij Exact hebben we overal en altijd inzicht in de cijfers via de mobiele app. We kunnen overal inloggen, zelfs vanuit Bali."

Balinese families

Pascale en Eddy vinden inspiratie tijdens hun vele reizen over de hele wereld. Soms rijden ze urenlang met hun scooter het Balinese achterland in, waar ze in een afgelegen dorp de meest voortreffelijke handgemaakte, unieke voorwerpen tegenkomen die door de lokale bevolking zijn gemaakt. Eddy: “We hebben vanuit onze passie ons werk gemaakt. Onze producten worden op een duurzame manier met de hand vervaardigd door Balinese families. Alle items zijn dan ook uniek, geen enkel stuk is zoals een ander. De families hebben ook hebben allemaal hun eigen verhaal te vertellen. Bali staat bekend om zijn ‘huisindustrie’: handwerk dat wordt gedaan door de lokale gemeenschap, waarbij huisvrouwen hun familie of dorp mobiliseren en iedereen zijn eigen specialiteit heeft. Een placemat of mand uit onze collectie kan bijvoorbeeld worden gemaakt in een dorp, dat vervolgens verder wordt versierd met veren van schelpen door een familie in een ander dorp, zo'n 30 kilometer verderop.”

Gezonde marges

Omdat Bazar Bizar zelf het gehele productieproces voor haar rekening neemt, houden zij daar ook de regie over: van productie tot en met levering. Ze besteden bijzondere aandacht aan goede arbeidsomstandigheden, hoogwaardige afwerking en garanderen een eerlijk loon voor hun werknemers. Dit betekent dat alles wat Bazar Bizar aanbiedt zowel ecologisch als fairtrade is. “Dat willen we uiteraard zo houden, ook in de toekomst,” erkent Eddy. Het Belgische interieurmerk maakt een enorme groei door. “Exact ondersteunt onze passie en groeit met ons mee. Door handige software besparen we veel tijd op het ordermanagement, hebben we altijd inzicht in onze voorraden en weten we precies wanneer we moeten bijbestellen. Zo zorgen we voor de beste leverbetrouwbaarheid en hebben we gezonde marges en kunnen we ons blijven focussen op onze passie; het leveren van unieke producten en originele decoratieve items gemaakt door Balinese huisvrouwen.”

Bazar Bizar bespaart veel tijd op het ordermanagement door gebruik te maken van Exact. Onze software koppelt de webshop voorraad aan de winkel voorraad, zo heb je altijd zicht op de actuele voorraadstatus,” legt Bram Streefkerk van Exact uit. “Een dubbele invoer van orders is daarmee verleden tijd. Facturen worden gemakkelijk gemaakt en automatisch verwerkt. Bovendien zorgt het voor een extreem hoge leverbetrouwbaarheid. Bizar Bizar weet exact wanneer ze wat kunnen leveren aan klanten. Daarnaast kunnen retouren eenvoudig worden verwerkt en ingepland omdat dankzij de koppeling met Exact direct bekend is wat er retour komt.” Eddy tot besluit: “Dankzij Exact hebben we overal en altijd inzicht in de cijfers via de mobiele app. We kunnen overal inloggen, zelfs vanuit Bali.”

BE Select your country