Slimme financiële software voor verzekeraars

Grip op jouw cijfers is belangrijker dan ooit. Verouderde systemen en verspreide informatie vormen een grote uitdaging voor verzekeraars. Om de concurrentie voor te blijven, is het belangrijk dat je financiële risico’s ziet aankomen. De slimme bedrijfssoftware van Exact helpt je hierbij. Al jouw financiële processen worden ondersteund in één systeem en je koppelt eenvoudig met polis- en schadesystemen.

Meer weten over de trends in de verzekeringssector en over hoe je financiële gegevens kunt integreren met andere belangrijke bedrijfsprocessen?

Uitdagingen in de verzekeringssector

Digitalisering, stijgende klantverwachtingen en nieuwe concurrentie dwingen de verzekeringssector om te innoveren. De uitspraak 'stilstaan is achteruitgaan' gaat sterker op dan ooit tevoren.

Afhankelijk van verouderde systemen

Verouderde systemen en informatie verspreid over verschillende tools vormen misschien wel de grootste uitdaging voor verzekeraars. Investeren in moderne technologie is onvermijdelijk om bij te blijven in de snel veranderende wereld.

Stijgende klantverwachtingen

Klanten zijn veeleisender dan ooit en verwachten snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid. Dat zijn ze immers gewend uit andere sectoren. De huidige systemen zijn daar helaas niet op gebouwd en vormen vaak een beperkende factor.

Nieuwe competitie

Insurtech is een disruptieve innovatie en drukt steeds meer een stempel op de verzekeringsmarkt. Dat dwingt bestaande spelers om hun businessmodel te herzien en in te zetten op een digitale, gegevensgestuurde aanpak.

De voordelen van werken met Exact

Complete oplossing voor uw financiële administratie

Exact biedt een complete financiële oplossing: van in- & excasso's en aanmaningen tot periodieke facturering, betaling en reconciliatie. En zodra een klant betaalt, wordt de financiële administratie automatisch bijgewerkt. Nog meer betaalgemak? Maak dan een API-verbinding met een externe betalingsprovider zoals iController.

Eenvoudig koppelen

De software van Exact is makkelijk te koppelen met zowel oudere als moderne applicaties en communiceert met polis- en schadesystemen. Die communicatie is niet enkel eenrichtings- maar ook tweerichtingsverkeer. Je kunt zowel informatie ophalen als doorsturen naar externe systemen.

Exact voor Finance - Complete oplossing voor je financiële administratieExact voor Finance - Complete oplossing voor je financiële administratie
Exact voor Finance - Complete oplossing voor je financiële administratie

Zet gegevens om naar inzichten

Doordat alle financiële gegevens in één systeem staan, heb je altijd rapporten, dashboards en proces- en informatiestromen beschikbaar. Dat biedt je bijvoorbeeld inzicht in goedlopende producten.

Eenvoudig consolideren

Rapporteer centraal over verschillende boekhoudingen en juridische entiteiten. Vanuit één centraal overzicht met actuele financiële gegevens maakt je razendsnel consolidaties, planningen en rapporten.

Kostenmanagement met Exact Proquro

Een goed aankoopsysteem maakt complexe aankoopprocessen eenvoudig. Exact Proquro helpt je met contractbeheer, budgetbewaking en gedetailleerde rapporten.

Meer weten over onze complete financiële oplossing?

BE Select your country