Slimme financiële software voor Transport

Onze slimme financiële software voor de transportsector geeft jouw (nationaal en internationaal) transportbedrijf volledig inzicht en controle over de bedrijfsvoering en werkt samen met de rest van je systemen. Zo bespaar je een hoop tijd bij de administratie en kan je je concentreren op je kernactiviteiten.

De transportsector: een snel veranderende markt

Stijgende kosten, personeelstekort, duurzaamheid en toenemende e-fulfilment: de transportsector heeft te maken met een hoop uitdagingen in een snel veranderende markt. Daarbovenop kosten het bijhouden van verouderde systemen, het gebrek aan inzicht in de uitgaven, en de ingewikkelde wet- en regelgeving veel tijd. Door al die uitdagingen moeten transportbedrijven innoveren om de concurrentie voor te blijven en te kunnen groeien.

Uitdagingen in de transportsector

Verschillende systemen

Veel transportbedrijven werken, nationaal en internationaal, met veel verschillende systemen, waaronder een HR- en/of een TMS-systeem. Een van de grootste uitdagingen voor de transportsector is het feit dat alle informatie verspreid zit over verschillende systemen, van de transportplanning tot de administratie. Vaak zijn die systemen ook nog eens verouderd, waardoor het bijhouden van de administratie ontzettend veel tijd én geld kost. Investeren in moderne technologie is onvermijdelijk om de concurrentie een stap voor te blijven.

Gebrek aan inzicht in uitgaven

De transportsector krijgt het hard te verduren door de stijgende kosten, zoals de brandstofkosten, onderhoudskosten en personeelskosten.  Door gebrek aan inzicht is het voor transportbedrijven een constante uitdaging om die kosten te beheersen.

Ingewikkelde wet- en regelgeving

Transportbedrijven hebben te maken met verschillende (internationale) wet- en regelgeving, zoals milieuregels, veiligheidsvoorschriften en douaneregelgeving. Het uitzoeken van die wet- en regelgeving is, vooral voor internationale bedrijven, vaak erg complex en kost ontzettend veel tijd. Tijd die je liever besteedt aan je kernactiviteiten.  

De belangrijkste voordelen van Exact voor de transportsector

In tijden van stijgende kosten, personeelstekort en toenemende concurrentie is onze financiële software, geïntegreerd met je transportsoftware, een welgekomen hulp. Lees hier hoe de software van Exact helpt om jouw financiële processen te stroomlijnen en tijd te besparen.

Eenvoudige koppeling aan jouw-TMS systeem

Wij hebben uitgebreide mogelijkheden om onze slimme financiële software te koppelen aan jouw TMS- of HR-systeem. 

Dankzij het partnership tussen Exact en het low-code platform Thinkwise zijn jouw transport- en financiële processen volledig gestroomlijnd. Je profiteert van de snelheid van low-code voor het bouwen van een eigen TMS of WMS en koppelt dat eenvoudig aan de financiële software van Exact.

Automatische ondersteuning van (internationale) wet- en regelgeving

Het opzoeken van complexe, internationale wet- en regelgeving kost veel tijd. De slimme financiële software van Exact ondersteunt nationaal en internationaal meer dan 30 wet- en regelgevingen, meerdere valuta en internationale bankformaten.

Inzicht in al je financiële gegevens vanuit één centraal systeem

Al je processen voor het financiële beheer zijn gekoppeld aan één centrale bron met de meest actuele financiële gegevens. Zo blijven alle financiële gegevens, budgetten en forecasts, maar ook niet-financiële gegevens moeiteloos op elkaar afgestemd.

One contract, one contact

Waar je je ook ter wereld bevindt, bij Exact beschik je over één centraal aanspreekpunt met lokale customer services experts en krijg je altijd en overal de service die je nodig hebt.
  • Den Hartogh
  • Broekman Logistics

KlantverhalenDen Hartogh

Exact denkt met ons mee over oplossingen die onze totale internationale business ondersteunen.

KlantverhalenBroekman Logistics

Wij zijn tot op de dag van vandaag blij met onze keuze voor Exact door de stabiele performance, extra grootboek dimensies en het centrale grootboekschema.

Onze oplossingen voor de transportsector

BE Select your country