Slimme bedrijfssoftware voor ICT dienstverleners

Toenemende concurrentie, steeds complexere projecten en een veranderende, lastige arbeidsmarkt zorgen voor uitdagingen bij ICT-dienstverleners met meer te managen werkwijzen en processen tot gevolg. Met de bedrijfssoftware van Exact automatiseer je jouw projectmanagement en administratie, zodat je sneller en efficiënter kunt werken met minimale administratie en maximale grip en inzicht op je cijfers en business. Zo kun je hogere marges realiseren, houd je tijd over voor kwalitatieve dienstverlening en blijf je concurrentie voor.

Uitdagingen van ICT-dienstverleners

Voor bedrijven in de zakelijke dienstverlening staat het aantrekken en behouden van klanten bovenaan de prioriteitenlijst, vooral omdat de winstmarge onder druk staat. Bovendien worden ICT-dienstverleners geconfronteerd met diverse andere uitdagingen.

Een toenemend aanbod van maandmodellen

In de zakelijke dienstverlening wordt steeds vaker op maandelijkse basis aangekocht. Vroeger kon je een bedrag factureren voor het hele jaar, maar nu wordt dit bedrag gespreid over een aantal maanden. Dit zorgt voor voorspelbare inkomsten, maar het heeft ook invloed op je cashflow en je facturatieproces. Hoe zorg je ervoor dat klanten op tijd betalen en hoe stel je je facturatieproces hierop af?

Focus op een snel veranderende arbeidsmarkt

Omdat steeds meer ICT-consultants freelance werken, woedt de strijd om talent als nooit tevoren. De juiste ICT-medewerkers vinden én behouden is momenteel een enorme uitdaging .

Complexere projecten

We zien dat projecten steeds complexer worden. Hierdoor neemt de druk voor ICT-dienstverleners toe om eerder en sneller op te leveren. Bovendien moeten projecten meteen toegevoegde waarde creëren. Voeg daarbij de toenemende concurrentie en je begrijpt dat een goed softwaresysteem een enorme hulp kan zijn om je projecten in goede banen te leiden, in elke fase van een traject.

De vijf belangrijkste voordelen van werken met Exact

Werken met Exact geeft je als ICT-dienstverlener niet alleen een breed palet aan voordelen, maar ook een mooie voorsprong op je directe concurrenten.

De complete oplossing voor je financiële en projectadministratie

Exact bied je één handig softwarepakket voor tijdsregistratie, facturatie én projectmanagement. Hiermee kun je aan de slag voor al je projecten en boekhouding, met een automatisatie van projectmanagement en administratie: van uur naar factuur, inclusief work breakdown structure, tarieven, planning en realisaties.

Zet een robot aan het werk voor repetitieve taken

Dankzij automatisch boekhouden, elektronisch factureren en digitale aangiftes schapt u repetitieve taken uit jouw agenda. Zo kunt u focussen op creatief werk dat echte meerwaarde creëert. Met de financiële oplossingen van Exact bent u bovendien goed voorbereid om een relevante rol te spelen in the Internet of Business.

psa-pm-ict-01.jpgpsa-pm-ict-01.jpg
Project management voor iedere branche

Software met internationale focus

Met de oplossing ‘internationaal zakendoen’ van Exact heb je één centraal, schaalbaar platform voor al jouw vestigingen. Hierdoor kun je makkelijk rapportages draaien en consolideren. En hoe groot je bedrijf ook is, je hebt altijd één aanspreekpunt voor al je ERP-zaken. Ook ondersteunt de software standaard veertig soorten valuta, talen en wet- en regelgeving.

Altijd en overal grip, met software die nooit vakantie neemt

Dankzij de software van Exact werk je niet alleen efficiënter, maar behoud je voortdurend een goed overzicht van het aantal gepresteerde uren. Hoe? Door een naadloze integratie van CRM, urenregistratie, projectbewaking, capaciteitsplanning, inkoop, facturatie en boekhouding. De functionaliteit van alerts bezorgt je extra gemoedsrust. En uiteraard zorgt de cloud ervoor dat jouw bedrijfsgegevens steeds en overal beschikbaar zijn.

Verbind je software met handige add-ons

Breid je software uit met een branche-oplossing, of koppel een van de 370 zakelijke softwareprogramma’s aan je Exact-software.

Ontdek de oplossingen van Exact voor ICT-dienstverleners

BE Select your country