Nieuws

Exact stelt voor: de Winter’24 Release – Upgrade van de automatische factuurverwerking en software voor kantoorbeheer

Nieuwe functionaliteiten voor meer flexibiliteit en een betere gebruikservaring
Wemmel, 29 februari 2024 – Softwareontwikkelaar Exact presenteert in zijn jaarlijkse Winter’24 Release de significante verbeteringen en nieuwe functies die de gebruikers van Exact Online zullen verheugen. De huidige release is vooral gericht op het optimaliseren van de financiële administratie. Met een reeks van updates – waaronder uitbreidingen van de rekening-courantfunctionaliteit en nieuwe mogelijkheden in de mobiele app van Exact Online – belooft deze release de workflow van ondernemers en boekhouders te stroomlijnen en de efficiëntie te vergroten.

“Bij Exact geloven we dat technologische innovatie hand in hand gaat met de menselijke benadering. Door eenvoudige en repetitieve taken te automatiseren, verlagen we de werklast en scheppen we ruimte voor creativiteit. We investeren volop in een verbeterde gebruikservaring, zodat we dynamische platformen bieden die een echt verschil maken voor onze gebruikers”, aldus Chief Product Officer Joep Hoeks.

Debiteurenbeheer is voortaan een standaardfunctionaliteit in Exact Online

De add-on Exact Online debiteurenbeheer is voortaan een standaardfunctionaliteit in Exact Online. Gebruikers die werken met Exact Online Boekhouden Plus, Professional en alle sectorgerelateerde ERP-oplossingen beschikken nu standaard over deze functionaliteit.

Uit de jaarlijkse KMO-barometer van Exact blijkt dat veel ondernemers moeite hebben om hun verkoopfacturen op tijd betaald te krijgen. Bovendien hebben ze te kampen met een hoge administratieve druk. Debiteurenbeheer is een intuïtieve en bewezen oplossing om die uitdagingen aan te pakken. Het geeft gebruikers namelijk de mogelijkheid om volledig geautomatiseerde herinneringen te versturen waarbij de juiste timing, boodschap en het aantal contactmomenten wordt bepaald met behulp van AI.

Alle aankoopfacturen in één overzicht

Sinds de recente lancering van het vernieuwde aankoopoverzicht vinden gebruikers alle aankoopfacturen (ook de nog niet ingeboekte) nu op één centrale plaats.

Het vernieuwde aankoopoverzicht brengt alle aankoopfacturen samen op één pagina, ongeacht hun status, waardoor gebruikers een beter inzicht krijgen in hun factuurverwerking. Daarnaast hebben we een nieuw tabblad toegevoegd, waar alle factuurdocumenten overzichtelijk zijn opgeslagen, waardoor gebruikers direct kunnen zien welke acties ze nog moeten ondernemen.

Smart Closing: controletaken efficiënt en doelgericht uitvoeren

Exact Online Boekhouden Professional voor accountants beschikt binnenkort over een nieuwe functionaliteit die veranderingen en onjuistheden in de boekhouding automatisch meldt aan de hand van de btw-aangifte en de jaarafsluiting Smart Closing. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat kantoren werken met een gecontroleerde, gecorrigeerde en volledige boekhouding zodat de aangifte of jaarrekening zonder fouten of ontbrekende informatie opgemaakt kan worden. Bij afwijkingen van de criteria komen er signalen in de checklist naar voren, die meteen kunnen worden opgelost en waarbij je toelichtingen kan vastleggen.

Verbeteringen in de financiële administratie: rechtstreeks vanuit bank en kas openstaande posten matchen

De rekening-courantfunctionaliteit voor aankoop- en diverse boekingen krijgt een uitbreiding. Gebruikers van Exact Online die zich bezighouden met de financiële administratie en werken met verschillende structuren, kunnen vanaf nu ook rechtstreeks vanuit bank en kas openstaande posten in de gerelateerde boekhouding matchen. Deze nieuwe functionaliteit stelt financiële professionals in staat om hun boekhoudprocessen te stroomlijnen en nauwkeuriger te beheren. Deze nieuwe functionaliteit stelt accountants in staat om hun boekhoudprocessen te stroomlijnen en nauwkeuriger te beheren.

Maar dat is nog niet alles. Voor wie betalingen ontvangt die bedoeld zijn voor een gerelateerde boekhouding, biedt de rekening-courant functionaliteit in bank nu ook directe boekingsmogelijkheden. Dat betekent dat financiële professionals nog sneller en nauwkeuriger kunnen handelen wanneer ze betalingen ontvangen voor verschillende boekhoudingen. Met deze innovatieve toevoegingen, wordt het beheer van de financiële administratie niet alleen eenvoudiger, maar ook efficiënter.

Het volledige overzicht van alle nieuwe functionaliteiten die gericht zijn op het optimaliseren van de financiële administratie en meer flexibiliteit bieden bij het beheren van financiën is hier terug te vinden.
Business software
Exact

Mediacontact

Wil je meer informatie over dit bericht, heb je een interviewverzoek, of andere media-gerelateerde vragen? Neem contact op met Annemarije Dérogée, head of Corporate Communications bij Exact, via media@exact.com.
BE Select your country