Nieuws

Exact reikt Officium Universalis Awards uit

Exact reikt Officium Universalis Awards uit: onderzoek toont aan dat ondernemers zeer tevreden zijn over de samenwerking met accountancy- en boekhoudkantoren
Onderzoek toont aan dat ondernemers zeer tevreden zijn over de samenwerking met accountancy- en boekhoudkantoren 
Wemmel, vrijdag 13 oktober 2023 – Voor de derde keer heeft Exact de Officium Universalis Awards uitgereikt aan de meest onderscheidende, innovatieve en vooruitstrevende accountancy- en boekhoudkantoren. VGD, Aternio en Kris Pyl kregen van alle genomineerde kantoren de hoogste totaalscore van de jury en mochten de Officium Universalis Award in ontvangst nemen. Ook de Samenwerken Award en de Klantenservice & Advies Award werden uitgereikt aan respectievelijk Crowe Spark en Aternio.

De winnaars van de Officium Universalis Award worden bepaald aan de hand van een onderzoek onder meer dan 10.000 ondernemers, uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau PB7. Ondernemers worden gevraagd de dienstverlening en ondersteuning van hun boekhoudkantoor te beoordelen. Op basis van deze resultaten worden de kantoren geselecteerd die, volgens hun klanten, onderscheidend zijn in onder andere de dienstverlening, sectorkennis en hun rol in het succes van het bedrijf.

Kwaliteit van dienstverlening van kantoren krijgt gemiddelde score van 9.0

Veruit de meeste deelnemers aan het onderzoek zijn zeer tevreden over de samenwerking met hun boekhoud- of accountancykantoor. De kwaliteit van de dienstverlening van kantoren werd door de respondenten gemiddeld met een 9.0 beoordeeld. De sectorkennis, die noodzakelijk is voor een goede advisering, is duidelijk verbeterd: dit jaar werd op dit aspect een 8.8 gescoord, waar dit in 2022 nog een 7.6 was.

Ook op andere gebieden zijn de resultaten hoger dan vorig jaar. Voor het proactief delen van belangrijke ontwikkelingen in de sector is de score van een 6.5 naar een 8.0 gestegen. Een duidelijke verbetering ten opzichte van vorig jaar en dus een mooie ontwikkeling. Tot slot wordt het proactief informeren van klanten door kantoren ook positief beoordeeld: van een 6.8 in 2022 naar een 8.1 dit jaar.

“Uit het onderzoek blijkt dat klanten zeer tevreden zijn over de samenwerking met hun accountancy- of boekhoudkantoor. We zijn trots om voor de derde keer op rij de accountants die vooroplopen in dienstverlening, een podium te kunnen geven. Met de slimme software van Exact bieden wij elke accountant de kans om de meest relevante adviezen te geven aan kmo’s, waardoor zij de beste beslissingen kunnen nemen. We zijn blij om tijdens deze gelegenheid de winnaars in het zonnetje te zetten met deze welverdiende erkenning”, aldus Sigrid Jansegers, Sales Director bij Exact België.

Proactiviteit, persoonlijk contact en een positieve mentaliteit: elementen voor de winnaars van Officium Universalis 2023

  • VGD mocht een van de drie Officium Universalis Awards in ontvangst nemen. Volgens haar klanten is VGD altijd zeer goed op de hoogte van de wetgeving en reikt het kantoor haar klanten, op basis van hun eigen ervaringen bij andere klanten, veel best practices aan. VGD straalt volgens haar klanten een positieve mentaliteit uit, en ze denken volledig mee en geven hun klanten proactief advies.
  • Ook Aternio heeft een Officium Universalis Award in ontvangst mogen nemen. Klanten van Aternio zijn van mening dat het kantoor out-of-the-box denkt. Kwaliteit en een persoonlijke aanpak staan hoog in het vaandel. Dit boekhoudkantoor groeit mee met zijn tijd en daarnaast bezorgen ze hun klanten altijd volledige informatie op alle vlakken.
  • De derde Officium Universalis Award is uitgereikt aan Krys Pyl. Persoonlijk contact, geautomatiseerde procedures en een nauwkeurige opvolging van dossiers zijn aspecten waar Krys Pyl volgens haar klanten altijd naar streeft. De klanten van Krys Pyl zijn zeer tevreden over de software-innovaties die het kantoor aanbiedt, zoals het scannen van facturen en automatische verwerking van bankafschriften.
  • Crowe Spark ontving de Officium Universalis voor Samenwerken. Het kantoor onderscheidt zich volgens haar klanten door regelmatig overleg met hen en de tijdige aankondiging van deadlines. Klanten geven aan dat het kantoor van grote meerwaarde is voor de groei van hun bedrijf.
  • De Officium Universalis voor Klantenservice & Advies werd uitgereikt aan Aternio. De proactieve aanpak, goede bereikbaarheid en snelle reacties op vragen zijn aspecten die klanten van het kantoor zeer waarderen.
Bekijk de pagina Officium Universalis Award voor meer informatie over de verkiezingen en een overzicht van eerdere winnaars.
Business software

Mediacontact

Wil je meer informatie over dit bericht, heb je een interviewverzoek, of andere media-gerelateerde vragen? Neem contact op met Annemarije Dérogée, head of Corporate Communications bij Exact, via media@exact.com.
BE Select your country