Nieuws

Exact Online voor real-time inzicht in boekhouding

Wemmel, 29 maart 2021 – Accountancy dienstverlener BDO gaat samenwerken met softwareontwikkelaar Exact om real-time accountingdiensten aan te bieden aan haar klanten. Naast de klassieke functionaliteiten van een boekhoudsoftware en het automatiseren van processen, laat de interface van Exact toe om makkelijk samen te werken en van nieuwe diensten te genieten. Dit zorgt voor een snellere en meer proactieve benadering van de dienstverlening, waarbij de boekhouding geen ‘verplichting’ meer is, maar een strategisch middel voor de bedrijfsvoering.

De software wil voornamelijk de processen verbeteren en zoveel mogelijk taken automatiseren zodat accountants meer tijd kunnen vrijmaken voor hun advies verlenende rol naar klanten. Dit vereist een nieuwe werkwijze voor zowel BDO-medewerkers als hun klanten. Voor alle nieuwe gebruikers is er daarom een begeleidend traject ontworpen dat hen laat kennismaken met de nieuwe manier van samenwerken en de meerwaarde uitlegt van real-time accountancy.

BDO maakt gebruik van het volledige modulepakket van Exact Online dat ze zal inzetten voor ongeveer 1.000 kleine en middelgrote ondernemingen in België.

Sigrid Jansegers, Sales Director bij Exact: “Met Exact Online wordt het voor BDO mogelijk om real-time in één interface met klanten samen te werken. Het ‘no hands’-concept zet digitale documenten om in boekingsvoorstellen waardoor het tijdrovend en foutgevoelig werk bij medewerkers wegneemt. Wij zijn bij Exact trots op het vertrouwen dat BDO stelt in onze software.”

Vincent Van den Bulck, Partner Accounting bij BDO: “Om onze klanten blijvend te ondersteunen, moet we meer inzetten op adviesverlening en de processen optimaliseren. De uitdaging hierbij is een nieuw evenwicht vinden tussen het digitale en het menselijke. Via het portaal en de app zullen onze klanten steeds toegang hebben tot hun financiële informatie en tools die hun dagelijkse leven als ondernemer danig zullen vergemakkelijken. Op deze manier kunnen wij hen nog beter ondersteunen in hun projecten en uitdagingen, en afstappen van het imago dat aan ons beroep als compliance-dienstverlener kleeft. Samen versterken we onze positie als groeipartner, in lijn met ons motto ‘Let’s grow… together’.”

BDO zal in eerste instantie de boekhoudsoftware van Exact Online gebruiken, maar de samenwerking biedt in de toekomst ook mogelijkheden voor klanten die meer bedrijfsprocessen willen automatiseren met ‘Exact Industry Solutions’. Hiermee kan BDO haar klanten inzage bieden in onder meer voorraden en productieprocessen.

BE Select your country