Nieuws

Accountancykantoren ontvangen Officium Universalis Award van Exact

Accountancykantoren ontvangen Officium Universalis Award van Exact

Dit zijn de winnaars van de 88 genomineerde kantoren

Vijf Belgische kantoren mogen zich komend jaar het meest complete accountancykantoor van België noemen. Business softwareleverancier Exact reikt voor het eerst de Officium Universalis Award uit. Crowe Spark, Kris Pyl & Partners, Titeca, UNNU en VGD hebben van de 88 genomineerde kantoren de hoogste totaalscore gekregen en mochten deze award in ontvangst nemen.

Exact kent de awards toe nadat het eerder dit najaar een grootschalig onderzoek onder kmo’s deed in samenwerking met een extern onderzoeksbureau. De honderden kmo’s hebben hun accountant beoordeeld in de categorieën digitalisering, proactief werken en sectoradvies.

Vooruitstrevendheid in de verf zetten

53% van de Belgische kmo’s verwacht dat hun boekhouder hen coacht en adviseert in het leiden van hun bedrijf. Dat blijkt uit de KMO Barometer 2021 van Exact. Met de ‘Officium Universalis Award’ wil Exact de accountants in de verf zetten die vooruitstrevend zijn en zich onderscheiden op vlak van dienstverlening door innovatieve software te combineren met een uitgewerkte aanpak om ondernemers te helpen groeien.

Digitalisering, innovatie & persoonlijke aanpak

Een mix van automatiseringen, inzichten, controle en advies zorgt ervoor dat accountants hun klanten optimaal kunnen ontzorgen. De winnaars van de prijs hebben dit volgens hun klanten goed begrepen.

  • Crowe Spark scoort goed bij z’n klanten op vlak van digitalisering, snelheid waarmee het kantoor communiceert en klanten bijstaat, en persoonlijke aanpak. De accountants denken mee met de ondernemer, waardoor die laatste altijd een klankbord heeft om ideeën of strategieën bij af te toetsen.
  • Kris Pyl & Partners pleziert klanten met z’n gebruik van innovatieve software en andere technologie, en real-time inzichten in cijfers. Door deze hoge mate van digitalisering hebben de accountants meer tijd voor advies op maat van elke ondernemer.
  • Titeca blinkt volgens klanten uit in het geven van duidelijke adviezen op de juiste momenten, snelheid van de dienstverlening en communicatie, en persoonlijke aanpak. Ook de klantvriendelijkheid en hoge mate van behulpzaamheid vallen op bij de klanten.
  • Wat de klanten van UNNU het meeste opvalt, is de hoge mate van digitalisering van het administratief proces met innovatieve software. Hierdoor kan het kantoor snel communiceren met haar ondernemers en tijdig persoonlijk advies en hulp bieden.
  • VGD positioneert zich als innovatief kantoor dankzij het dashboard dat real-time inzicht geeft in de cijfers van hun klanten. Op deze manier zorgt VGD ervoor dat de adviezen van de accountants altijd relevant zijn, waardoor ondernemers de juiste beslissingen kunnen nemen of tijdig kunnen bijsturen indien nodig.

Exact biedt duidelijkheid

Sigrid Jansegers, Sales Director bij Exact België overhandigde mede de awards: “Belgische ondernemers helpen groeien is één van de belangrijkste doelstellingen van Exact. Met de slimme software van Exact hebben deze accountancykantoren op elk moment een overzicht van de huidige cijfers van hun klanten én kunnen ze een blik op de toekomst werpen. Op die manier kan elke accountant de meeste relevante adviezen geven aan kmo’s en kunnen ondernemers de beste beslissingen nemen. Wij zijn trots op de winnaars van deze awards en de positieve impact die zij creëren. Daarom wilden we hen graag in de bloemetjes zetten met een welverdiende erkenning.”

Business software

Mediacontact

Wil je meer informatie over dit bericht, heb je een interviewverzoek, of andere media-gerelateerde vragen? Neem contact op met Annemarije Dérogée, head of Corporate Communications bij Exact, via media@exact.com.
BE Select your country