Nieuws

“De focus van Exact ligt op de Benelux” 

“De focus van Exact ligt op de Benelux” 

CEO Paul Ramakers in gesprek met Belgisch weekblad Trends  

Al bijna 25 jaar heeft het van oorsprong Nederlandse Exact een Belgische afdeling. En die wordt steeds belangrijker. Belgisch weekblad Trends sprak met Chief Executive Officer Paul Ramakers over de plannen die het softwarebedrijf heeft om zijn positie in de Belgische markt te verstevigen.

Met zo’n 550.000 gebruikers wereldwijd is Exact het label kmo zelf al lang ontgroeid. Toch gaat de softwarespecialist niet bewust op zoek naar grotere klanten. “Wij blijven ons focussen op kmo’s”, vertelt Paul. “Kmo’s maken wezenlijk deel uit van ons DNA en ik houd van de kmo-markt. Je praat er vooral met ondernemers - heel benaderbare mensen met een rechtdoorzee aanpak.”  

“Daarbij is de Benelux dé regio waar wij ons op richten.” In Nederland en Vlaanderen heeft Exact al een vaste voet aan de grond, maar de ambities van het softwarebedrijf reiken verder. “Door de overname van Winbooks staan we nu ook sterker in Wallonië en Brussel”, vervolgt Paul. “En naast het vergroten van ons marktaandeel bij boekhoudkantoren willen we in België ook met ons specifieke aanbod voor de bouwsector doorbreken.”  

De coronapandemie heeft de nood aan goed functionerende software nog benadrukt. Op de vraag hoe het de strategie van Exact veranderde, antwoordt Paul: “We willen nog meer op clouddiensten inzetten en onze producten met elkaar integreren. Niet alleen in België, maar overal waar we actief zijn. Bovendien blijven we een open systeem, dat gemakkelijk kan samenwerken met andere software. We blijven dan ook investeren in ons ecosysteem van partners.”  

Lees het volledige interview hier 

Exact

Mediacontact

Wil je meer informatie over dit bericht, heb je een interviewverzoek, of andere media-gerelateerde vragen? Neem contact op met Annemarije Dérogée, head of Corporate Communications bij Exact, via media@exact.com.
BE Select your country