Whitepaper:
ERP-selectie voor jouw bedrijf in uitdagende tijden.

Het juiste softwarepakket kiezen kan een grote uitdaging zijn, vooral omdat het selecteren van een ERP- of CRM-systeem geen dagelijkse bezigheid is. Toch ontkom je niet aan de nood om je bedrijfssystemen te evalueren en te beslissen of je jouw huidige systemen moderniseert of gaat voor een nieuw ERP-systeem. Want een systeem dat je ondersteunt in jouw bedrijfsvoering is de motor van iedere succesvolle organisatie.

Het is tijd voor een ERP dat je deze periode moeiteloos ondersteunt.

ERP systemen zijn onmisbaar voor moderne gestroomlijnde bedrijven. Vooral nu, in een uitdagende situatie waarin veel vanuit huis gewerkt wordt, wil je dat iedere medewerker zijn werk kan blijven doen zodat het bedrijf door kan blijven draaien. Een ERP systeem helpt hierbij, en zorgt ervoor dat alle medewerkers toegang hebben tot up-to-date informatie. In dit whitepaper vind je kritische vragen die je stelt aan jouw nieuwe ERP leverancier waardoor je het systeem krijgt dat je, ook in uitdagende tijden, optimaal ondersteunt.

Zakelijke dienstverlening

Al enkele jaren op rij zit zakelijke dienstverlening in de lift. Er wordt meer omzet en meer winst behaald. Toch blijkt telkens opnieuw dat dienstverlenende bedrijven ook veel geld laten liggen. Een deel daarvan komt op rekening van niet-factureerbare uren. In 2017 ging dit in Nederland bijvoorbeeld om een geschatte 5,6 miljard euro bij kmo’s tot 250 medewerkers. Er staan dan teveel uren overhead tegenover de uiteindelijke factuur naar de klant. Een ander probleem is dat projecten vaak niet op tijd afgerond of opgeleverd worden, wat de winst verder drukt.

Van analyse naar concrete uitvoering

Een belangrijke ontwikkeling is de verschuiving van een pure levering van kennis naar samenwerken om een resultaat te bereiken. Niet alleen tussen verschillende interne afdelingen maar ook met externe partners. De klant wil concrete resultaten – een verandering, een nieuw systeem of een creatieve oplossing – en niet alleen een strategisch plan of analyserapport. Samenwerken vraagt bovenal een goede administratie. Wie neemt welk deel van de uitvoering op zich, intern en extern? Wie zorgt voor de ‘regie’ van het geheel?

Projectadministratie

Het komt er dus vooral op aan om projecten goed in kaart te brengen en op te volgen. Dat lukt niet met een kladblaadje of, erger, uit het hoofd. En het lukt ook niet met Excel, ook al maken veel dienstverleners daar nog volop gebruik bij hun projectbeheer. Je hebt een systeem nodig dat niet alleen je organisatie helpt maar het ook mogelijk maakt om externe partners en toeleveranciers te laten aanhaken. Geen verzameling losse applicaties of documenten, dus, maar een geïntegreerd systeem.

Wil je meer lezen? Laat je gegevens achter

In dit whitepaper informeren we je over de mogelijkheden van een ERP-systeem voor jouw branche en geven we je tips voor een soepel selectie- en implementatietraject.

Please let us know your name.
Vul uw achternaam in.
Please write a subject for your message.
Vul uw telefoonnummer in.
Please let us know your email address.
Invalid Input
Invalid Input
BE Select your country